Sinulla Töissä – Arja


10.7.2019

Arja Ansamaan työtä on muokattu hänen fyysisten kykynsä mukaisesti. Reilut puolitoista vuotta Arja on toiminut palveluneuvojana Siilinjärven S-marketin asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki-pisteessä kolmena päivänä viikossa.

– Hoidan S-marketin palvelupisteessä asiakasomistaja- ja S-Pankki-asioita tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Asiakasomistajiemme ei tarvitse ajaa palvelua saadakseen Kuopioon, kun samat asiat voi hoitaa kätevästi S-marketissa ruokaostoksilla käymisen yhteydessä, Arja kuvailee.

 

Fyysisesti kevyempään työhön

Asiakaspalvelupiste perustettiin maaliskuussa 2018. Siilinjärven palvelujen parantamisen lomassa Arjalle järjestyi työtehtävä lähempää kotia.

– S-Pankki- ja asiakasomistaja-asioiden ohella tein täällä aiemmin todella pitkään kassatyötä. Vuosien kuluessa työn fyysinen kuormittavuus kasvoi, enkä pystynyt enää jatkamaan tutussa tehtävässä. Siirryin ensin Iisalmeen ja sitten Kuopioon asiakasomistajapalveluun, toimien välillä myös kiertävänä palveluneuvojana. Ympyrä sulkeutui, kun palasin Siilinjärvelle takaisin viimeisiksi vuosiksi ennen täysipäiväiselle eläkkeelle jäämistä.

Arja arvostaa todella paljon sitä, että PeeÄssässä työtä muokkaamalla tuetaan henkilöstön työhyvinvointia ja ylläpidetään työkykyä.

– PeeÄssä on huipputyönantaja. Työntekijälle annetaan mahdollisuus jatkaa uusissa työtehtävissä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen sijasta.

 

Työkavereilta tukea ja apua

Arjaa työssä motivoivat mukavat asiakkaat, joista on tullut hyviä tuttuja.

– Asiakasmäärä palvelupisteessä on kasvanut koko ajan, ja on nyt juuri sopiva eläkeiässä olevalle ihmiselle. Tykkään työstäni todella paljon. Yksintyöskentely tuo tietynlaisia haasteita ja uusia asioita tulee eteen koko ajan kiihtyvällä tahdilla. Onneksi minulla on mahtavia S-Pankki-tiimin työkavereita ja esimies, joilta saan aina tarvittaessa tukea ja apua. Yhteyttä on helppo pitää sisäisten viestintäkanaviemme kautta.

Työssä jaksamista edesauttaa myös se, että vapaata on riittävästi.

– Käyn kahden metsästyskoiran kanssa aina vapaapäivisin jopa yli 10 kilometrin lenkillä. Myös mökkeily antaa lisää virtaa, Arja kertoo.

 

Enemmän kuin työpaikka

Arjan työsuhde osuuskauppaan alkoi 43 vuotta sitten Nilsiän Osuuskaupan konttorilta, jossa hän työskenteli puhelinvaihteen hoitajana ja toimistotyöntekijänä. Paikallisosuuskaupan fuusioituessa Kuopion Osuuskauppaan, Arjalle järjestyi työpaikka Siilijärveltä silloisen Sokos-hallin mainonnan hoitajana. Ajan myötä myymälä muuttui S-marketiksi ja mainonta vaihtui kassatyöksi sekä asiakasomistajapalveluksi.

– Olen aina ollut hyvin vahvasti sitoutunut osuuskauppaan. Joku työkaveri tokaisikin kerran, että etsi itsellesi elämä, ettei se ole pelkkää PeeÄssää. En pahastunut, koska PeeÄssä on ollut minulle aina enemmän kuin pelkkä työpaikka, Arja hymyilee.