Uusi ABC Carwash Savilahti, ekologisuuden edelläkävijä


1.12.2021

Kuopiolainen Pekka Romppanen pesetti autonsa Prisman uuden pysäköintihallin viereen avatussa ABC Carwashissa.
– Sijainti on ihanteellinen, eikä pesujäljessä ole moittimista. Tulen käyttämään tätä palvelua säännöllisesti, hän ennakoi.

 Pekka Romppanen kertoo olevansa autopesupalvelujen vakituinen asiakas.

– Aiemmin olen käyttänyt pääsääntöisesti Pitkälahden ABC-autopesua, mutta veikkaan, että jatkossa tästä Savilahden pisteestä tulee minulle vakipaikka. Sijainti on aivan ihanteellinen. Saan auton puhtaaksi samalla kertaa, kun käyn Prismassa kaupassa tai mittarikentällä tankkaamassa. Yhdellä käynnillä hoituu monta asiaa, hän kuvailee.

Auto kaipaa pesua keleistä riippuen, keskimäärin parin viikon välein.

– Ei ole oikein paikkaa itse pesemiseen. Ja täytyyhän ekologisuuskin ottaa huomioon. Pesuhalli on varmasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto ja tällaiset veden kierrätysjärjestelmät ovat äärettömän hyviä ratkaisuja, Pekka Romppanen arvottaa.

Konkreettinen ympäristöteko

Marraskuussa Prisman tontille avattu kaksikaistainen ABC Carwash Savilahti on Suomen ensimmäinen henkilö- ja pakettiautojen pesupaikka, jossa vedenkierrätyslaitteisto minimoi veden kulutuksen ja maksimoi ympäristöystävällisyyden. Veden kierrätysaste on jopa 85 prosenttia ja viemäriverkostoon ohjattava jätevesi puhdistetaan sataprosenttisesti bioreaktorissa tapahtuvalla neutraloinnilla. Kierrätysvesi on hajutonta ja hyvälaatuista, eikä jäteveden mukana kulkeudu eteenpäin hiilivetyjä ja raskasmetallia.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös energiankulutuksessa. Uudet pesukoneet saavat sähkönsä auringosta, joka tuotetaan Prisman kiinteistön katolla olevalla aurinkovoimalalla.

Kaikissa pesuohjelmissa käytetään ainoastaan ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita pesuaineita.

– ABC Carwash Savilahti tarjoaa mahdollisuuden konkreettisten ympäristötekojen tekemiseen. Kotipihassa auton pesemiseen kuluu jopa satoja litroja enemmän vettä ja käytettävät liuotin- ja pesuaineet päätyvät suoraan maaperään sellaisenaan, vertaa ABC Pitkälahden apulaisliikennemyymäläpäällikkö Jani Ranta.

– Pitkään oli ollut jo mielessä, että auto kaipaisi pesua. Kiireisessä arjessa tykkään siitä, että pystyy yhdistämään asioiden hoitamista. Auton käyttäminen tässä pesussa on varteenotettava vaihtoehto, kun käyn joka tapauksessa vieressä tankkaamassa, Mari Hietapelto kuvaili kokeiltuaan uutta ABC Carwashia ensimmäisen kerran.

50 % alennus kello 23–05

Autopesu toimii Savilahdessa ympäri vuorokauden samalla tavalla kuin ABC Carwash Pitkälahdessa.  Siilinjärvellä pesulle pääsee liikennemyymälän aukioloaikoina. Pesun voi maksaa joko ABC-mobiililla tai kortilla.

Bonusta ja maksutapaetua kerryttävien pesujen hinnat vaihtelevat ohjelmasta (premiumpesu, loistopesu, tehopesu, peruspesu, harjaton pesu, suksiboksipesu ja pick up -pesu) riippuen. Edullisimman pesun saa normihintaisena 19,90 eurolla ja paras premiumvaihtoehto tehostettuine esipesuineen ja vahoineen maksaa kertaostona päiväsaikaan 34,90.

– Savilahden ja Pitkälahden ABC Carwashissa pesun saa puoleen hintaan iltayhdentoista ja aamuviiden välisenä aikana. Viimeinen tunti ennen puoltayötä onkin pesuhalleissa yksi vilkkaimmista, Jani kertoo.

 

Joka toinen maksaa ABC-mobiililla

Jani kannustaa asiakkaita helppoon ja kätevään mobiilimaksamiseen. ABC-mobiilissa voi ostaa myös edullisempia kolmen tai viiden käynnin sarjapesuja. Sarjapesujen ostaminen onnistuu toki myös ABC Pitkälahden ja ABC Siilinjärven kassoilta.

– Sarjapesut käyvät kaikissa PeeÄssän pesupaikoissa ristiin. Jos esimerkiksi ostat kolme premiumluokan sarjapesua, voit halutessasi käyttää yhden pesun Pitkälahdessa, yhden Savilahdessa ja yhden Siilissä.

Jani kuvailee PeeÄssän asiakasomistajia autopesupalvelujen eliitiksi ABC-mobiililla maksamisessa.

– Meillä ABC Carwashin asiakkaista useampi kuin joka toinen käyttää mobiilimaksua, kun valtakunnallisesti luku on S-ryhmässä 25 prosentin luokkaa.

– Meillä PeeÄssässä autopesuista jo yli puolet maksetaan ABC-mobiililla, Jani Ranta kertoo.

ABC Carwash Savilahti sijaitsee Prisman uuden parkkihallin vieressä.

 

 Miten ABC Carwashissa asiointi tapahtuu? Katso video täältä!