Urapolulla parturi-kampaaja Tiia Lindlöf


10.2.2021

  • Ikä: 32
  • Koulutus: hiusalan perustutkinto sekä erilaisia tuotekoulutuksia työn ohessa
  • Nykyinen työpaikka: Sokos Hyvä Olo -parturi-kampaamo

”Olen valmistunut parturi-kampaajaksi 13 vuotta sitten. Toimin vuoden ajan alalla yrittäjänä, mutta sitten minut pyydettiin Sokokselle haastatteluun ja tarjottiin työpaikkaa. Ajattelin olla PeeÄssän palkkalistoilla hetken aikaa, mutta täällä olen edelleen, enkä usko enää pois lähteväni. Kunnioitan ja arvostan työnantajaani todella paljon.
Nautin työstäni Hyvä Olo -parturi-kampaamossa. Meillä on ihania asiakkaita ja huippukiva työryhmä. Tiimissämme, Sokoksella ja koko PeeÄssässä on mahtava me-henki. Työkaverit tsemppaavat ja esimiehet kannustavat. Apua ja vertaistukea on aina tarjolla. Työhömme saamme välineitä tarpeen mukaan ja pääsemme vahvistamaan omaa osaamistamme säännöllisillä leikkaus- ja värjäyskoulutuksilla. Tässäkään työssä ei voi sanoa olevansa koskaan valmis, joten seuraamme hyvin aktiivisesti hiusalan kehitystä ja trendejä pysyäksemme etulinjassa ajan hermolla.
Asiakaspalvelun ohella työhöni sisältyy erilaisia valmennustehtäviä. Toimin esimerkiksi tiimissämme opiskelijoiden työssäoppimisjakson työpaikkaohjaajana. Suunnittelen työssäoppimisen sisältöä, perehdytän, ohjaan ja innostan opiskelijoita sekä arvioin heidän onnistumisiaan niin harjoittelun aikana kuin näytöissäkin.
Lisäksi toimin parturi- ja kampaajamestariutkintoon tähtäävien peeässäläisten mentorina. Autan heitä eteenpäin opintopolulla ja tuon opintoihin työpaikkanäkökulmaa. Opiskelijoiden ohjaaminen ja tukeminen on mielenkiintoista, sillä jokainen oppii asioita eri tavalla ja tarvitsee erilaista ohjausta. On hienoa, että meillä saa halutessaan työhönsä todella monipuolista sisältöä.”