Urapolulla marketpäällikkö Marko Rytkönen


22.2.2023

  • Ikä: 37
  • Koulutus: alun perin autonasentaja, myöhemmin myynnin koulutuksia sekä S-ryhmän esihenkilövalmennus
  • Nykyinen työpaikka: S-market Juankoski

”Tulin PeeÄssään kesällä 2022 aloittaessani Juankosken S-marketin marketpäällikkönä. Peeässäläisyyttäni edelsi toistakymmentä vuotta Osuuskauppa Maakunnassa Kainuussa, jossa aloitin myyjänä Kajaanin Prismassa vuonna 2011. Kokemuksen kartuttua siirryin tuoteryhmävastaavaksi, ja muutama vuosi myöhemmin minut laitettiin puoliväkisin S-ryhmän päällikkövalmennukseen.

Ensimmäinen esihenkilötehtäväni oli apulaismarketpäällikkönä S-market Paltamossa, josta siirryin suurempaan yksikköön S-market Suomussalmelle marketpäälliköksi. Se oli hyvin opettavainen ja antoisa reissu, monellakin tavalla.  Saimme kirittyä myynnin 10 prosentin kasvuun, ja asiakas- ja työtyytyväisyys kohentuivat niin, että meille napsahti Suomussalmelle yhdellä kertaa sekä vuoden työryhmän että vuoden esimiehen tittelit.

Viihdyin Kainuussa hyvin, mutta puolisoni kaipasi takaisin Kuopioon, josta olemme molemmat kotoisin. Minullakaan ei ollut mitään paluumuuttoa vastaan, joten laitoin PeeÄssälle työpaikkahakemuksen vetämään vuosi sitten keväällä. Pian rupesimmekin pakkaamaan muuttolaatikoita, kun tulin valituksi S-market Juankosken päälliköksi.

Uudessa paikassa pääsin saman tien toteuttamaan kattavaa myymäläuudistusta, jonka saimme valmiiksi kuukausia kestäneen uurastuksen jälkeen myymälätilojen osalta helmikuun alussa. Muutoksen myötä palvelemme nyt Juankoskella asiakasomistajiamme käytännössä ihan uudella kaupalla. Juankoskelaiset ovat olleet uudistukseemme todella tyytyväisiä, ja myös työryhmässämme on iloittu päivittäin tilojen toimivuudesta ja arjen sujuvuuden parantumisesta.

Olen todella ylpeä luotsaamastani joukosta, joka jaksoi pitkän remontin aikana huolehtia asiakaspalvelusta ja pitää kaupan kunnossa, vaikka myllerrys oli välillä melkoinen. Nyt puitteet ovat kunnossa, mutta jatkamme edelleen kauppamme kehittämistä, jotta se tarjoaa asiakkaillemme aina parasta palvelua. Työryhmässämme on tavattoman paljon ammattitaitoa. Me myös ymmärrämme, kuinka suuri merkitys meillä on paikallisille ihmisille: olemme Juankosken ainoa ruokakauppa, mikä on tämän kokoisella, liki viiden tuhannen asukkaan paikkakunnalla todella harvinaista.

Olen kotiutunut hienosti PeeÄssään ja työryhmääni. Pakolliset toimistohommat kuuluvat työhöni, mutta en halua hautautua työpöytäni ääreen. Työssäni ehdottomasti parasta on tehdä muiden työryhmäni jäsenten kanssa rinnakkain töitä myymälässä, ihmisten keskellä.”