Urapolulla kenttäpäällikkö Timo Heiskanen


5.9.2024

  • Ikä: 55
  • Koulutus: YO-markkinointimerkonomi, useita S-ryhmän omia koulutuksia, valmennuksia ja tutkintoja, muun muassa esihenkilön erikoisammattitutkinto ja johtamisen erikoisammattitutkinto
  • Nykyinen työpaikka: Osuuskauppa PeeÄssä / päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimiala

”3.6.1996 oli päivä, jolloin osuuskauppaurani alkoi. Iisalmelaislähtöisellä savolaispojalla oli takana muutto Helsinkiin ja edessä työ Helsingin Osuuskaupassa. Eipä osannut nuori mies tuona alkukesän päivänä edes kuvitella, mihin työpaikka johtaisi, miten pitkäksi työsuhde venyisi ja miten valtavan paljon se tulisi antamaan.

Kuluneiden 28 vuoden aikana olen saanut kasvaa ja kehittyä, näyttää kykyni ja mennä jatkuvasti eteenpäin. Erityisesti vuodet PeeÄssässä ovat olleet uskomattoman antoisia. Minuun on luotettu, olen saanut vastuuta ja vapauksia, mikä on sitouttanut minut työhöni ja työnantajaani hyvin vahvasti. Sytyn joka päivä kaupan tekemisestä ja kaikesta siihen liittyvästä. Koska työ vie suuren osan valveillaoloajasta, siitä pitää nauttia, hymy huulilla ja ilo silmissä, avoimena uusille asioille, sillä eilisen opeilla ei huomenna pärjää.

– Matkan varrella on ollut mahdollisuuksia siirtyä muualle, mutta ajatus ei ole innostanut. PeeÄssä on ollut minulle kautta vuosien äärimmäisen hyvä työnantaja.

Osuuskauppaurani alkoi Alepan esimiesharjoittelijana, ja heti harjoittelujakson jälkeen sain vedettäväkseni ensimmäisen oman myymälän. Kun kokemusta kertyi muutaman vuoden ajan useasta pienmyymälästä, oli aika siirtyä luotsaamaan isompia myymälöitä S-market-lipun alle.

Viihdyin työssäni, mutta poikiemme syntymän jälkeen totesimme vaimoni kanssa, ettemme halua heidän kasvavan pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2007 palasimme juurillemme, rauhallisempaan ja turvallisempaan Pohjois-Savoon, jossa meillä oli sukulaisten ja ystävien tukiverkko valmiina ympärillämme.

Työurallanikin alkoi uusi aika: työsuhteeni jatkui katkeamatta PeeÄssässä, josta minulle tarjottiin päällikkyyttä ABC Marjahaassa Iisalmessa. Näin sain päivittäistavarakaupan jo vankaksi kasvaneen kokemukseni rinnalle tuntumaa liikennemyymäläkaupasta.

Vajaan kolmen vuoden jälkeen palasin takaisin kaupan toimialalle. Minut haluttiin mukaan suunnittelemaan ja avaamaan, sekä sen jälkeen johtamaan Kodin Terraa, jota PeeÄssä ryhtyi rakentamaan Kuopioon. Kun Terran oli avattu ja arki saatu rullaamaan, vastuualuettani laajennettiin päivittäistavarakaupan kenttäpäällikön tehtävään.

PeeÄssän viime vuosien rivakan investointitahdin ansiosta Timon työhön on sisältynyt paljon juhlahetkiä. Tässä hän on esihenkilönsä, toimialajohtaja Jouni Ruotsalaisen kanssa onnittelemassa ja kukittamassa Maljalahden S-marketin henkilökuntaa uuden myymälän avauspäivän aamuna.

Nykyisin vastuullani on kymmenkunta S-marketia, Prisma Rauta sekä kattavasti koko PeeÄssän vähittäiskaupan tuote- ja kalustehankinnat. Näin laajaa toimenkuvaa ei tiettävästi ole S-ryhmässä kenelläkään kollegallani. Siinä onnistumisen mahdollistavat vastuulleni kuuluvien S-marketien kokeneet ja osaavat päälliköt työryhmineen.

Minulle tämä on täydellinen kombo, joka pitää mielen virkeänä ja miehen liikkeessä. Nautin työstäni ja tiedän olevani siinä hyvä. Olen koko ajan kartalla siitä, miten kauppa käy ja arki sujuu työryhmissämme. Onpa kyse arjen pyörittämisen haasteista tai uuden myymälän rakentamisesta, pystyn nopeasti muodostamaan kokonaiskuvan asiasta. Näen esimerkiksi jo hyvin aikaisessa vaiheessa, miltä suunnitteilla oleva uusi myymälä tulee näyttämään, enkä siksi tee turhia peliliikkeitä.

Esihenkilönä olen reilu, eikä pilkun viilaaminen kuulu tapoihini. Annan ihmisille vapauksia tehdä ja päättää, kunhan kovassakin vauhdissa pysytään suunnitelmallisesti asetettujen aurauskeppien välissä.

Suulaana savolaisena pidän tavattoman paljon ihmisten tapaamisesta ja heidän kanssaan keskustelemisesta, niin kalajuttujen kertomisesta kuin painavasta asiastakin. Olen onnellisessa asemassa, kun saan tehdä työtä, jossa ei koskaan ole huonoa päivää.”