Urapolulla marketpäällikkö Marko Tuomainen


25.3.2022

  • Ikä: 42
  • Koulutus: merkonomi, S-ryhmän esimiesvalmennus
  • Nykyinen työpaikka: S-market Ykkösrasti

”Kaupat ovat kiehtoneet minua aina. Ollessani pikkupoika isääni huvitti valtava kiinnostukseni kaikkia kauppaliikkeitä kohtaan. Hän sanoi, ettei minua kannata ottaa mukaan ostoksille, koska innokkuuteni vuoksi kauppakierros venähtää turhan pitkäksi.

Ensimmäisen kosketukseni kauppaan työpaikkana sain, kun pääsin 15-vuotiaana Porin Anttilaan töihin. Valmistuttuani kauppaoppilaitoksesta sain työkokemusta myös K-Supermarketista sekä Spar-kaupasta, ennen kuin ketju siirtyi S-ryhmän omistukseen.

2000-luvun puolivälissä minusta tuli s-ryhmäläinen, kun pääsin uutena työntekijänä mukaan avaamaan S-market Paratiisinmäkeä. Keväällä 2010 siirryin Prisma Länsi-Poriin, jonka Satakunnan Osuuskauppa avasi entisen Euromarketin paikalle. Samana vuonna valmistuin S-ryhmän esimiesvalmennuksesta, jonka jälkeen ensimmäinen esimiestehtäväni oli Sale-myymälässä Porin Sampolan kaupunginosassa.

PeeÄssään päädyin tavattuani Kuopion seudulla asuneen nykyisen puolisoni. Pääsin luotsaamaan Sale Linnanpeltoa, sekä muutaman kuukauden ajan yhtä aikaa myös Sale Säyneistä. Seuraava päällikköpaikkani oli Riistaveden Salessa, josta siirryin edelleen Nilsiän S-marketiin. Seuraavaksi minulle tarjoutui mahdollisuus päästä vetämään yhtä Suomen suurimmista S-marketeista siirtyessäni S-market Ykkösrastille Kuopioon. Kuluneet kuusi vuotta ovat olleet kasvun ja kehittämisen aikaa, mistä kertoo muun muassa työntekijöiden määrä. Aloittaessani työryhmässäni oli 38 jäsentä, kun nyt vastaava luku on 55.

Nautin asiakaspalvelutyöstäni ihmisten parissa todella paljon. Työ tarjoaa sopivasti haasteita, uusia asioita ja vaihtelevaa tekemistä. Viime kuukausina olemme yhdessä työryhmäni kanssa onnistuneet esimerkiksi viemään myymälämme kokonaisvaltaisen uudistuksen läpi suunnitellusti, asiakkaita samalla palvellen. Työssäni minua motivoivat myös onnistumiset erilaisissa kehittämisasioissa, toimintamme laatua ja tehokkuutta arvioivissa mittareissa sekä kyselyissä, joilla selvitetään asiakas- ja työtyytyväisyyttä.

Olen ajanut itseni syvälle sisään osuuskauppaan, enkä enää osaa kuvitella itseäni muualle töihin. Arvostan todella paljon sitä, että saan tehdä töitä asiakkaidensa omistamassa yrityksessä.”