Vuoden esihenkilö Juha auttaa toisia onnistumaan


9.3.2023

 

PeeÄssän vähittäiskaupan Vuoden esihenkilöksi valittu Juha Lyytikäinen luotsaa Suonenjoen S-marketia suurella sydämellä ja valmentavalla otteella.

– Tehtäväni on auttaa toisia onnistumaan, Juha kiteyttää.

 

Juha Lyytikäinen kertoo olevansa todella otettu saamastaan Vuoden esihenkilö -tunnustuksesta. Se vahvistaa uskoa, että hän on tehnyt oikeita asioita omassa johtamisessaan.

– Olen kieltämättä hieman hämmentynyt siitä, että tulin valituksi älyttömän kovasta porukasta. PeeÄssässä todella moni päällikkö olisi yhtä lailla ansainnut tämän tittelin, Juha korostaa.

 

Johtaminen on palveluammatti

Juhan vetovastuulla ja johtamistavalla Suonenjoen S-market on noussut monilla mittareilla arvioituna lentoon. Asiakastyytyväisyys on jatkuvasti korkealla. Siitä kertovat paitsi suorat palautteet, myös säännöllisesti tehtävät kyselytutkimukset, joilla mitataan asiakkaiden tyytyväisyyttä myymälän tuotteiden ja palvelujen tasoon. Asiakkaiden halukkuus suositella Suonenjoen S-marketia ystäville ja tuttaville on huippuluokkaa, itse asiassa mitalisijoilla S-marketien valtakunnallisessakin vertailussa.

Lisäksi työyhteisötutkimus osoittaa Suonenjoen S-marketin työntekijöiden olevan poikkeuksellisen tyytyväisiä työpaikkaansa. Kolmanneksi, S-marketien yhteisessä laatuohjelmassa Suonenjoki on noussut tavoiteltuun kärkikastiin, eli myös arkitekeminen prosesseineen on hyvin hallinnassa.

– Johtaminen on palveluammatti, ja siksi olen muuttanut omaa johtamistani entistä valmentavampaan ja palvelevampaan suuntaan. Tärkeintä on auttaa toisia onnistumaan, oppimaan ja kehittymään. Jokaiselle ihmiselle pitää antaa mahdollisuus käyttää ja kehittää omia vahvuuksiaan, koska se lisää sisäistä motivaatiota, innostusta ja työn merkityksellisyyttä, muun muassa business coaching -johtamisen opinnoilla omaa ammattitaitoaan vahvistanut Juha kuvailee.

 

Luottamus ja avoimuus sitouttavat

Juha paljastaa tuskailleensa joskus takavuosina sitä, ettei hänestä löydy tarvittavaa kovuutta, jämäkkyyttä ja vaativuutta esihenkilötyöhön. Onneksi ihmiset kuitenkin odottavat ja haluavat nykypäivänä erilaista johtamista kuin ennen.

– Vuorovaikutteisuus, luottamus, aitous ja rehellisyys ovat asioita, jotka sitouttavat ihmisiä työhönsä ja työpaikkaansa. Kenenkään ei tarvitse olla jotain muuta kuin mitä on, ei esihenkilön, eikä kenenkään työntekijän. Kun jokaista arvostetaan sellaisenaan ja kaikki pystyvät tekemään työnsä sujuvasti, porukka haluaa ottaa vastuuta ja toimii itseohjautuvasti. Luotan joukkooni täysin ja annan siksi tilaa myös kokeiluille. Virheitä ei kenenkään tarvitse kaihtaa, koska lupaan aina kantaa lopullisen vastuun.

 

Aina aikaa ja apua kollegoille

Oman työryhmänsä tasokkaan johtamisen ohella Juhan valintaa Vuoden esihenkilöksi perustellaan hänen jatkuvalla valmiudellaan ja halukkuudellaan jeesata kollegoita. PeeÄssässä on totuttu siihen, että Juhalta löytyy aina aikaa ja oikeita vastauksia, tilanteessa kuin tilanteessa.

– Avoimuus on todella tärkeää kaikessa johtamisessa, sen analysoimisessa ja kehittämisessä. Olen aina valmis jakamaan omaa osaamistani ja auttamaan kollegaani onnistumaan, onpa kyse jokin tietyn ongelman ratkaisemisesta tai työkaverin innostamisesta ja sparraamisesta.

Juha muistuttaa, että työ on tärkeää, mutta sitä ei pidä kenenkään tehdä hampaita kiristellen. – Vakavasti, mutta ei vakavissaan, se on johtamiskulttuuria, jota haluan vahvistaa.

Asiakkaiden palautteita Suonenjoen S-marketista:

”Kaupassa on tilaa liikkua ja hakea tarvitsemansa tuotteet. Itsepalvelukassoille iso +. Henkilökunta on kohteliasta ja palvelualtista, vaikka heillä olisi kiirettä, se ei vaikuta palveluun. Iso KIITOS kaikesta .”

”Henkilökunta täys kymppi – ja sujuvat palvelut.”

”Paras kauppa ollut aina!”

”Kyllä todella olette kaikki huippuja. Aina läsnä ystävällinen palvelu. Huomioitte asiakkaat niinäkin päivinä, kun on kuormien purkuhetket yllä. Hyllyt on siistit, etenkin vihannekset ja hedelmät nätisti. Ja kassalla toivotatte hyvää päivän jatkoa. Se on hienoa. Kiitos teille ja onnea tiimin ylläpitäjälle.”

 

#tunteella #ylpeästi #toimeliaasti #yhdessä