Asiamiehelle


Asiamieheksi vaaleihin

PeeÄssän osuuskauppavaaleissa noudatetaan suoraa henkilövaalia. Suorassa henkilövaalissa ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttavat vain ehdokkaan henkilökohtaisesti saamat äänet. Ehdokkaat ilmoittautuvat ehdokasilmoituksen laatijalle eli asiamiehelle. Ehdokasilmoitus täytetään sähköisesti tällä sivustolla. Ehdokasasetteluaika on 8.-22.1.2024.

Asiamieheksi voi ryhtyä ​viimeistään 31.12.2023 osuuskaupan jäseneksi hyväksytty​ osuuskaupan alueella asuva henkilö​, joka on täyttänyt ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta. Asiamies voi muodostaa ehdokasilmoituksen vain omalta jäsenalueeltaan.

Asiamies kutsuu ehdolla olevan henkilön mukaan hallinnoimaansa ilmoitukseen. Vähintään kolme jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä (ehdokasilmoituksen laatijat) ovat oikeutettuja esittämään jäsenalueellaan asuvan ehdokkaansa/ehdokkaidensa ottamista ehdokkaaksi ilmoittamalla siitä sähköisesti S-vaalilautakunnalle ennen ehdokasasetteluajan päättymistä. Ehdokasilmoituksen laatijoista yksi on nimettävä asiamieheksi ja yksi varamieheksi.

Ehdokasilmoituksen laatijana ei voi olla kuin yhdessä ehdokasilmoituksessa eikä ehdokas voi olla ehdokasilmoituksen laatijana.

 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää vaaleista otathan yhteyttä: vaalit.peeassa@sok.fi