Ylijäämänpalautusta näkyvissä

PeeÄssän asiakasomistajille maksetaan 18 000 000€ ylijäämänpalautusta 10.5.2024

PeeÄssän asiakasomistajilla on Omistajan TUPLAtilipäivä, kun 10.5.2024 maksetaan sekä ylijäämänpalautus vuodelta 2023 että Bonukset huhtikuulta.

Yhteensä omistajille maksettava summa on yli 20 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautusta maksetaan 18 miljoonaa euroa ja Bonusta 2,25 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautusta maksetaan 3% PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista.

Ylijäämänpalautus on osuustoiminnan periaatteisiin kuuluva tapa palauttaa osa osuuskaupan tekemästä tuloksesta, eli ylijäämästä, takaisin omistajille. Ylijäämän suuruuteen jokainen asiakasomistaja voi omalla kohdallaan vaikuttaa keskittämällä ostoksiaan PeeÄssään.

– Ylijäämänpalautuksen maksaminen ei ole itsestäänselvyys. Kun maakuntaan tehtäviin investointeihin on varattu rahaa, eikä rakentamista ole tehty lainarahalla, on osuuskaupalla mahdollisuus ylijäämänpalautuksiin. Kustannustehokkaalla toiminnallamme varmistetaan edulliset hinnat, hyvä palvelu, investointien tekeminen palveluihin ja kaiken kukkuraksi tämä ylimääräinen palkitseminen, kertoo PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila.


Milloin ja mihin ylijäämänpalautus maksetaan?

Ylijäämänpalautus maksetaan PeeÄssän asiakasomistajien S-tileille perjantaina 10. toukokuuta.

Mistä ylijäämänpalautusta kertyy?

Ylijäämänpalautusta maksetaan PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä Bonukseen oikeuttavista ostoista. Alkoholi ja tupakka sekä ostot yhteistyökumppaneilta eivät kerrytä ylijäämänpalautusta.

Paljonko ylijäämänpalautusta on tulossa?

Ylijäämänpalautusta maksetaan 3 prosenttia PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista. Asiakasomistajat voivat arvioida palautuksen summaa laskemalla omat PeeÄssän toimipaikoista tehdyt bonusostot viime vuodelta esimerkiksi S-mobiilista.