Urapolulla apulaismyyntipäällikkö Anni Komulainen


30.8.2022

  • Ikä: 36
  • Koulutus: vaatetusalan artesaani, S-ryhmän omia koulutuksia, mm. ruokamestari ja kalamestari
  • Nykyinen työpaikka: Prisma Kuopio

 

”Syksy on uusien asioiden ja aloitusten aikaa. Omalla kohdallani syyskuu tuo tänä vuonna mukanaan kutkuttavan mielenkiintoisten muutoksen. Työpaikkani on edelleen Kuopion Prisma, mutta talon sisällä työtehtäväni uudistuvat, kun aloitan Suomen suurimpiin kuuluvan Prisman päivittäistavaraosaston toisena apulaismyyntipäällikkönä. Tehtäväjako kollegani Petran kanssa on vielä tässä vaiheessa osin avoin, mutta tulen jatkossa vastaamaan osastollamme ainakin uusien työntekijöiden perehdytyksestä sekä oppilaitosyhteistyöstä, johon sisältyy monimuotoisia tutustumis- ja työharjoittelujaksoja sekä oppisopimuskoulutuksia.

 

Parin viikon kuluttua tulee 13 vuotta siitä, kun työsuhteeni PeeÄssään alkoi. Muutettuani Kuopioon poikkesin Prismaan liittymään asiakasomistajaksi. Siinä samalla tuli puheeksi, että etsin töitä, jolloin minua kannustettiin menemään palvelupäällikkö Kirsin juttusille. Niinhän siinä kävi, että sovittiin saman tien työhaastattelusta ja pian olinkin jo kassalla työvuorossa.

Parin kassavuoden jälkeen siirryin Prisman neuvontaan ja sieltä edelleen päivittäistavaraosastolle, jossa myyntipäällikkö Miia suurin piirtein kädestä pitäen talutti minut Ruokatorille. Sosiaalisena ja hymyileväisenä luonteena asiakaspalvelu oli minulle tuttua ja helppoakin, mutta kaiken ruokatiedon jouduin opettelemaan alusta pitäen.

Minulle avautui ihan uusi maailma ja syttyi valtava innostus ruokaan ja erilaisiin ruokakulttuureihin. Imin tietoa joka paikasta, pääsin esimerkiksi suorittamaan S-ryhmän ruokamestari- ja kalamestaritutkinnot ja opin asiakkailtammekin valtavan paljon. Vihkiydyin asialle niin, että pääsin kolmisen vuotta sitten myyjän työn ohella Kuopion, Varkauden ja Iisalmen Prismojen sekä Siilinjärven ja Kuopion keskustan S-marketien yhteiseksi Ruokatori-valmentajaksikin.

 

PeeÄssässä olen saanut sopivin väliajoin uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja lisää vastuuta. Tuntuu älyttömän hienolta, että työnantaja mahdollistaa omanlaisen ja vaihtelevan urapolun, jossa voi liikkua moneen suuntaan, kehittyä ja kasvaa. Apulaismyyntipäällikön tehtävä on minulle juuri nyt oikea liike.

 

Haaveilen, että seuraava steppi urallani on pääseminen lähijohtamisen perusvalmennukseen, mutta katson avoimin mielin, mitä uutta opittavaa tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa uskon pysyväni PeeÄssässä töissä myös tulevina vuosina.”

Anni on nauttinut työstään Ruokatorilla, mutta nyt on aika tarttua uuteen tehtävään päivittäistavaraosaston apulaismyyntipäällikkönä.