Sinulla töissä -Anni Rossosta


2.11.2018

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

Iisalmen Rossossa työskentelevä Anni Ikäläinen haluaa tehdä sekä asiakkaat että työkaverit onnellisiksi.

Anni Ikäläinen opiskeli aikoinaan restonomiksi Espoossa ja teki samalla tarjoilijan töitä Kauniaisten Rossossa. Veri veti kuitenkin ruuhka-Suomesta takaisin synnyinsijoille Pohjois-Savoon.

– Mies on kotoisin Vieremältä ja minä Kiuruvedeltä, joten opintojen päättymisen jälkeen muutimme Iisalmeen vuonna 2006. Olin jonkin aikaa ravintola-alan töissä muualla, mutta sitten palasin takaisin S-ryhmään, kun työpaikka löytyi Iisalmen Rossosta. PeeÄssässä minua houkutteli tuttuus, turvallisuus, varmuus ja monipuolisuus. Tykkään myös osuuskaupan toimintatavoista ja -arvoista, muun muassa siitä, että työntekijöistä pidetään hyvää huolta, Anni perustelee työpaikanvaihdostaan.

 

Monipuolista työtä

Anni sanoo reilun kymmenen vuoden jälkeen oppivansa vieläkin liki päivittäin työstään jotain uutta.

– Meidän toimipaikka ei ole ihan tyypillinen Rosso, koska toimimme Original Sokos Hotel Koljonvirran yhteydessä ja saman katon alla on monenlaisia palveluja ja työtehtäviä. Työvuoro alkaa usein jo aamulla varhain, koska meillä päivä startataan hotellin aamiaisella. Tarvittaessa käyn myös pyörähtämässä O’Nellyn sekä Hesburgerin tiskin takana tai riennän avuksi hotellin vastaanottoon.

Hotellin vaikutus näkyy myös Rosson asiakaskunnassa.

– Arki-iltaisin asiakkaista suurin osa on hotellin vieraita, kun taas paikalliset ihmiset juhlistavat viikonloppua lähtemällä ulos syömään. Meillä on ilahduttavan paljon kanta-asiakkaita, joista on tullut vuosien mittaan hyviä tuttuja. Aina riittää jutun juurta ruoasta, juomasta ja paljon muustakin, Anni kertoo.

 

Onnellistaminen on huomioimista

Sokos Hotelleissa on viime aikoina puhuttu paljon onnellistamisesta, joka koskee sekä asiakkaita että työkavereita.

– Suurinta työn iloa koen onnistuessani yllättämään asiakkaamme iloisesti ja tarjoamaan heille sellaista ekstraa, jota he eivät odottaneet saavansa. Jos asiakaspariskunta kertoo esimerkiksi tulleensa meille viettämään hääpäiväänsä, voimme yllättää heidät tuomalla pöytään jotain ylimääräistä. Yhtä lailla voimme tarjota myös lohtua surun keskellä.

Onnellistaminen on myös työkaverin huomioimista.

– Meillä on ihan huipputiimi, jossa luotetaan, kuunnellaan ja autetaan toisia. Viimeksi tänään vastaanoton Kirsi tuli minulle lounasavuksi Rossoon. Ja toinen työkaveri sai meiltä muilta aplodit, kun asiakas kehui saaneensa häneltä parasta palvelua koskaan. Iloitaan vilpittömästi myös siitä, kun työkaveri onnistuu.

 

Koirien kanssa metsällä

Työssään paremmin kuin hyvin viihtyvän Annin vapaa-aika kuluu koiraharrastuksen parissa.

– Meillä on neljä metsästyskoiraa, joiden kanssa käydään koirakokeissa ja puuhataan kaikkea mahdollista metsästykseen liittyvää. Itsellänikin on aseenkantoluvat, metsästyskortti ja oma puolitoistavuotias koira, jonka kanssa on tarkoitus ruveta käymään metsällä, Anni kertoo.