Usein kysytyt kysymykset


Kuka voi asettua ehdolle?

Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaja ryhtyäksesi ehdolle oman osuuskauppasi edustajistoon. Ehdokkaaksi voivat asettua ennen vaalivuoden alkua osuuskauppaan hyväksytty, osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa on täysivaltainen ja asuu osuuskaupan jäsenalueella.

Ehdokas tarvitsee itselleen kolme asiamiestä, jotka toimivat suosittelijana vaaleissa. Asiamies kutsuu ehdolla olevan henkilön mukaan hallinnoimalleen listalle. Asiamieheksi voi ryhtyä ​viimeistään 31.12.2023 osuuskaupan jäseneksi hyväksytty​ osuuskaupan alueella asuva henkilö​, joka on täyttänyt ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta. Asiamies voi muodostaa ehdokasilmoituksen vain omalta jäsenalueeltaan.

 

Milloin ja missä on asetun ehdolle?

Ehdokasasetteluaika on päättynyt.

 

 

Kuka voi toimia ehdokkaan asiamiehenä?

Asiamieheksi voi ryhtyä ​viimeistään 31.12.2023 osuuskaupan jäseneksi hyväksytty​ osuuskaupan alueella asuva henkilö​, joka on täyttänyt ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta. Asiamies voi muodostaa ehdokasilmoituksen vain omalta jäsenalueeltaan.

 

Montako jäsentä edustajistoon valitaan?

suuskauppavaaleissa valitaan 60 jäseninen edustajisto. Vaaleissa Osuuskauppa PeeÄssän alue on jaettu kolmeen jäsenalueeseen. 

  • Jäsenalue 1 (valitaan 13 jäsentä edustajistoon): Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Pyhäjärvi, Sonkajärvi ja Vieremä.
  • Jäsenalue 2 (valitaan 39 jäsentä edustajistoon): Kaavi, Keitele, Kuopio, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.
  • Jäsenalue 3 (valitaan 8 jäsentä edustajistoon): Heinävesi, Leppävirta ja Varkaus.

Mikäli sinulla on kysyttävää vaaleista otathan yhteyttä: vaalit.peeassa@sok.fi.