Ravintoloiden valmisruokaa myyntiin PeeÄssän marketeihin


21.4.2020

S-Market Pitkälahdessa ja Prisma Kuopiossa aloitetaan ravintoloiden valmisruoan myynti viikon 17 aikana. PeeÄssän Kokit / Teimme Hyvää Sinulle – nimiseen valmisruokaperheeseen on koottu suosikkeja PeeÄssän ravintoloista. Annoksia löytyy Amarillon burritoista ja itse koottavista Amarillon lähiruoka -hampurilaisista arkiruokaan. Annokset myydään itsepalveluna osana normaalia myymäläkiertoa ja asiakas maksaa tuotteet normaalisti marketin kassalle. Kuopion Prismassa annosten myyntipaikka on paistopistettä vastapäätä eineshyllyn päässä ja S-Market Pitkälahdessa myymälään on tuotu oma valmisruoka myyntivitriini valmisruokahyllyn päätyyn.

– Uskon, että ihmiset hakevat tässä vallitsevassa tilanteessa myös helppoutta ja elämyksiä arkeensa ja osa tämän ajan uusista käytänteistä jää varmasti elämään jatkossa. Päivittäistavarakauppa jakelukanavana kiinnostaa meitä jatkossakin. Sekä yritysmuotomme että monitoimialaisuutemme ovat meille ravintolaoperaattorina tässä tilanteessa selkeä kilpailuetu, toteaa toimialajohtaja Ville Puustinen.

Valmisruoka tuotanto hoidetaan keskistetysti Ravintola Hurmassa ja se työllistää kaksi henkilöä. Sama keittiötiimi tuottaa myös ennakkoon tilattavat ja varattavat vappumenut ja äitienpäivämenut. Näiden myynti hoidetaan, kuten pääsiäisen menun osalta puhelin-, whatsapp- tai tekstiviesti -tilauksien kautta. Nouto erikoismenujen osalta on erikseen mainittuina aikana Prisma Kuopion Buffan tiloista tai kotiinkuljetettuna.

– Meillä on loistava tiimi nuoria keittiöosaajia, joiden taitoja pääsemme tuomaan esiin ja valmistamme vähittäiskaupan asiakkaille maukasta ravintolatason ruokaa nautittavaksi kodeissa. Tuotteet vaativat vain lämmityksen kotona, tuotteiden hinnat ovat asiakasystävälliset ja paikalliset pientuottajat ovat mahdollisimman laajasti edustettuina kaikissa tuotteissa. Pakkausmateriaalit täyttävät kestävän kehityksen kriteerejä ja ovat kierrätettäviä tai biohajoavia, kertoo ylpeänä ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.