Sodan julistus hävikille -ysiluokkalaisia mukaan Hävikki-Battleen


10.9.2018

Millaisia aterioita syntyy, kun raaka-aineina on sattumanvaraisia raaka-aineita? Haasteeseen vastaavat ysiluokkalaiset ympäri maata, kun he kokkaavat Hävikkiviikon aikana aterioita kauppojen hävikkiruoasta. Mukana Hävikki-battlessa on Osuuskauppa PeeÄssän alueelta 6 koulua Riistavesi, Vehmersalmen, Jynkänlahdenkoulu, Pyörön, Nilakan Yhtenäiskoulu ja Tuusniemen yhtenäiskoulu.


Toista kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat kahden ruokalajin aterioita hävikkiruoasta. Varsinainen kilpailu käydään Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia hävikkiannoksistaan tunnisteella #hävikkibattle2018. Ruokavaikuttajista koostuva raati valitsee idearikkaimmat luokat, jotka palkitaan.
– Hävikki-battle on ruoanlaiton luovuusharjoitus. Se rohkaisee oppilaita hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja käyttämään mielikuvitusta ruoan kanssa. Haluamme opettaa, että jääkaapin jämistäkin voi valmistaa maukkaita aterioita, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen Motivasta kuvaa.


Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.


Ruoan arvostusta keskusteluun
Raaka-aineet Hävikki-battleen oppilaat noutavat Osuuskauppa PeeÄssän myymälöistä.
Hävikkiruokakassien sisältö vaihtelee, koska se on koottu kaupan sen hetken hävikistä. Todennäköisesti mukana on ainakin leipää ja kasviksia.
Hävikki-battlessa ollaan hauskalla tavalla tärkeän asian äärellä. Toivomme, että kilpailu keskus-teluun myös ruoan arvostamisen merkityksen ja tarjoaa vinkkejä, jottei syömäkelpoista ruokaa heitettäisi pois, Juha Riikola Osuuskauppa PeeÄssästä kertoo.


Osuuskauppa PeeÄssä palkitsee varsinaisen raadin ohella oman alueensa koulujen kuvista suosikkinsa. Koulut voivat osallistua osuuskaupan kilpailuun tunnisteella #PeeAssa ja #hävikki-battle2018. Voittaja luokka palkitaan tuotepaketilla.


Lisätietoa:
Toimialajohtaja (PeeÄssä) Juha Riikola p. 044 719 7210
Asiantuntija (Motiva), kotitalousopettaja Elina Ovaskainen, elina.ovaskainen@motiva.fi


Lisää tietoa Hävikki-battlesta sekä lista kisaan osallistuvista oppilaitoksista: http://www.saasy-oda.fi/hävikki-battle