Urapolulla Joonas Marjanen


23.3.2022

  • Ikä: 34
  • Koulutus: opettaja (pääaineena musiikkikasvatus), lennonjohtajan perustutkinto, S-ryhmän S-Trainee-valmennus
  • Nykyinen työpaikka: Osuuskauppa PeeÄssä

”Viimeiset neljä vuotta ennen paluumuuttoani lapsuuden kotikaupunkiini Kuopioon työskentelin koulutusvientiprojektissa Qatarissa opettajana ja team leaderina. Kun paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi, katselin työpaikkailmoituksia avoimin mielin. S-Trainee-valmennusohjelma kiinnitti huomioni, sillä ajatus kaupallisen alan tehtävistä oli kytenyt mielessä jonkin aikaa.

Ensikosketukseni kaupan maailmaan sain Kuopion Prismassa 15-vuotiaana. Viime syksynä, lähes 20 vuotta myöhemmin, aloitin PeeÄssän traineepolun S-Market Vuorelassa. Lokakuuksi siirryin Kuopion Prismaan ja marraskuussa avautui mahdollisuus siirtyä ensimmäiseen esihenkilötehtävään, kun Sale Niiralaan tarvittiin vt. päällikköä muutamaksi kuukaudeksi. Maaliskuussa työkiertoni jatkui Sokokselle ja kevään mittaan luvassa on piipahdus matkailu- ja ravintolakaupan puolelle tutustumista sen puolen keskeisiin liiketoimintoihin.

Kaikkien osuuskauppojen traineet kokoontuvat kerran kuukaudessa kolmipäiväiselle koulutusjaksolle.  Tapaamisissa käsitellään S-ryhmän yhteisiä asioita kuten strategiaa, vastuullisuutta ja arvoketjuja. Valmennukseen kuuluu oleellisesti myös johtamiskoulutus ja perehtyminen S-ryhmän omiin johtamisen työkaluihin. Koulutusjaksojen välillä työkierto vie meidät tutustumaan kattavasti eri liiketoimintoihin. On tärkeää tietää, millaista työn arki on jokaisella portaalla, jotta sitä osaa tulevaisuudessa johtaa hyvin ja ymmärtää, mitä kussakin vuorossa työskentelevältä voi vaatia.

Hyvä johtaja mahdollistaa omalla työllään muiden onnistumisen. Vastuunjako, yhteistyö ja vuorovaikutustaidot ovat avaimia onnistuneeseen johtamiseen. Pitää osata kuunnella ja kuulla, toisaalta antaa palautetta ja tehdä päätöksiä nopeasti. Mitä ylemmälle tasolle johtamisen portailla noustaan, sitä paremmin on kyettävä hahmottamaan kokonaisuus ja asioiden syy-seuraussuhteet.

Tulevaisuudessa toivon pääseväni hyödyntämään monipuolista osaamistani mahdollisimman hyvin. Joka tapauksessa haluan tehdä töitä ihmisten parissa.

PeeÄssä työnantajana tuntuu luontevalta. Kolmossija Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa kertoo paljon PeeÄssästä työnantajana.”