Urapolulla – marketpäällikkö Anssi Pakarinen


22.3.2024

  • Ikä: 41
  • Koulutus: merkonomi, työn ohessa mm. esimiehen perusvalmennus, esimiehen erikoisammattitutkinto sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
  • Nykyinen työpaikka: S-market Ykkösrasti, Kuopio

”Urani S-ryhmässä alkoi Etelä-Karjalan Osuuskaupasta vuonna 2006. Pari kaveria oli Eekoolla töissä, joten innostuin kysymään sieltä työmahdollisuuksia. Sain Lappeenrannan Prismasta osa-aikaisen myyjän paikan, joten muutin Joensuusta Etelä-Karjalaan. Osuuskauppa työnantajana kiinnosti, koska olin kuullut hyvistä uramahdollisuuksista.

Prisman rinnalla tein vuoroja monessa muussakin Eekoon toimipaikassa, suoritin lähijohtamiseen ja esihenkilötyöhön liittyviä tutkintoja ja sain lisää vastuuta. Ensimmäinen päällikköpaikkani oli Imatralla S-market Rajapatsas, josta siirryin aika nopeasti huomattavasti suurempaan S-marketiin Sammonlahteen, Lappeenrannan yliopiston lähelle.

Marketpäällikkönä jonkin aikaa oltuani aloin kaivata uusia haasteita. Katselin avoimin mielin marketkaupan avoimia päällikköpaikkoja S-ryhmässä. Peeässäläinen minusta tuli vuoden 2013 tammikuussa, kun aloitin päivittäistavaraosaston myyntipäällikkönä Iisalmen uudessa Prismassa.

Loistavan työryhmän kanssa onnistuimme vuosien mittaan jatkuvasti parantamaan päivittäistavaraosaston laatua useilla eri mittareilla arvioituna. Nousimmekin laadussa ja asiakastyytyväisyydessä koko ketjun kärkipaikoille, jopa ykköseksi saakka. Oli hienoa olla mukana rakentamassa tällaista kehityskaarta ja nähdä, mitä työhönsä sitoutuneiden kovien ammattilaisten joukko saa yhdessä aikaan. Reilun kymmenen vuoden kausi Iisalmessa oli huikea, kasvattaen minua sekä esihenkilönä että ennen kaikkea ihmisenä.

Viime kesänä eteeni avautui mahdollisuus siirtyä PeeÄssässä uuteen tehtävään Kuopioon, johtamaan myynniltään Suomen suurimpien S-marketien joukkoon kuuluvaa S-market Ykkösrastia. Iisalmen Prisman jätin haikein mielin, mutta samaan aikaan uusi tehtävä kutkutti tuodessaan mukanaan uusia haasteita ja ennen kaikkea uusia ihmisiä ympärilleni. Ykkösrastilla työkavereiden vastaanotto oli todella hyvä, tuli heti tervetullut olo uuteen joukkueeseen. Meillä on todella toimelias ja toimeenpaneva ammattilaisten joukkue töissä. Mahtava päästä kehittämään toimintaa taas uudessa yksikössä yhdessä työryhmän kanssa.

Toimipaikan vaihtuessa 200 kilometrin edestakainen työmatka lyheni 20 kilometriin. Nyt voin käyttää matkoista säästyvän ajan tärkeämpään. Ennätän esimerkiksi hakemaan poikiani hoidosta, mikä oli aiemmin mahdollista vain ani harvoin.

Arvostan todella paljon sitä, että saan PeeÄssässä kehittyä ja vahvistaa esihenkilötaitojani. Koen, että minuun luotetaan. Saan tilaa tehdä työni persoonaani sopivalla tavalla, haastaa itseäni ja olla mukana tekemässä PeeÄssästä parhaan elämän edelläkävijää Savossa. Meillä on tarmokas tekemisen kulttuuri, joka innostaa ja kannustaa joka päivä.

Työssäni minua kiehtovat ennen kaikkea ihmiset. Yhdessä tekeminen ja yhdessä onnistuminen on meidän juttu, niin oman työryhmän sisällä kuin kollegoiden kesken. Mietimme kaikkia tekemisiämme asiakkaan näkökulmasta, koska vain siten voimme tarjota parhaan asiakaskokemuksen joka päivä.

Esihenkilönä korostan palvelevaa johtamista. Minun tehtäväni on varmistaa tiimini jäsenille sujuva arki ja auttaa heitä onnistumaan. Työryhmä ei ole minua, vaan minä olen työryhmää varten. Mottoni on, että kohtelen muita ihmisiä samalla tavalla kuin toivoisin itseäni kohdeltavan.”