S-ryhmän Nosto-automaattiyhteistyö parantaa käteisen saatavuutta Suomessa


18.8.2017

S-ryhmä on käynnistänyt Nokas CMS Oy:n kanssa yhteistyön käteisautomaattipalveluiden toteuttamiseksi Suomessa.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica}
span.s1 {font: 12.0px Helvetica}

Suunnitelmien taustalla on Finanssivalvonnan pankeille antama uusi käteisnostotapahtumia koskeva ohjeis-tus. Uusi ohjeistus on mahdollistanut käteisautomaattimarkkinoille tulon uusille toimijoille vuoden 2017 alusta. Sen mukaan pankin on määritettävä koko EU:n kattava hinnoittelu asiakkaan käteisnostoille. Kustan-nus asiakkaalle on riippumaton siitä, missä tai miltä käteisautomaatilta asiakas rahaa nostaa. 
 
– Meitä on jo pitkään lähestytty asiakkaiden toimesta automaattien määrän vähenemisen ja käteispalvelujen heikkenemisen takia. Nyt kun kilpailu on vapautunut, olemme aloittamassa yhteistyössä uutta käteisauto-maattipalvelua, jonka avulla voimme pitkäjänteisesti varmistaa käteisautomaattipalvelujen saatavuuden kai-kille asiakkaillemme, sanoo SOK:n taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja, CFO Jari Annala. 
 
– Toimipaikkoihimme lähiaikoina ilmestyvät Nosto-käteisautomaatit ovat kustannuksiltaan yhdenvertaisia muihin käteisautomaatteihin verrattuna. Kuluttajalle ei aiheudu lisäkuluja automaatin käytöstä. Automaatit toimivat kaikkien pankkien korteilla ja niistä saa tuttujen 20€:n ja 50€:n setelien lisäksi asiakkaiden toivo-musten mukaisesti 10€:n seteleitä, Annala kertoo. Käteinen raha on edelleen tärkeä maksuväline asiakkaille. Annalan mukaan S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa enemmän kuin joka kolmas asiakas maksaa edelleen käteisellä. 
– Haluamme tarjota asiakkaalle vapauden valita maksutapansa. Siksi kehitämme erilaisia maksamisen vaih-toehtoja digitaalisten maksutapojen lisäksi. 
 
S-ryhmä ja Nokas järjestävät yhteistyöstä tiedotustilaisuuden 22.8.2017 kello 14 Radisson Blu Royalissa Hel-singin Kampissa. Osuuskauppa PeeÄssä pystyy omalta osaltaan kommentoimaan alueellisesta toiminnasta vasta tämän tiedotustilaisuuden jälkeen.