Sinulla töissä – Teija


10.7.2023

Iisalmen Emotionin myymäläpäällikön Teija Tolosen työssä yhdistyvät hänen kaksi intohimoaan: energiaa antavat kohtaamiset asiakkaiden ja työkavereiden kanssa sekä toinen toistaan houkuttelevammat kosmetiikkatuotteet.

 

Iisalmen Emotionissa on kevään ja kesän mittaan käyty paitsi ostoksilla, myös ottamassa selvää, mikä uusi myymäläpäällikkö Teija Tolonen on naisiaan. Äskettäin esimerkiksi eräs asiakas aloitti keskustelun toteamalla Teijalle, että sinusta puhutaan kylillä. Kun Teija hieman kalpeaksi valahtaneena kyseli, mitä siellä haastellaan, asiakas kertoi vuolain sanoin kuulleensa, että nyt on saatu kaupunkilaisten omaan kauneuskeitaaseen sellainen täti töihin, että toivottavasti ei ole käypäläinen, vaan ihan jäädäkseen tullut.

 

Ei voisi enempää toivoa

On Teija tullut Emotioniin jäädäkseen, ainakin muutamaksi vuodeksi, ja miksei pidempäänkin. Sen verran mukavaksi uusi työpaikka on osoittautunut.

– Ensimmäiset kuukaudet Empussa ovat olleet aivan huikeita. Iisalmessa on tavattoman ihania asiakkaita, jotka ovat todella vastaanottavaisia sekä uudelle myymäläpäällikölle että uusille ideoille ja vinkeille. Lisäksi olen saanut johdettavakseni upean, yhteen hitsautuneen tiimin, jossa naurua, iloa ja hymyä riittää. Tuore päällikkö ei voisi enempää toivoa, Teija kiittelee.

– Olen etuoikeutetussa asemassa, kun saan tehdä rakastamaani työtä, jossa minua innostavat sekä ympärilläni olevat ihmiset että itse tuotteet. Kieltämättä suhtaudun työhöni suurella intohimolla. Lähtökohtana on, että jokaisen asiakaskohtaamiseen pitää olla mielihyvää tuottava, hyvää oloa vahvistava ja energiaa antava, hän jatkaa.

 

Sokoksella 12 vuotta

Varpaisjärvellä asuva, hyväntuulinen ja hymyileväinen Teija on ollut PeeÄssässä töissä toistakymmentä vuotta.

– Työurani kauneuden ja hyvinvoinnin parissa alkoi kosmetologiksi valmistumiseni jälkeen vuonna 2005. Olin töissä kosmetiikkamyyjänä kilpailevassa yrityksessä, kunnes eräässä koulutuksessa Sokoksen kosmetiikkaosaston silloinen myyntipäällikkö otti minua hihasta kiinni ja pyysi poikkeamaan juttusillaan. Menin käymään ja pian olinkin jo siirtynyt PeeÄssään töihin isomman työryhmän, laajemman tuotevalikoiman, hyvämaineisen myymälän ja verrattomien henkilöstöetujen houkuttelemana, Teija muistelee.

Pian aloittamisensa jälkeen hänet nimitettiin myyntiryhmävastaavaksi. Tehtävänimike muutettiin sittemmin myynnin ohjaajaksi, joka kuvasi paremmin asiakaskeskeistä tehtäväkuvaa.

­– Maaliskuussa 2018 minut valittiin Sokoksen kosmetiikkaosaston apulaismyyntipäälliköksi, josta siirryin viime maaliskuussa vetämään Iisalmen Emotionia. Läheisten ja rakkaiden työkavereiden jättäminen tuntui tietysti haikealta ja vaikealtakin, mutta toisaalta olin kuitenkin valmis kohtaamaan uudet haasteet, ottamaan lisää vastuuta, oppimaan uutta ja tutustumaan uusiin ihmisiin. On hienoa, että PeeÄssä antaa mahdollisuuksia tällaiseen itsensä kehittämiseen.

 

Teija kuvailee työantajaansa luotettavaksi, turvalliseksi ja työntekijöitä arvostavaksi.

– Olen todella tyytyväinen PeeÄssään työnantajana, enkä usko lähteväni muualle töihin tulevaisuudessakaan. Olen kuitenkin avoin uusille asioille ja toivoisin, että voisin jossain vaiheessa tehdä työtä myyntityön ja asiakaspalvelun parissa valmentajan ja koutsaajan roolissa, hän haaveilee.