Uusi Sonkajärven S-market avataan 1.11.2023 -Myymälä rakennettiin yhteistyössä Ylä-Savon ammattilaisten kanssa


31.10.2023

Sonkajärven uusi S-market on rakennettu täysin paikallisin voimin. Myymälän seinä- ja kattoelementit valmistettiin Sonkajärvellä Omatalo Oy:n talotehtaalla, vain noin sadan metrin päässä uuden kaupan rakennuspaikasta. Hankkeen kokonaisvastuullisena urakoitsijana toimii Savon Laaturakennus Oy.

 

Vastuullisuus vahvasti huomioituna

Uuden S-Marketin kokonaisenergiansäästö on entiseen verrattuna lähes 50 prosenttia.

Kun myymälä rakennettiin paikallisin voimin jäi rakennusaikaiset päästöt esimerkiksi elementtien kuljetuksesta todella mataliksi. Seinäelementit on nimittäin rakennettu parin sadan metrin päässä myymälästä. Rakennusprojektissa työllistettiin myös Ylä-Savon muita rakennusalan yrityksiä, joten voidaan puhua todellisesta kyläläisten omasta kaupasta. Paikallisten ihmisten työlllistäminen on osuuskaupan vastuullisuutta parhaimmillaan, toteaa vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen.

 

Paikallisen rakentamisen lisäksi vastuullisuus on huomioitu myös muilla energiatehokkailla ratkaisuilla. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän katolla on oma aurinkovoimala, jolla tuotetaan sähköä myymälän käyttöön. Myymälän lämmittämiseen käytetään maalämpöä. Kylmälaitteista vapautuva hukkalämpö, otetaan talteen ja käytetään myymälän lämmittämiseen. Ovelliset kylmäkaapit ja ledvalaistus säästävät energiaa ja ovat konkreettinen ja näkyvä energiansäästötoimenpide. Myymälän jätteiden kierrätystä on helpotettu ja tehostettu. Myös sähköautoilijat on huomioitu ja pihassa on sähköautojen latauspaikat.

 

Myös valikoimassa korostuu paikallisuus

– Valikoimaa on rakennettu paikallisten toiveiden mukaisesti. Paikalliset tuotteet on nostettu paremmin näkyville ”Tiältä päin” -kyltein, kuvailee marketpäällikkö Mira Lidroos.

– Haluamme kiittää kaikkia rakentamiseen osallistuneita tahoja. Kokonaisurakka onnistui todella hyvin ja rakentamisen jälki oli erinomaista, kiittelee ryhmäpäällikkö Petri Haimakainen.

 

Oli todella hienoa rakentaa uutta myymälää yhteistyössä pohjoissavolaisten voimin. En muista omalla osuuskauppaurallani tilannetta, että tällainen paikallinen yhteistyö olisi ollut mahdollista. Toivomme, että se onnistuisi jatkossakin, toteaa Jouni.

Sonkajärven investointi on noin 3,2 miljoonaa euroa. Hanke työllisti 15 henkilöä.

 

Uuden marketin avajaisia vietetään 1.11.2023 klo 10 alkaen.

 

 

Lisätietoja:
vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen, p. 050 573 0770

ryhmäpäällikkö Petri Haimakainen, p. 044 719 7315

marketpäällikkö Mira Lindroos, p. 044 719 7960

 

Lue lisää:

S-marketin rakentaminen täydessä vauhdissa Sonkajärvellä – PeeÄssä (peeassa.fi)

Osuuskauppa PeeÄssä on ostanut kiinteistön Sonkajärveltä | Osuuskauppa PeeÄssä (sttinfo.fi)

https://www.sttinfo.fi/tiedote/69967872/peeassa-rakentaa-uuden-s-marketin-sonkajarvelle-yhteistyossa-omatalon-kanssa?publisherId=68574992