Osuuskauppa tarjoaa superhyvät henkilöstöedut


29.8.2023

Peeässäläisillä on superhyvät henkilöstöedut. Kaupassa käyminen ja ravintolassa syöminen on ässäläisille aina halvempaa: osuuskaupan työntekijät saavat Bonuksen, maksutapaedun ja mahdollisen ylijäämänpalautuksen ohella rahan arvoisia ostoetuja kaikista S-ryhmän yli 1 900 toimipaikasta. Lisäksi kaikki peeässäläiset ovat tulospalkitsemisen piirissä.

Kertasimme asiakasomistajapalvelu- ja S-pankki-tiimin palveluneuvojien Merja Tannisen ja Heidi Kelan kanssa PeeÄssän työntekijöiden saamien rahallisten etujen määrää ja laatua.

 

Peeässäläiset saavat kaikista S-ryhmän ruokakaupoista kautta maan henkilökuntaetuna kolmen prosentin alennuksen. Omalle väelleen PeeÄssä on kuitenkin tuplannut tänä vuonna 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi alennuksen kuuteen prosenttiin.

– Kun kolmen, saati kuuden prosentin alennuksen lisää Bonuksen päälle, on se huikea etu tutkitusti edullisista hinnoista. Vuositason säästö on todella merkittävä summa, Merja Tanninen toteaa.

– Päivittäistavaraostoista tuleva alennus vaikuttaa kertaostossa ehkä pieneltä, mutta vuositasolla sillä onkin todella iso vaikutus. Tämän edun on huomannut myös meidän perheen nuorempi väki, sillä juuri täysi-ikäistynyt vielä kotona asuva nuorikin hyödyntää alennusoikeutta lähes päivittäin, Heidi Kela jatkaa.

 

Käyttötavarasta jopa -25 %

Käyttötavaroista osuuskaupan henkilökunta saa pääsääntöisesti 15 prosentin alennuksen, mutta 120-vuotisjuhlavuonna PeeÄssän omista toimipaikoista peeässäläiset saavat alennusta jopa 25 %.

Merja ja Heidi myöntävät, että tällaiset edut ohjaavat ostoja omaan osuuskauppaan myös käyttötavarahankintojen kohdalla. Jos jotain tarvitaan, aina tarkistetaan ensin Prisman, Sokoksen, Emotionin ja Prisma Raudan valikoimat.

– Vasta sitten mennään muualla, jos toivottua tuotetta ei PeeÄssän omista kaupoista saa, kertoo Merja.

Harvoin näin onneksi tapahtuu.

– Laaja valikoima, henkilökuntaetu, Bonus ja maksutapaetu saa minut keskittämään pukeutumisen ostokset Sokokselle, Heidi sanoo.

 

1 400 euroa säästöä peeässäläisyydestä

S-mobiilista on helppo tarkistaa henkilöstön ostoetujen mukanaan tuomat säästöt vaikkapa kuluneen vuoden ajalta. Heidi tutkailee omaa S-mobiiliaan ja toteaa, että hänen perheensä hyötyi viime vuoden aikana melkein 1 400 euroa siitä, että hän on töissä PeeÄssässä.

– Todellakin huikea etu, jota kaikki työntekijät eivät välttämättä tule ajatelleeksi. Itse teen esimerkiksi joululahjaostokset aina Asiakasomistajapäivien aikaan Sokoksella ja Prismassa. Silloin alennukset ovat parhaimmillaan, kun asiakasomistajille suunnattujen etujen lisäksi saa henkilöstöedun. Tällaiset työsuhteeseen liittyvät alennukset lämmittävät kovasti mieltä ja tietenkin helpottavat taloutta.

Henkilöstöetujen kokonaisuutta kasvattavat edelleen työntekijöille kohdennetut S-mobiili-edut sekä alennukset autopesuista ja kauneudenhoito- ja kampaamopalveluista. Bonusyhteistyökumppaneista osuuskaupan henkilöstöä suosivat palvelu- ja tuote-eduilla muun muassa LähiTapiola, Silmäasema ja Oral.

 

Omat hinnat ravintoloissa ja hotelleissa

Merja muistuttaa, että henkilöstön ostoeduista kertynyt S-mobiilissa näkyvä summa on vain osa totuutta.

– S-ryhmän ravintoloista ja hotelleista saadut alennukset eivät ole mukana S-mobiilin laskelmassa. Ravintoloissa henkilökunta maksaa 25 prosenttia vähemmän sekä ruoasta että juomasta. Kun neljäsosa otetaan pois laskusta, se näkyy ja tuntuu kukkarossa.

Sokos Hotelleissa ja Suomen Radisson Blu Hotelleissa on myös henkilökunnalle omat hinnat.

– Lomilla tulee matkusteltua paljon Suomessa, ja yöpymispaikkojen valinnalla voi parhaimmillaan kerryttää paljon säästöä. Hotellien lisäksi mökkeilemäänkin pääsee edullisemmin, sillä peeässäläisten käytössä on mökkejä Tahkolla ja Vuokatissa. Vastaavanlaisten paikkojen vuokraaminen muualta maksaisi maltaita, Heidi vertaa.

 

Jopa kahden kuukauden palkka tulospalkkana

Merja muistuttaa, että kaikilla peeässäläisillä on myös mahdollisuus saada tulospalkkaa, joka maksimissaan vastaa peräti kahden kuukauden palkkaa. Tulospalkitsemisen tavoitteet on määritelty jokaiselle työryhmälle erikseen ja niiden toteutumiseen jokainen työntekijä voi omalla työllään vaikuttaa. Yksi tärkeimmistä tulospalkkaan vaikuttavista asioista on asiakastyytyväisyys.

Vuodelta 2022 henkilöstölle maksettiin tulospalkkaa sivukuluineen lähes 5,1 miljoonaa euroa. Keskimääräinen tulospalkkio viime vuodelta vastasi noin yhden kuukauden palkkaa. Tulospalkkaa sai 93 prosenttia peeässäläisistä.

 

S-Pankistakin tuntuvia etuja

Merja ja Heidi korostavat, ettei sovi unohtaa S-Pankin henkilöstölle tarjoamia etuja. Esimerkiksi asuntolainan marginaali on aina kilpailukykyinen. S-Lainan korko on puolestaan henkilöstölle edullisempi ja avausmaksu nolla euroa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluva saa vähintään 1 000 euron luottorajan S-Etukortti Visaan. Myös sijoitustuotteista saa henkilöstöetuja.

– Kun ilmaisten peruspankkipalveluiden lisäksi maksetaan kortilla maksamisesta, ja saa vielä tuntuvia henkilöstöetuja muista pankkiasioinneista, ei ole mitään syytä olla minkään muun pankin asiakas, Merja ja Heidi toteavat yhteistuumin.

 

Tänä vuonna 300 euroa ePassilla

PeeÄssä tukee henkilöstönsä omaehtoista työkyvyn ja -vireen edistämistä ePassin kautta.

– Jokainen peeässäläinen on saanut tukea oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen ja edistämiseen vuosittain 180 euroa, mutta tänä vuonna tuotakin etua on parannettu. ePassille ladatun 300 euron summan voi kukin käyttää oman mielensä mukaisesti liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluihin, joita ePassista löytyy. Päätetyötä tekevänä itselleni tärkeä hyvinvoinnin edistäjä on ePassilla maksettu hieronta, Merja kuvailee.

 

Hyvinvointi etusijalla

PeeÄssän henkilöstöetujen luonteessa korostuu hyvinvointi. Vuonna 2022 henkilöstön hyvinvointiin, työkyvyn tukemiseen, koulutukseen sekä kehittämiseen käytettiin 1,9 miljoonaa euroa.

Heidi ja Merja arvelevat, että harvassa, jos missään muussa työpaikassa työsuhteen mukanaan tuomat edut ovat yhtä monipuolisia.

– Etuja on niin valtavasti, ettei kaikkea meinaa kerralla oikein muistaakaan. Jo mainittujen asioiden lisäksi työntekijöille tarjotaan paljon mahdollisuuksia vahvistaa omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan erilaisilla koulutuksilla ja valmennuksilla. Olen itse siitä elävä esimerkki. Osuuskauppa on minua kouluttanut ensin merkonomiksi. Sen jälkeen olen suorittanut myynnin ammattitukinnon ja viimeisimpänä FIAT-tutkinnon, Heidi kertoo.

– Meillä on myös laajat työterveyspalvelut, toiminnan painottuessa työhyvinvoinnin ja -kyvyn tukemiseen ja edistämiseen. Hyvin konkreettista työkyvyn tukemisesta on muun muassa se, että työfysioterapeutit opastavat työpaikalla ergonomiseen työskentelyyn. Apua ja tukea saa myös painon pudottamisessa tai ruokavalion muutoksissa. On todella hienoa, että työnantaja tukee meitä monipuolisesti sekä työterveyden palveluiden että omaehtoisen hyvinvoinnin osalta, Merja kiittää.

 

Uusin vahvistus työterveyspalveluihin on PeeÄssän oma työpsykologi Anni, jonka puoleen voi kääntyä jaksamiseen ja mielen huoltoon liittyvissä asioissa. Lue juttua Annista TÄSTÄ.

Työhyvinvoinnnista PeeÄssällä voit lukea TÄSTÄ enemmän.