Sinulla töissä – Kari


3.11.2020

35 vuotta ravintolakokkina työskennellyt Kari Nissinen päätyi koronakevään jälkeen uudelle uralle. Työ S-marketissa on tuonut kuutta kymppiä lähestyvän Karin työmotivaation takaisin.

Kari Nissinen palvelee asiakkaita Siilinjärven S-marketissa hymyssä suin ja hyvillä mielin. Koronavuosi on tuonut hänen elämäänsä suuren muutoksen työpaikan vaihdoksen muodossa.

– Huhtikuussa tuli 35 vuotta täyteen ravintolakokkina Puijonsarvessa. Olin jo jonkin aikaa ajatellut, että pitäisi vaihtaa muihin hommiin. Minulla oli jonkinlainen ravintolatyön burn out, enkä meinannut oikein enää jaksaa sitä juttua, Kari sanailee.

Hän korostaa, että Puijonsarven työilmapiirissä tai työryhmässä ei ollut mitään vikaa. Ennemminkin päinvastoin.

– Työkaverit auttoivat jaksamaan näinkin pitkään. Lähinnä väsyin työmatkoihin ja puolille öille kestäviin työvuoroihin. Tuntui myös, että olin ehtinyt näkemään ja kokemaan kaiken ravintolakeittiöstä.

 

Hyvä asiakaspalvelu etusijalla aina

Ravintoloiden sulkeuduttua keväällä koronan takia, Karille löytyi korvaavaa työtä Siilinjärven S-marketista. Hänellä oli ennestään kokemusta kaupasta vain asiakkaan näkökulmasta, joten eteen tuli valtavan paljon uusia asioita ja uutta opittavaa. Toisaalta työn perusta on sama riippumatta siitä, tekeekö sitä ravintolassa vai kaupassa.

– Oleellista on asiakkaiden mahdollisimman hyvä palvelu, onpa konsepti mikä hyvänsä, Kari korostaa.

Hän antaa S-marketin työporukalle täyden tunnustuksen siitä, miten tulokas otettiin vastaan.

–  Kyllä täytyy sanoa, että nämä uudet työkaverini ovat ihan huippuammattilaisia ja kaiken lisäksi vielä mahdottoman mukavia. Uusi ihminen otetaan heti joukkoon mukaan ja perehdytys hoidetaan todella hienosti.

 

Ammattitaidosta hyötyä palvelutiskissä

Kun ravintoloiden aukiolorajoituksia alettiin kesän alussa purkaa, Karin olisi ollut aika palata takaisin entisiin hommiin.

– Rupesivat onnekseni väläyttelemään esimiehet sellaista mahdollisuutta, että siirtyisin pysyvästi Siilinjärvelle. Kun tällaista tilaisuutta tarjottiin, en sitä enempää miettinyt. Uusi työsopimus tehtiin heinäkuun alussa.

– Mukavalta on kesä ja syksy tuntunut. Työmatka typistyi muutamaan kilometriin ja iltavuorostakin pääsee kotiin jo yhdeksän aikaan. Pikkuhiljaa alan myös oppia aikaisiin aamuheräämisiin, joita ei ravintolahommissa ollut ikinä.

Karin työpäivät kuluvat aamuvuoroissa tuotteiden hyllyttämisessä ja iltavuoroissa Ruokatorin tiskin takana.

– Palvelutiskissä pitkästä kokkiurasta on tietysti paljon hyötyä. Tunnen raaka-aineet ja asiakkaille on helppo antaa neuvoja ja vinkkejä ruoanlaittoon.

Ruokatorilla on paljon hyötyä 35 vuoden kokki-kokemuksesta.

 

Alaa voi vaihtaa, työnantaja pysyy

Kari on varsin tyytyväinen hänelle räätälöityyn ratkaisuun.

– En missään nimessä halunnut vaihtaa työantajaa, mutta niinpä vain PeeÄssän sisältä löytyi uusi tehtävä, joka tuntuu hyvin motivoivalta ja antoisalta. On hienoa, että melkein kuusikymppinen voi vaihtaa alaa ja pysyä silti samassa firmassa töissä. Tunnen myös vilpitöntä ylpeyttä siitä, että tämän ikäinen oppii vielä uusia asioita, Kari hymyilee.