Varkauden ABC uudistuu -rouheaa perinnettä, modernilla twistillä


3.1.2018

Varkaudessa ABC-liikennemyymälää uudistaminen on aloitettu. Täysin uuden ilmeen saavan ABC:n avajaisia vietetään pääsiäisen alla.

Varkauden ABC:n uudistustyöt käynnistyivät vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa.

– Olemme aivan tohkeissamme, emmekä malttaisi oikein edes odottaa valmista. Mittava uudistus tulee kieltämättä tarpeeseen, sillä Apsimme on avattu vuonna 2004. Näiden vuosien aikana olemme palvelleet noin kymmentä miljoonaa asiakasta. Kovan kulutuksen jäljet näkyvät, vaikka pienempiä fiksauksia on toki tehty matkan varrella, liikennemyymäläpäällikkö Mervi Ahonen kuvailee.

 

Vaaleaa puuta, sinisen sävyjä ja industrial-tyyliä

ABC-ravintola saa tulevien kuukausien aikana täysin uuden ja uniikin fabriikki-ilmeen. Sisustukseen haetaan vaikutteita Varkauden rouheasta teollisuusperinnöstä, raikkaalla ja modernilla twistillä.

– Omaleimaisesta ravintolastamme tulee todella kutsuvan näköinen. Yleisilme vaalenee ja avartuu. Luonnonläheiselle puulle kontrastia tuovat muun muassa sinisävyiset sohvaryhmät sekä industrial-tyyliset valaisimet. Ilme nykyaikaistuu, mutta säilyy edelleen lämminhenkisenä, Mervi lupaa.

 

Miellyttävä paikka työskentelylle ja palavereille

Astiapalautusta varten tehdään linjasto, jossa asiakkaiden on helppo lajitella sekä astiat että biojätteet ja roskat.

WC-tilatkin uudistetaan. Inva-WC ja lastenhoitohuone erotetaan asiakastoiveiden mukaisesti kahdeksi eri tilaksi.

– Nykyinen kabinetti otetaan osaksi ravintolasalia. Salin peräosaan tuleva uusi kabinetti on entistä toimivampi erilaisten ryhmien tarpeita silmällä pitäen. Ravintolasalissa pöydän ääreen on puolestaan helppo perustaa syömisen ja kahvittelun lomassa vaikka päivätoimisto, sillä läppäreille, tableteille ja puhelimille tulee runsaasti latauspistokkeita.

Kaupan puolella uudistaminen keskittyy etupäässä valikoimien päivittäiseen.

– Painotamme niitä tuotteita, joita asiakkaat meiltä yleensäkin haluavat ostaa.

 

Avajaiset ennen pääsiäistä

Henkilöstön kannalta erityisen merkittävää on keittiön laajentuminen.

– Lisätila tulee tarpeeseen, sillä nykyinen keittiömme on kieltämättä ahdas silloin, kun hellojen, uunien ja pöytien äärellä on monta kokkia yhtä aikaa töissä. Toimivampien keittiötilojen lisäksi työturvallisuutta ja työskentelyolosuhteita parannetaan jätteiden lajittelussa.

Helmikuussa takatilojen rakennusvaiheessa keittiö toimii jonkin aikaa supistetusti.

– Jossain vaiheessa esimerkiksi Hesburger voi olla vähän aikaa suljettuna tai ruokalistaa joudutaan hetkellisesti supistamaan. Helmikuun lopulla pidämme muutaman päivän ajan ovemme kokonaan kiinni. Avajaisia juhlimme yhdessä asiakkaidemme kanssa maaliskuun lopulla ennen pääsiäistä, Mervi aikatauluttaa.