Uudistuneen Kodin Terran avajaiset 19.-22.4.2018


18.4.2018

Kuopion Kodin Terran uudistus valmistuu huhtikuussa. Palvelu paranee ja hinnat laskevat.
Avajaisia vietetään tapahtumien, tuote-esittelyjen ja -tarjousten merkeissä torstaina 19.4.

Kuopion Kodin Terrassa on käynyt viime viikkoina melkoinen myllerrys, kun valtakunnallista konseptia muokataan paremmin palvelevaksi rautakauppaketjuksi. Kokonaisvaltainen uudistus alkaa pikkuhiljaa kääntyä loppusuoralla: Kodin Terran uusi 2.0-versio on valmiina huhtikuun puolivälin tietämillä, sopivasti kevään ja kesän sesonkikauden alla.

– Terrasta tehdään houkuttelevampi ja palvelevampi sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tuotealueiden kokonaisuus, jossa korostetaan asioinnin ja ostamisen helppoutta sekä kuluttajalle että alan yrittäjälle, kenttäpäällikkö Timo Heiskanen selvittää.

Uudistus tuo mukanaan parempaa palvelua, laskevia hintoja ja asiakkaille osuvammat valikoimat.

– Ketjun uusien toimintamallien käyttöönotto sekä alan kansainvälisten toimijoiden kanssa tapahtuvan hankintayhteistyön tehostuminen näkyy asiakkaillemme hintojen putoamisena, Timo vahvistaa.

 

Laaja palvelualue

Muutoksen myötä Kodin Terran koko ulkoasu uudistuu. Sisään tultaessa asiakkaan eteen avautuu avara ja selkeä palvelualue.

– Noin kolmanneksen koko myyntialastamme lohkaisevalta palvelualueelta löytyvät kaikki sisustuksen tuotemallit, esimerkiksi laatat, lattiamateriaalit sekä kylpyhuonetuotteet, samoin maalit sekoituskoneineen. Valikoimaan tutustuminen ja tuotteiden vertailu on entistä helpompaa, Timo kuvailee.

Laattalaatikot ja muut raskaat sekä pitkät tavarat ovat esillä myymälän peräosassa ja seinien vierustoilla.

– Satsaamme selkeisiin esillepanoihin. Palvelualueella tuotteissa on esillä hyllynumerot, joiden perusteella oikea tuote löytyy kätevästi.

 

Asiakas ja myyjä kohtaavat

Palvelualueen kalusteet ovat matalia, mikä parantaa asiakaspalvelua.

– Kalusteiden yli näkee koko alueen, jolloin asiakas ja myyjä kohtaavat helpommin toisensa. Myyjän tavoittamista nopeuttaa myös palvelualueen keskelle sijoittuva, kaikkien tuotealueiden yhteinen asiointipiste, jossa on yksi tai useampi myyjä paikalla.

Uudistuksella vastataan asiakkailta saatuihin palautteisiin.

– Monien valikoimiimme kuuluvien tuotteiden hankinnassa asiakas tarvitsee ammattilaisen apua, mutta korkeiden hyllyjen takia myyjän löytäminen ei aiemmin ole aina onnistunut. Asioinnin ja ostamisen helppoutta korostavalla palvelualueella tätä ongelmaa ei ole.

 

Lemmikki- ja puutarhatuotteet myymälän sisällä

Kodin Terrassa kokeiltiin parin vuoden ajan lemmikkieläinruokien ja -tarvikkeiden erottamista omalle alueelleen kassa-aluetta vastapäätä. Käytäntö osoittautui kuitenkin hankalaksi sekä asiakkaille että henkilökunnalle, joten nyt lemmikkituotteet palautetaan myymäläkiertoon.

Myymälän sisälle tulee myös valtaosa puutarhatuotteista, suojaan niin sateilta kuin paahtavalta auringoltakin.

– Sisätiloihin sisäänkäynnin oikealle puolelle sijoittuvat puutarhakalusteet ja -tarvikkeet, kompostorit sekä grillit. Vain kasvit, mullat ja lannoitteet jäävät ulos kesäpihalle, Timo kertoo.