ABC-ketjun vuoden keittiötyöryhmä -tunnustus PeeÄssälle


7.12.2022

PeeÄssän ABC Liikennemyymälöiden keittiön palveluvastaavista koostuva tiimi on palkittu Tampereella ABC-ketjun vuoden 2022 keittiötyöryhmä -tunnustuksella.

PeeÄssän ABC-keittiötyöryhmä sai ansaitsemansa tunnustuksen pitkäjänteisestä ja systemaattisesta työstä. – Säännöllisesti kokoontuva PeeÄssän ABC-keittiötyöryhmä on aktiivisesti mukana kehittämässä ABC Ravintolan valikoimia ja tuotteistusta koko ketjun eduksi sekä kokoaa, arvioi ja välittää kehitysideoita kootusti ketjunohjaukseen, lähestyen asioita positiivisesti ja ratkaisukeskeisesti, valinnan perusteluissa todetaan.

Palkittuun keittiötyöryhmään ovat kuuluneet keittiön palveluvastaavat Juha Ahonen (ABC Varkaus), Elisa Väänänen (ABC Siilinjärvi), Sari Kettunen (ABC Pyhäjärvi), Minna Rissanen (ABC Pitkälahti), Eija Hyvönen (ABC Kiuruvesi), Kirsi Fröberg (ABC Marjahaka) sekä Pasi Hyvönen (ABC Varkaus). Ryhmää on ansiokkaasti luotsannut syyskuussa ABC Marjahaan liikennemyymäläpäällikkönä aloittanut, aiemmin ABC Pitkälahdessa kuusi vuotta keittiömestarina työskennellyt Jonna Ruotsalainen.

Maistuvampaa ruokaa

– Olemme kokoontuneet säännöllisesti joka kuukausi keittiövastaavien kesken. Kokoontumisissamme on käyty läpi ajankohtaisia asioita, kerätty palautteita ketjuun kootusti ja mietitty, miten voisimme parantaa liikennemyymälöidemme asiakaskokemusta keittiön johtamisen näkökulmasta. Tapaamisten perusteella jokainen keittiövastaava on tehnyt sovittuja asioita omissa keittiöissään, Jonna Ruotsalainen kuvailee.

Työryhmän aktiivisuuden ansiosta on löydetty monia toimintamalleja, joilla asiakastyytyväisyyttä on onnistuttu parantamaan. Tapaamisten perusteella on esimerkiksi kiinnitetty tehostetusti huomiota annoskokojen toteutumiseen ja lounasruokien maustamiseen. Lisäksi noutopöytäruokia on maukkauden takaamiseksi ryhdytty maistattamaan koko työryhmälle ennen tarjoilun aloittamista.

PeeÄssän ABC Liikennemyymälöiden keittiöväelle järjestetään myös makukouluja vähintään kaksi kertaa vuodessa.

– Olemme kokoontuneet koekeittiölle tai vaihtoehtoisesti olen kiertänyt toimipaikoissa kouluttamassa paikan päällä. Makukouluissa on tehty noutopöytäruokia ja hiottu reseptiikkaa, jos ruoka ei ole ollut meidän suuhun sopivaa. Näistä kouluista olen koonnut ketjuun palautetta ja ideoita, miten ruoasta voisi tehdä maistuvampaa. Joitain muutoksia ketjun reseptiikkaan onkin tehty ehdotuksiemme perusteella.

Jatkuvaa ja aktiivista kehittämistä

Makuasioiden ohella palkitussa keittiötyöryhmässä on haettu parhaimpia toimintatapoja myös perehdytykseen sekä monisaamisen kasvattamiseen. Prosessejakin on hiottu sujuvammiksi, jotta asiakas saa tilaamansa annoksen mahdollisimman nopeasti.

– Lisäksi olemme tarpeen mukaan järjestäneet henkilökunnalle valmennuksia uusista asioista. Muun muassa keittiön uudesta varastonhallintajärjestelmästä pidettiin koulutus jokaisessa toimipaikassamme paikan päällä sekä verkossa, jotta järjestelmä saatiin kunnolla käyttöön.

PeeÄssän ABC-väen aktiivinen kehittämisote on pantu ketjutasolla merkille jo ennen vuoden keittiötyöryhmä -valintaa: ABC:n valtakunnallisissa tuotekehitysryhmissä ovat olleet mukana PeeÄssästä Jonnan itsensä lisäksi Santtu Matikainen ABC Pitkälahdesta sekä Mervi Ahonen ABC Varkaudesta.

Pasi Hyvönen, Sari Kettunen, Juha Ahonen, Elisa Väänänen, Jonna Ruotsalainen, Eija Hyvönen ja Kirsi Fröberg toivat ABC-ketjun vuoden 2022 keittiötyöryhmä -palkinnon PeeÄssälle.

– Keittiötyöryhmämme tehtävänä on parantaa liikennemyymälöidemme asiakaskokemusta keittiön näkökulmasta, Jonna Ruotsalainen toteaa.