Upeassa huoneessa kelpaa köllötellä


3.8.2023

Original Sokos Hotel Koljonvirran levollinen ja luonnonläheinen tunnelma on saanut hotellin vierailta paljon kehuja ja kiitosta sen jälkeen, kun koko talon kattanut uudistus saatiin heinäkuun alkupuolella valmiiksi. Iisalmelainen 8-vuotias Jiri Ruotsalainen pääsi vanhempiensa kanssa koeköllöttämään täysin uuteen hotellihuoneen.

 Original Sokos Hotel Koljonvirta haki kesän alussa sosiaalisen median kanavien kautta testinukkujia, eli savolaisittain sanottuna koeköllöttäjiä testaamaan ja arvioimaan uusien huoneiden sekä samalla tietysti koko uudistuneen hotellin toimivuutta ja tunnelmaa. Köllöttäjäehdokkaita ilmoittautui runsain mitoin. Heistä onnekkaimmat pääsivät viettämään hotellissa ilmaisen yön pikimmiten uusien huoneiden valmistuttua, kun sängyt pedattiin ensimmäisen kerran.

Ruotsalaisen perhe tuli Koljonvirtaan yöksi kotoaan kolmen kilometrin päästä.

– Kerrassaan upeassa huoneessamme kelpaa köllötellä. Tykkään siitä, että huoneissa ja muissa tiloissa on nykyaikainen, ajaton ilme, joka kantaa varmasti pitkälle, Tiia Ruotsalainen kuvaili sekä somessa (Instagramissa @yppis_tiia) että paikan päällä hotellilla.

– Seuraajani ovat ihastelleet julkaisemiani kuvia hotellista ja todenneet, että pitääpä pysähtyä Iisalmeen seuraavalla reissulla.

Koeköllöttelyn merkeissä perhe päätti tutustua kotikaupunkiinsa matkailijan silmin.

– Tuntui ihan oikeasti turistilta, kun hotellihuoneeseen tutustumisen jälkeen kiersimme kaupungilla, poikkesimme Koivukujalla taidenäyttelyyn ja kävimme Rossossa ruokailemassa. Illan kruunasi rentouttava saunahetki hotellin saunatiloissa.

8-vuotias Jiri ei pystynyt erittelemään liki vuorokauden mittaisesta hotellikokemuksesta vain yhtä mukavinta asiaa.

– Kivointa on ollut kaikki, hän arvioi yksiselitteisesti.

Lähelle suuntautuva miniloma eli staycation osoittautui Tiia Ruotsalaisen mukaan mainioksi keinoksi arjen katkaisuun.

– Todettiinkin jo, että otetaan tämä kokemus uusiksi. Vaikka kerran vuodessa voisi ryhtyä omassa kaupungissa turistiksi.

Jiri ja Tiia nauttivat Koljonvirran uudessa huoneessa hitaasta aamusta.

Jirille tekemistä tarjosi Onni Oravan sanaetsintä. – Kiva, että lapset on huomioitu, Tiia kommentoi.

Hotellin aulassa vastaanottoa vastapäätä muhkeat sohvat ja tuolit houkuttelevat istahtamaan. – Värimaailma oli kovasti mieluinen. Jo sisään tullessa tuli fiilis, että on jossain muualla kuin keskellä Iisalmea. Sama ihana väriteema jatkui huoneessa. Sisustus oli tyylikäs ja selkeä. Rosson ruoka oli maukasta ja palvelu pelasi. Mutkaton ja lupsakka savolaisuus näkyi hyvin, kommentoi eräs koeköllöttäjä. – Huone oli todella tyylikäs ja materiaalit ensiluokkaiset. Ystävällinen palvelu, erittäin mukava henkilökunta Rossossa ja hotellin puolella, komppasi toinen köllöttelijä.

Iisalmi on ottanut tavoitteekseen olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki vuonna 2025. Työ ja vapaa-aika halutaan pitää tasapainossa ja kiirejalanjälki pienenä, onhan kiireellä raskaat ja synkät jalanjäljet. Original Sokos Hotel Koljonvirran uudistus on askel kohti tavoitetta, sillä kiireettömyys, leppoisuus ja levollisuus ovat Koljonvirran hotellikokemuksen keskiössä. – Vieraamme ovat yhtä ihastuneita uudistettuun hotelliimme kuin me itsekin. Olemme pienen kaupungin kodikas hotelli, jossa luonto löytyy läheltä ja jonne on hyvä tulla loma- tai työpäivän jälkeen lepäämään ja lataamaan akkuja, hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kuvaili.

Luonnonläheinen sisustus on toteutettu yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Saunatilojen puumateriaalit ovat lähtöisin Lunawoodilta ja äänentoistolaitteet on valmistanut Genelec. Huoneiden seinille ripustetut valokuvat on ottanut iisalmelainen Tuomo Lindfors.

Sama väriteema, tunnelma ja aitojen materiaalien arvostus jatkuu läpi talon. Muun muassa kierrätysmateriaalista valmistettua hämyistä metsämaisematapettia on käytetty sekä aulatiloissa että huoneissa, mikä tuo kokonaisuuteen mukavaa yhdenmukaisuutta. – Hyödynsimme erilaisia luonnosta muistuttavia elementtejä, kuten vihersisustusta, puukalusteita, utuisten metsien tunnelmaa ja luonnollisia värisävyjä”, sisustussuunnittelija Jaana Ekman kertoi. Kiireettömyyttä henkivää hotellikokemusta tukee myös huoneiden hiljaisuus. Vaikka ollaan Iisalmen pääkadun varrella, kadun äänet jäävät ikkunoiden ulkopuolelle.

Koljonvirrassa ollaan ylpeitä savolaisuudesta ja tuodaan sitä reilusti esiin. Huoneisiin on koottu muun muassa paikalliseen elämänmenoon liittyvää kirjallisuutta.

Huoneissa on mietitty mukavuutta yksityiskohtia myöten. Ammeellisissa kylpyhuoneissa on kaksi suihkua, jotta suihkussa kävijän ei tarvitse kömpiä ammeeseen.

Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa valmistui uusi ravintolamaailma Rosso- ja Hesburger-ravintoloineen sekä 50-paikkaisine terasseineen. Rosson valoisan vehreä ja rustiikkinen sisustus kutsuu viihtymään iloisen yhdessäolon äärelle.

Tuomas Ruotsalainen kertoo työskentelyolosuhteiden parantuneen Rossossa uudistuksen myötä. – Tosi paljon ovat asiakkaat kehuneet uutta ilmettämme.