22.6.2021
Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien veljeskunta on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria. Paistinkääntäjien jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia.
PeeÄssän ravintola-alan osaajat ja Paistinkääntäjät, toimialajohtaja Ville Puustinen, ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl sekä keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen, jakavat meille kesän parhaat ruokavinkkinsä. Lisäksi pyysimme mukaan kesän maukkaimpien makujen äärelle yhteistyökumppanimme Savo-Karjalan lihan myymälävastaavan Paula Lehtolaisen, joka on vastikään hyväksytty mukaan järjestöön ja Rôtisseurs-ammattilaiskäätyjen saajaksi.
Kaikkea voi grillata
ABC Pitkälahden katon alla palvelevan Savo-Karjalan lihan myymälävastaava Paula Lehtolainen halusi nostaa kesäreseptivinkkinä esiin erityisesti Etelä-Amerikassa suositun rotunaudan picanhan, joka on paahtopaistin päällä olevan ulkopaistin kärkiosa.
– Picanha muhii grillissä erittäin hyväksi, pysyen mehevänä kypsennyksen aikana. Tärkeintä on ottaa liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja grillata ensin kovalla lämmöllä pinnat kiinni, jonka jälkeen kypsytys tapahtuu epäsuorassa lämmössä, Paula kuvailee.
Kuvausta varten hän sai aterian valmistukseen avukseen työkaverinsa Jenni Lapinsalon ja Jemina Kaipaisen.
– Likimain kaikkea voi grillata. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia ruhon osia, kasviksia ja hedelmiä. Esimerkiksi vesimeloni on grillattuna ja mozzarellalla höystettynä varsin maukas lisuke, Paula vinkkaa.
Näitä tarvitset neljän hengen ateriaan:
5.12.2024 | Vähittäiskauppa
4.12.2024 | Tästä ilmoitimme
3.12.2024 | Tästä ilmoitimme