Ylijäämänpalautuksella pihan kunnostusta, kodinkoneita ja lomareissuja


9.6.2020

PeeÄssä maksoi toukokuun lopulla asiakasomistajilleen yhteensä liki 19 miljoonaa euroa ylijäämänpalautusta. Kysyimme Kuopion Prismassa muutamalta asiakasomistajalta, kuinka paljon rahaa tuli ja mihin palautussumma käytetään.

Prisman Kesäpihalla kesäkukkia mökille valikoinut Erja Niskanen kertoo S-Tilille maksetun ylijäämänpalautuksen olleen vajaat 350 euroa.

– Olemme yrittäneet keskittää kaikki ostokset, niin kyllähän sitä ylijäämänpalautustakin on kertynyt vuosittain ihan mukavasti. Rahalla hankitaan milloin mitäkin, nyt se menee lähinnä mökin remontointiin ja pihan laittamiseen. Prisman lisäksi mökille haetaan erilaista tarpeellista Kodin Terrasta.

Erja Niskanen kuvailee ylijäämänpalautusta veronpalautuksen tapaiseksi kivaksi yllätykseksi.

– Tämä on vain varmempi saatava, hän hymyilee.

Erja Niskanen hankki Prisman asiakasomistajapäiviltä kukkia mökkipihalle.

Erittäin hyvä käytäntö

Seija Pekkarinen ja Matti Räsänen tekivät viime vuoden aikana PeeÄssässä ostoja niin, että ylijäämänpalautus nousi 300 euron kieppeille. Heille tutuimpia asiointipaikkoja ovat Siilinjärven S-market ja ABC sekä Kuopion Prisma.

– Hyvin vähän käydään muualla kuin PeeÄssän paikoissa. Tämä on hyvin äkäinen, jos menen esimerkiksi tankkaamaan jonnekin muualle kuin ABC:lle, Matti paljastaa taputtaen Seijaa olkapäälle.

Vuosien mittaan he ovat hankkineet Bonuksilla ja ylijäämänpalautuksilla monenlaisia kodinkoneita, muun muassa imurin, astianpesukoneen, pyykinpesukoneen sekä vesipumpun.

– Tämä PeeÄssän käytäntö on erittäin hyvä, pariskunta arvioi.

Matti arvostaa sitä, että osuuskauppa on tuloskunnossa, joka on mahdollistanut ylijäämänpalautuksen maksamisen jo monta vuotta peräkkäin.

– PeeÄssällä menee hyvin. Uusia kauppoja rakennetaan ja omistajille tarjotaan hyviä etuja, hän kehaisee.

Seija Pekkarinen ja Matti Räsänen ovat hankkineet PeeÄssästä tulleilla Bonuksilla ja ylijäämänpalautuksilla useita kodinkoneita, viimeksi vesipumpun.

 

Mainio bonus hyvien palvelujen päälle

Mari Heiskanen ei ole aivan varma siitä, kuinka paljon ylijäämänpalautusta tällä kertaa S-Tilille on maksettu.

– En oikein tiedä, kun en ole käynyt katsomassa. Joitakin satasia todennäköisesti. Maksan ostoksia paljon S-Etukortilla, joten palautusrahatkin menevät normaaliin elämiseen, milloin mihinkin, hän toteaa.

Mari Heiskanen kertoo käyttävänsä ensisijaisesti PeeÄssän palveluja Kuopion keskustassa. Rahana maksettavat edut ovat hyvä asia, mutta niiden takia hän ei asiointipaikkojaan valikoi.

– Bonus on mainio bonus hyvien palvelujen ja valikoimien sekä heti ostettaessa saatavien alennusten päälle, hän kommentoi.

Mari Heiskanen ei ole tarkistanut summaa, mutta arvelee ylijäämänpalautusta tulleen S-Tilille muutamia satoja euroja.

 

S-Tilin rahoilla reissuun

10-vuotiaan Akselin kanssa kauppareissulla ollut Markus Laakso kertoo nelihenkisen perheen saaneen tällä kertaa ylijäämänpalautusta 450 euroa.

– Aika keskitetysti teemme ostoksia. Se on mahdollista laajojen palvelujen ja valtavien valikoimien ansiosta.

Laakson perhe on nimennyt S-Tilinsä matkatiliksi, jolle säästetään lomareissua varten.

– Kun lähdetään matkalle, iso osa kustannuksista saadaan kuitattua Bonuksilla ja ylijäämänpalautuksilla. Esimerkiksi viime vuonna käytiin Islannissa ja Norjan Lofooteilla omalla autolla. S-Tilille kertyneillä rahoilla maksettiin bensat ja majoituksetkin.

Tänä vuonna perheen oli tarkoitus suunnata Kaliforniaan, mutta koronapandemian vuoksi matkan ajankohta on siirtynyt tulevaisuuteen.

– S-Tilin tilannetta ei tule kovin aktiivisesti seurattua, joten on aina kiva positiivinen yllätys, miten paljon rahaa sinne on kertynyt, Markus Laakso kiittelee.