Kaupunkifestareiden kingi, Kuopio Wine Festivalit järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen huippuruoan ja viinin sekä kotimaisten artistien iskevällä kattauksella. Suomen suurin ruoan, viinin ja musiikin huipputapahtuma järjestetään 30.6.-9. 7.2022 mikäli koronatilanne taphtuman järjestämisen mahdollistaa. 

Kesä 2022 on Kuopio Wine Festivalien 25. juhlavuosi. Ruoan ja viinien hurmaavaan liittoon tehdäänkin poikkeuksellisen laaja läpileikkaus, sillä perinteisen yhden teemamaan sijaan Kuopio Wine Festivaleilla tehdään nyt makumatkoja useampaan viinimaahan ja keittiöön. Rakastu suomalaisen kesän makuihin, ihastu Välimeren tuulahduksiin niin simpukoiden kuin vaikkapa napolilaisten pitsojen parissa tai kokeile herkullisia KWF-tyylillä tuunattuja hampurilaisia – maistettavaa löytyy vaikkapa jokaiselle festaripäivälle! Viininystäville vaihtoehtoja löytyy täyteläisestä punaviinistä kuplivaan rosé proseccoon.

Tapaa viiniasiantuntijat Wine Makers Loungessa
Kuopio Wine Festivaleilla on ensimmäistä kertaa mukana myös eri maiden viinintuottajia, jotka isännöivät Wine Makers Lounge -ravintolassa. Etukäteen varattavassa Loungessa on 80 asiakaspaikkaa, jossa saa herkutella viiden ruokalajin menulla. Asiakkailla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ja keskustella viineistä paikan päällä olevien viinituottajien kanssa. Loungesta on suora näkyvyys esiintymislavalle, joka kruu-naa festareista nauttimisen kaikilla aisteilla, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ryhmäpäällikkö Mikko Rosen-dahl.
Wine Makers Loungen lisäksi Kuopio Wine Festivaleilta löytyy tuttuun tapaan seurueille ennakkoon varatta-via viinitupia, joissa on mukava nauttia herkullisia menukokonaisuuksia oman porukan kanssa. Huippusommelierit kruunaavat viinin ja ruoan makumatkasi. Festivaalialueella on lisäksi 300-paikkainen Bistro 25 -ravintola ja alueella on myös useita erilaisia ruokapisteitä.

Tehosekoitin käynnistää KWF-rokkausputkesi
Kuopio Wine Festivaleilla nähdään monipuolinen kattaus Suomen ykkösartisteja. Odotetun paluun tekevä Tehosekoitin saa rokkitunnelman kertakaikkisen kuumaksi. Elektronisemman musiikin ystäville sekä ysärin nuorille maistunee yksi Suomen kaikkien aikojen menestynein yhtye, Bomfunk MC’s. Laula mukana Haloo Helsingin! listahittejä ja anna Antti Tuiskun päästää sisäinen petosi irti. Nämä ja monet muut kovat kotimaiset varmistavat, että Kuopion kesässä on tunnelmaa.

Ruoan, viinin ja huippuartistien täyttämä festivaali on mittaluokaltaan Suomen suurin. Kävijöitä odotetaan noin 35 000 tuhannen henkilön verran yhteensä tapahtuman yhdeksälle päivälle.

Kuopio Wine Festivalin järjestäjät seuraavat tiivisti viranomaisten ohjeistuksia koronavirus -tilanteeseen ja sen vaikutuksia yleisötapahtumien järjestämiseen.

Valtioneuvosto on päättänyt kiristää leviämisalueilla sijaitsevien ravintoloiden koronarajoituksia. Pohjois-Savon kuuluessa leviämisalueisiin, rajoitukset koskevat myös PeeÄssän ravintoloita.

 

Rajoitukset leviämisalueilla 28.12. alkaen

Ravintola, jonka pääasiallinen toiminta anniskelua:

Anniskelu pitää lopettaa klo 17 ja ravintola tulee sulkea klo 18.

Koronapassilla ei voi näistä rajoituksista poiketa.

 

Ravintola, jonka pääasiallinen toiminta ei ole anniskelua (ruokaravintolat):

Anniskelu tulee lopettaa klo 17 ja ravintola sulkea klo 18. Koronapassia kysytään klo 18 alkaen.

Jos ruokaravintola edellyttää asiakkailtaan koronapassia, ruokaravintola voi olla auki 18–20, mutta alkoholijuomat pitää kerätä pois asiakkailta klo 18.

 

Rajoitukset eivät koske Take away eli ruoan ja juoman ulosmyyntiä eikä liikennemyymälöitä, joissa on käytössä 75 % normaalista asiakaspaikkamäärästä.

Rajoitukset ovat voimassa 20.1.2022 saakka.

 

Muutokset PeeÄssän ravintoloiden aukioloissa 28.12. alkaen:

Rajoitusten kiristymisen vuoksi PeeÄssä sulkee 28.12. alkaen Apteekkarin, Hophaus Kuopion sekä Hospoda Kozan rajoituksien päättymiseen saakka. Hophaus Tahko on auki 1.1. klo 17 saakka.

 

Ravintolamaailmat Iisalmi, Varkaus, Kuopio ja Ykkösrasti (Buffat ja Pressot) ovat auki klo 18 saakka (rajoitus voimassa 30.1.2022 saakka).

Sokoksen ravintolamaailma Food&Joy auki klo 18 saakka.

Ravintolamaailmojen Hesburgerit toimivat Take away -palveluna klo 18 alkaen.

O´Nelly`s Iisalmi on suljettuna tammikuun loppuun saakka.

Rajoitukset eivät koske ABC-liikennemyymälöitä, joiden aukioloajat pysyvät normaaleina.

 

Ravintolan aukioloajan voi tarkistaa osoitteesta Raflaamo.fi

PeeÄssä perinteinen joululahjoitus annetaan kummivanhustoimintaa ja lahjakortein avuksi perheiden arkeen tai juhlaan.

Näiden lisäksi S-ryhmä tukee Hyvä Joulumieli -keräystä 40 000 € lahjoituksella. Hyvä joulumieli on keräys, joka voi pelastaa pienituloisen perheen joulun.

 

Seurana Oy lahjoitus

Kummiyrityksen lahjoituksen turvin työllistetään yksi hyväkuntoinen eläkeläinen Seuralaiseksi vanhukselle kotiin tai hoivakotiin vuoden ajaksi. Suomen Sotaveteraanipiirit ja Muistiyhdistykset ovat nimenneet Seuranalle yksinäisiä kummivanhuksia, joille annetaan aikaa ja seuraa. Vanhukset kaipaavat säännöllistä juttukaveria esimerkiksi muisteluun, ulkoiluun, shakin pelaamiseen, musiikin kuunteluun ja kaupassa käyntiin.

Kummivanhustoiminnan kautta 90-vuotiaat veteraanit ja lesket sekä muistisairaat seniorit nauttivat seurasta niin kotona kuin hoivakodissa ja saavat aina saman tutun Seuralaisen niin kaveriksi ulkoiluun, asiointiin, seurusteluun, muisteluun, teatteriin, ristikoiden täyttämiseen – täysin oman kuntonsa ja toiveen mukaan.

Lue lisää Seurana toiminnasta: Seurana.fi

 

 

 

Kuopiossa juhlitaan tänä viikonloppuna yhtä aikaa Prisman jättimäisen uudistuksen valmistumista ja talon 25-vuotissynttäreitä. Huipputarjoukset saivat kuopiolaiset tavallista innokkaammin liikkeelle jo torstaina ja perjantaina. Varsinaisena juhlapäivänä lauantaina markkinatunnelman nostivat kattoon yllätyksillä rikastettujen appelsiiniämpärien jakelu sekä lapsille suunnattu iloinen ohjelma.

– Kyllä meitä savolaisia nyt hellitään! Saatiin kaupunkiin näin upea, hienosti nykypäivään päivitetty Prisma. Olemme olleet uskollisia asiakkaita avauksesta lähtien ja olemme sitä tulevaisuudessakin. Prisma on aina ollut meidän oma kauppa, Riistavedeltä vähintään kerran viikossa Prismaan ostoksille ajelevat Silja ja Pentti Kainulainen lupaavat.

He kuvailevat myymälää siistiksi ja monipuoliseksi. Iso plussa tulee myös asiakaspalvelusta, joka on ”hirmuisen hyvää”.

– Jos kysyy tiettyä tuotetta, täällä eivät myyjät sano mistä väliköstä se löytyy, vaan aina lähdetään näyttämään.

– Ja parkkihalli on todella hyvä parannus. Nyt pääsee kelillä kuin kelillä autolta mukavasti kauppaan sisälle.

Remontin ajasta Kainulaisten mieleen on jäänyt ainutkertaisia kokemuksia.

– Vahingossa tullut palohälytys ajoi meidät yhtenä päivänä ulos kesken ostoskierroksen, kärryt vain jäi keskelle käytävää. Toisella kerralla etsittiin tositoimin korppuja kolmen myyjän kanssa yhdessä, mutta ei niitä mistään löytynyt, pariskunta naureskelee hyväntuulisena.

 

– Oikein hyvältä näyttää myymälä. Henkilökunta on tosi ystävällistä ja auttaa aina, jos tarvetta on. Viisihenkiselle perheelle yksi syy käydä täällä on myös se, että hinnat ovat edullisempia kuin muualla, arvioi Jarkko Niskanen.

Hän on erityisen tykästynyt kesällä käyttöön otettuun uuteen pikakassa-alueeseen.

– Käytän pääsääntöisesti vain pikakassoja. Hienoa, että niitä lisättiin ja saatiin myös hihnalliset, isommat kassat, joihin voi mennä täydenkin kärryn kanssa. Jos jotain kehityskohteita etsii, niin uusi leipäosasto on ajoittain vähän ahdas ja lihatiskissä lasin terävä kulma osuu korkeudelle, joka hieman vaikeuttaa hintojen näkemistä, Jarkko Niskanen antaa palautetta.

 

Saija Nurro latasi loppuviikolla tarjousnakkeja kylmäkaappiin laatikkokaupalla.

– Jännittävä, odottava ja hyvä fiilis. Mennyt remonttivuosi on vaatinut paljon, mutta meillä on ollut hyvä tsemppi päällä, sellainen yhdessä tekemisen ja toisten kannustamisen fiilis koko ajan.

Saijalle osui lauantaille vapaapäivä.

– Taidanpa kuitenkin käydä paikan päällä pyörähtämässä. En yksinkertaisesti malta olla pois, hän tunnusti.

 

Jukka Kuivanen valmisteli juhlapäivän aattona Ruokatorin tuotteita myyntikuntoon, esimerkiksi erikoisempia herkkujuustoja pienempiin paloihin pilkkoen ja pakaten.

– Valmistamme pienessä keittiössämme aika paljon tavaraa tiskiin, teemme esimerkiksi salaatit ja täytämme bagelit ja patongit. Meillä on nyt Ruokatorilla huomattavasti aiempaa toimivammat taustatilat, Jukka kertoi.

 

– En muista, kävimmekö silloin aikanaan avajaisissa, mutta varmasti ihan niistä alkuajoista lähtien on uskollisesti täällä asioitu, Muistan, miten hienoa oli, kun saatiin Kuopioonkin Prisma, kun niitä muualla oli aiemminkin, Merja Kemppainen muistelee.

Hän vakuuttaa, että Prisma pysyy ykköskauppana jatkossakin.

– Parasta on aina ollut se, että täältä saa kaiken kerralla, eikä tarvitse huuhailla kaupungilla monessa paikassa. Nyt asiointia parantavat entisestään myös parkkitalo sekä sopivan isoksi kasvanut ravintolamaailma, Pekka Tuunanen jatkaa.

 

PeeÄssässä esimiesharjoittelun syyskuussa aloittanut Joonas Marjanen kertoi asiakkaiden ihastelevan retkeilyyn ja ulkoiluun keskittyvän uuden Outdoor-alueen tyylikkyyttä ja tavaratalomaisuutta. Outdoorissa ovat edustettuina muun muassa Haglöfs, Halti, Helly Hansen, Didriksons ja Jack Wolfskin.

Ketjun valikoimia täydentävät paikallisen Repo Extremen tuotteet.

 

Merja Heikkinen kertoi saaneensa vauvavapaan hetken ja lähteneensä Prismaan hakemaan kävelysauvoja.

– Tänne on tullut paljon uusia tuotteita ja laajempia valikoimia ainakin pukeutumiseen. Saa Haglöfsit ja Bonuksen samalla kertaa. Myymälä on myös aiempaa selkeämpi ja viihtyisämpi, estetiikka on parantunut. Kiva tulla aikaa tappamaan, hifistelemään ja hypistelemään, hän totesi.

Merja muistaa vielä hyvin lapsuuden Prisma-reissut.

– Oli hienoa päästä Siilinjärveltä kaupunkiin todella isoon kauppaan.

 

Eemeli Isrikki ja Jari Repo kertovat odottavansa mielenkiinnolla, miten talon myynti alkaa nyt kehittyä, kun remontti on saatu valmiiksi.

– Puitteet sekä asioinnin että työskentelyn näkökulmasta ovat nyt kunnossa. Uteliaina ja odottavin mielin lähdemme siirtymään pikkuhiljaa kohti joulukauppaa. Ennakoimme kiireistä joulun aikaa.

 

Perjantaina Kuopiossa tehtiin kaikkien Suomen Prismojen kovin myynti, kassatapahtumia kertyessä yhteensä reilut 15 000.

Varsinaisena juhlapäivänä lauantaina näytti neljän maissa iltapäivällä siltä, että edellispäivän huippulukemista mennään vielä ohi ja ylitse ennen päivän päättymistä.

Prisman juhlat saivat liikkeelle väkeä koko maakunnasta ja kauempaakin. Eräs perhe kertoi tulleensa katsomaan Kuopion uudistunutta Prismaa Joensuun yläpuolelta Polvijärveltä asti.

 

Veli-Matti Korhonen perheineen pääsi 25 vuotta sitten leikkaamaan Prisman avajaisnauhan ja astumaan ensimmäisenä asiakkaana kauppaan sisään.

– Nyt kun tulin tänne toisiin avajaisiin, Prisma-johtaja Kirsi huomasi ruuhkan keskeltä minut, juoksi perääni ja pyysi pieneen haastatteluun. Ihmettelin, että mistä hän minut tunsi, Veli-Matti kummasteli.

­Hän kertoi asioineensa kaikki nämä kuluneet vuodet Prismassa säännöllisesti, likimain joka päivä.

– Emännän kanssa pohdittiin tässä pari päivää sitten, että ollaan seitsemän lasta kasvatettu maailmalle Prisman ruoalla, 8-vuotiaan pojantyttärensä Aadan kanssa poseeraava Veli-Matti nauroi.

 

 

Prisma on koko perheen kauppa, mikä näkyi myös avajaisissa. Useampiin silminnäkijähavaintoihin perustuvan epävirallisen arvion mukaan lauantain runsas ohjelmatarjonta houkutti lapsiperheitä paikan päälle enemmän kuin koskaan aiemmin. Päivän ylivoimaisesti suosituimmaksi tekemiseksi osoittautui Onnenpyörän pyöritys.

– Valtavan suuri kiitos kaikille lauantaina synttäri- ja avajaisjuhliin osallistuneille. Teitte päivästä meille kaikille prismalaisille ikimuistoisen, Prisma-johtaja Kirsi Jeskanen kiitteli hulinapäivän kääntyessä kohti iltaa.

 

Kuopion Prismassa henkilökunnan työpaitojen selkämyksessä lukee teksti ”ylpeä omasta kaupasta”.

– Todellakin, olen vilpittömän ylpeä Prismastamme. 25 vuotta sitten tuntui etuoikeutetulta päästä mukaan avaamaan uutta hypermarketia kaupunkiin. Nyt olen vähintään yhtä ylpeä Prisman vasta valmistuneesta täysivaltaisesta uudistuksesta, palvelupäällikkö Kirsi Haimakainen hymyilee.

Prisman avajaispäivästä 17.10.1996 on jäänyt Kirsi Haimakaisen mieleen päällimmäiseksi kihelmöivä jännitys. Se oli käsin kosketeltava hetkellä, jolloin työntekijät kokoontuivat ulko-oven molemmin puolin toivottamaan asiakkaat tervetulleiksi uuteen kauppaan. PeeÄssän silloinen toimitusjohtaja Eero Saukkonen pyysi eturivissä seisseen asiakasomistajaperheen äitiä tarttumaan saksiin ja leikkaamaan nauhan. Sen jälkeen väki vyöryi sisälle ja kaupanteko alkoi.

– Olihan se jännittävä hetki. Prisma oli ihan uusi juttu Kuopiossa. Myymälän avaaminen ja sitä edeltävät viikot olivat ihan parasta aikaa, sillä harva pääsee mukaan avaamaan uutta Prismaa. Olimme etuoikeutettuja, Kirsi muistelee.

– Asiakkaat olivat todella innoissaan Prisman avautumisesta. Monista tuli heti meidän vakiasiakkaita, jotka käyvät edelleen säännöllisesti. Meidän pitkän linjan työntekijöiden lisäksi asiakkaillakin on vahvoja tunnesiteitä omaan Prismaansa, Kirsin tavoin avajaisista lähtien Prismassa työskennelleet Maarit Laukkanen ja Mari Pursiainen hymyilevät.

Mari Pursiainen, Kirsi Haimakainen ja Maarit Laukkanen ovat olleet Prismassa töissä avauspäivästä lähtien.

Mari Pursiainen, Kirsi Haimakainen ja Maarit Laukkanen ovat olleet Prismassa töissä avauspäivästä lähtien.

 

– Joka päivä on ollut kiva tulla töihin, enkä ole koskaan edes harkinnut pois lähtemistä, Kirsi Haimakainen vakuuttaa.

– Joka päivä on ollut kiva tulla töihin, enkä ole koskaan edes harkinnut pois lähtemistä, Kirsi Haimakainen vakuuttaa.

 

Market metsään

1970-luvulla alkunsa saanut S-ryhmän Prisma-ketju rantautui Kuopioon poikkeuksellisen myöhään. Eero Saukkonen kertoo syynä olleen kaavoitusratkaisut, jotka eivät antaneet Kuopiossa mahdollisuutta hypermarkettien rakentamiselle ennen 1990-lukua.

PeeÄssä tavoitteli 1990-luvun alkuvuosina Prismalle tonttia Kolmisopesta, mutta kaupunki valitsi rakennuspaikan saajaksi osuuskaupan kilpailijan. Moninaisten vaiheiden jälkeen Prisman rakentaminen alkoi vuonna 1995 lähempänä Kuopion keskustaa paikalla, jossa oli aiemmin sijainnut Iloharjun rautatieseisake. Tontti kasvoi pääosin metsää, lukuun ottamatta pientä huoltoasemaa, joka purettiin Prisman tieltä.

Ensimmäiseksi Prisma-johtajaksi nimitetty Markku Höylä osallistui projektiin suunnitteluvaiheesta lähtien.

– Kokonaan uuden Prisman rakentaminen oli urani täyttymys. Olin jo pitkään haaveillut, että pääsisin jonain päivänä rakentamaan marketia metsään, 17 vuotta Prismaa johtanut Markku muistelee.

 

Tanssia ilmassa

Prisman virallinen avauspäivä oli torstai 17.10.1996, mutta osuuskaupan omistajat kutsuttiin henkilökohtaisella kirjeellä tutustumaan uuteen kauppaan jo edellisenä päivänä.

– Muistan avauksen edelleen hyvin elävästä. Omistajat olivat liikkeellä sankoin joukoin. Kun ennakkopäivän myynti ylitti miljoona markkaa, uskalsin sanoa ääneen, että tästä tulee menestys.

– Henkilökunta tanssi puoli metriä ilmassa, kun ovet laitettiin virallisen avauspäivän iltana kiinni. Siitä se lähti. Meillä oli ihan valtava tekemisen meininki koko porukalla, kuten näyttäisi olevan edelleen tänäkin päivänä. Ei ollut yhtään tylsää päivää, enkä voi muistella tuota aikaa muuta kuin suurella ilolla, kahdeksan vuotta sitten eläkkeelle jäänyt Markku kehuu.

 

Prisman ensimmäiset asiakkaat saivat kunnian leikata avajaisnauhan, avustajinaan Prisma-johtaja Markku Höylä, toimitusjohtaja Eero Saukkonen ja toimialajohtaja Manu Vesalo.

 

Kiitos kuuluu henkilökunnalle

Kuopion Prisma lähti välittömästi kaupalliseen lentoon. 2000-luvun alkuvuosina se nousi myynniltään jopa Suomen suurimmaksi päivittäistavarakaupaksi.

– Alkuvuosina myynti kasvoi hurjasti, jopa 30–40 %, mikä aiheutti omat ongelmansa varsinkin tavarahankinnoissa. Emme tahtoneet oikein pysyä menossa mukana, Eero Saukkonen muistelee.

– Tietysti myöhemmin kasvu tasaantui, mutta kehittyi kuitenkin koko ajan odotusten mukaisesti. Prisman menestyksestä kiitos kuuluu ennen kaikkea henkilökunnalle, joka on alusta lähtien ollut todella ammattitaitoista, sitoutunutta ja motivoitunutta.

 

200-kertainen valikoima

Kuopion Prisman valikoimat ja palvelut ovat eläneet ajan mukana. Talo on nyt hyvin erilainen kuin 1990-luvulla. Esimerkiksi avausvaiheessa Prisman valikoimasta luvattiin löytyvän 500 merkkituotetta, kun tällä hetkellä valikoiman tuotelukumäärä huitelee 100 000 paikkeilla.  Perusajatus on kuitenkin pysynyt muuttumattomana.

– Tarjoamme omistajillemme mahdollisimman laajat ja ajankohtaiset palvelut ja edut sekä osuvimmat valikoimat yhden katon alta. Alusta lähtien on pidetty kiinni myös siitä, että Prisma on Kuopion edullisin ruokakauppa. Olimme sitä 25 vuotta sitten ja olemme sitä edelleen vuonna 2021, vahvistaa nykyinen Prisma-johtaja Kirsi Jeskanen.

 

Prisma-johtajaksi Prisma-johtajan paikalle

Kirsi Jeskasenkin osuuskauppaura on alkanut Kuopion Prisman kassalta, tosin ei vielä avausvaiheesta, vaan muutamaa vuotta myöhemmin. Markku Höylä muistaa erityisen hyvin vasta palkatun nuoren naisen kanssa käymänsä keskustelun.

– Juteltiin siinä työhaaveista ja kysyin Kirsiltä, mihin hän tähtää. Vastaus kuului, että johtotehtäviin, tarkemmin sanottuna paikalleni Prisma-johtajaksi. Näin se osuuskauppa antaa työntekijöilleen mahdollisuuksia toteuttaa urahaaveitaan.

Kirsi Jeskanen on Kuopion Prisman kolmas johtaja.

– Olemme nyt saaneet valmiiksi talon historiallisen suuren remontin. Tervetuloa juhlimaan kanssamme Prisman uudistuksen valmistumista ja 25-vuotissynttäreitä lauantaina 16.10. Luvassa on etenkin lapsille erilaista ohjelmaa, ja onpa ämpäreilläkin oma roolinsa avajaisissa, Kirsi vinkkaa.

PeeÄssä lahjoittaa 10 000 euroa Pidä Huolta -kampanjaan. Pidä huolta -hyväntekeväisyyshaasteen keskiössä ovat nuoret, joiden mielenterveyttä koronakriisi on koetellut. Ennätyksellisen laajan kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä Sekasin-chattiin, jonka kautta autetaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria.

Toivon Kärki ry kokosi Suomen ykkösartistit yhteen pitämään huolta nuoresta mielestä. Syntyi uusi taltiointi Pave Maijasen legendaarisesta Pidä huolta -kappaleesta. Kaikki kappaleen suoratoistokorvaukset käytetään MIELI ry:n nuorten mielenterveystyöhön. Katsomalla musiikkivideon tai kuuntelemalla kappaletta Spotifyssa tuet tätä työtä.

Lahjoittaminen onnistuu myös kampanjan nettisivuilta pidahuolta.fi.

 

Pidetään yhdessä huolta!

Asiakasomistajien palvelutarjontaa laajennetaan lokakuun alussa, kun Osuuskauppa PeeÄssä avaa uudet Rimmaamo -nimiset parturi-kampaamot Kuopion ja Varkauden Prismoihin.

Kampaamot tulevat toimimaan ilman ajanvarausta. Prismojen yhteyteen avattavissa parturi-kampaamoissa on helppo asioida kauppaostosten yhteydessä.

Molemmat yksiköt avataan 1.10.2021. Parturi-kampaamoista kertyy Bonusta samalla tavalla kuin Prismasta tai S-marketista, parhaimmillaan 5 % ostoista.

www.rimmaamo.fi avautuu pian!

 

Osuuskauppa PeeÄssä uudistaa marketverkostoa Vesannolla, Tervossa ja Karttulassa. Vesannolle ja Karttulaan rakennetaan uudet S-marketit sekä Tervoon uusi Sale vuoteen 2023 mennessä.

Uusiin myymälöihin tuodaan raikas uusi ilme, energiatehokkaampi myymäläkalusto ja paikkakuntalaisten toivomia palveluita. Uusien myymälöiden rakentamisen myötä energiaa säästyy puolet vanhoihin kiinteistöihin verrattuna. Myös toiminta myymälässä tehostuu ja helpottuu oleellisesti, kun toiminnoille on oikeanlaiset tilat. Muun muassa pakkausmateriaalien kierrättäminen toimipaikassa helpottuu.

– Aloitamme verkoston uusimisen Vesannolta, jossa uuden S-marketin rakentaminen aloitetaan talvella 2022 ja se on valmis joulukauppaan. Sen jälkeen rakentaminen siirtyy Tervoon, jonne rakennetaan uusi Sale. Sen jälkeen rakentamista jatketaan Karttulaan, jonne rakennetaan uusi S-market. Nämä kaksi myymälää on tarkoitus avata kesäkauppaan 2023. Myymälät on palvelleet asiakasomistajiamme hyvin, mutta alkavat olla jo elinkaarensa päässä. Investointien yhteisarvo tulee olemaan noin 10 miljoonaa euroa, kertoo suunnitelmista toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen.

Karttulaan ja Vesannolle rakennetaan S-marketit ja Tervoon Sale. Rakennettavat myymälät ovat uuden S-market- ja Sale-konseptin mukaisia ja luonnollisesti energiapihejä, myös työntekijöille saadaan uusilla tiloilla tehokkaampi ja ergonomisempi työympäristö. Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään tuomalla myymälään ovelliset kylmäkalusteet ja hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä, maalämpöä, aurinkoa ja tuulta. Valinnat ovat yksi askel kohti S-ryhmän yhteistä tavoitettamme olla toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Säästöt muun muassa energian käytössä mahdollistaa edullisen hintatason.

– Kyseiset marketit on palvelleet asiakkaita vuosikymmeniä, ja ne ovatkin osa paikkakuntalaisten arkea. Haluamme tehdä asiakkaiden olon vieläkin kotoisammaksi uudistamalla myymälämme. Saamme myymälää koskevia toiveita keskustellessamme asiakkaiden kanssa kaupassa, mutta niitä voi laittaa meille myös Sinun toive -palvelun kautta. Yhdessä laitamme myymälän entistäkin paremmaksi, iloitsee Vesannon marketpäällikkö Maarit Hytönen-Häkkinen.

Kaikki kolme marketia tulevat olemaan auki uudistustöiden ajan. Vesannolla tankkauspiste siirtyy myös kaupan kanssa samalle tontille. Nykymuotoisena Vesannon Raudan toiminta lopetetaan, mutta osa raudan tuotteista siirtyy myyntiin S-marketin valikoimiin ja osan tuotteiden myyntiin mietintään vielä toimintatapaa jatkossa.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen, jouni.ruotsalainen@sok.fi, p. 050 573 0770

Osuuskauppa PeeÄssän tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi maltillisesti. Koronarajoitukset kurittivat edelleen ravintola- ja majoituskauppaa. Tulos pysyi edellisen vuoden tasolla.

 

Liikevaihto oli alkuvuoden aikana 302,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaa oli 5,7 prosenttia (+16,4milj.€). Liikevaihdon kokonaiskasvua jarrutti Kuopion Prisman kaupankäyntiä haittaava mittava remontti.

Päivittäistavarakaupan liikevaihto oli 207,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 3,3 prosenttia (+6,7milj.€). S-market -ketju pärjäsi hyvin alkuvuoden aikana ja sen liikevaihto kasvoi 5 prosenttia (+6,6 milj.€). Myös uusi Varkauden Prisma on lähtenyt hyvin käyntiin.

Käyttötavarakaupan liikevaihto oli 25,2 miljoonaa euroa ja se pieneni edellisvuodesta 1,2 prosenttia (-0,3milj.€). Kodin Terran edellisen vuoden kova myynti sekä Kuopion Prisman myynnin jäämä pienensivät kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna.

Majoitus- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 19,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi edelliseen vuoteen 4,7 prosenttia (+0,7milj.€). Kuitenkin se oli selkeästi alle vuoden 2019 tason. Ravintoloissa kaupankäyntiä kuritti edelleen koronarajoitukset. Majoituskaupassa kesä on ollut hyvää aikaa kotimaan matkailun kasvun ansiosta.

Polttonesteiden liikevaihto oli 51,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 23 prosenttia (+9,6milj.€). Kasvuun vaikuttivat yleiset veronkorotukset ja öljyn maailman markkinahinnan korotus. Polttoaineiden litrakehitys oli 6 prosenttia.

Alkuvuoden tulos, yli 7 miljoonaa euroa, oli viime vuoden tasolla ja se on suunniteltua parempi.

 

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, tapio.kankaanpaa@sok.fi, p. 044 719 7200

PeeÄssä täydentää asiakasomistajien palvelutarjontaa avaamalla uudet parturi-kampaamot Kuopion ja Varkauden Prismojen yhteyteen. Yksiköt tulevat toimimaan niin sanotulla nopean palvelun periaatteella eli niihin voi tulla asioimaan ilman ajanvarausta.

Olemme iloisia voidessamme täydentää palveluitamme Prismojen yhteydessä. Parturi-kampaamot tulevat palvelemaan koko perheen tarpeita laajoilla aukioloajoilla, iloitsee vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen.

Uudet palvelut avataan syksyn aikana.