Uudet ABC Carwash- autopesuasemat Iisalmen ja Varkauden Prismojen läheisyyteen – autoja pääsee pesemään keväällä 2023


8.3.2023

Uusi ABC Carwash Varkaus avataan Varkauden Prisman läheisyyteen uuden ABC-kylmäaseman viereen. ABC Carwash Iisalmi avataan Prisma Iisalmen tontilla olevan kylmäaseman viereen.

Molempiin ABC Carwasheihin tulee kaksi autopesukonetta, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on maksimissaan 2,80 m ja leveys maksimissaan 2,50 m.

Ympäristöystävällisyyden edelläkävijöitä

Uudet ABC Carwashit ovat ehdottomia oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijöitä. Pesuloihin tulee biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jossa biotankit ovat sijoitettuna hallin sisälle. Varkauden ja Iisalmen ABC Carwashit ovat ensimmäiset henkilö- ja pakettiautojen rollover-autopesukoneella varustetut pesupisteet Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Biotankkien sijoittamisessa sisälle pesularakennukseen saadaan biologisen vedenpuhdistusjärjestelmän olosuhteet tasaisiksi ympäri vuoden.

ABC Carwasheihin tulee Prowash Oy:n toimittama biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Puhdistusteknologian ja -järjestelmä perustuu biologiseen prosessiin, joka vastaa luonnon omavaraista veden puhdistumista. ABC Carwashien vedenpuhdistamossa sama luonnollinen puhdistus tapahtuu paljon nopeammin, koska mikro-organismien kasvua stimuloidaan lisäämällä prosessiin ylimääräistä happea erillisten puhaltimien avulla. Koska mitään lisäaineita ei tarvita ja puhdistus tapahtuu luonnollisesti. ABC Carwashien vedenpuhdistus on suurelta osin itseohjautuva prosessi. Vedenpuhdistuksen avulla puhtaan vedenkulutus saadaan viidesosaan normaalista. Puhdasta vettä käytämme auton huuhteluun pesuohjelmien lopussa.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. ABC Carwashien valaistus on toteutettu LEDvaloilla ja pesulan sisätilojen valaistusta säädetään automaattisesti käytön mukaan. Osuuskauppa PeeÄssän kaikki käytettävä sähkö on tuotettu jo muutaman vuoden ajan yksinomaan uusiutuvilla energiamuodoilla, eli tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Lisäksi pesussa on käytössä ainoastaan ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita pesuaineita ja tietenkin pehmeät pesuharjat, jotka ovat hellävaraisia auton maalipinnalle.

Pesukoneet ovat Prowash Oy:n maahantuoman Washtecin rollover -autonpesukoneita. Pesukoneiden valintakriteereissä ympäristöystävällisyyden lisäksi painotimme auton pesutulosta ja koneiden luotettavuutta. ABC Carwash –autopesuasema Iisalmen ja Varkauden asiakkaiden autojen kiilto varmistetaan Shinetecs- erikoiskiillotusvahalla. Pesuhallit rakentaa suomalainen Havamodules Oy. Pesuhalli toimitetaan tontille erikoiskuljetuksena kolmessa osassa. Pesukoneet ja biologinen vedenpuhdistusjärjestelmä ovat asennettuna halleihin jo Havamodulesin tehtaalla Salossa.

Pesuja voi ostaa helposti ABC-mobiililla

Varkauden ja Iisalmen pesuloiden lisäksi Osuuskauppa PeeÄssällä on ABC Carwash -autopesuasemat ABC Pitkälahdessa, ABC Siilinjärvellä ja Kuopion Prisman yhteydessä. Pesuja uusiin ABC Carwasheihin voi ostaa helposti ja nopeasti ABC-mobiilista tai maksutolpasta. ABC-mobiilissa PeeÄssän pesuloihin ostetut sarja- ja kuukausipesut voi käyttää millä tahansa PeeÄssän ABC Carwash – autopesuasemalla.

Uudet ABC Carwash autopesuasemat avataan keväällä 2023.

Lataa ilmainen ABC-mobiili sovellus puhelimeesi tästä linkistä