Urapolulla – johdon assistentti Marjut Sirviö


15.9.2023

  • Ikä: 43
  • Koulutus:tradenomi (AMK), Keskon päällikkövalmennus, S-päällikkö-valmennus, Moderni johdon assistentti -koulutus
  • Nykyinen työpaikka: Osuuskauppa PeeÄssä / konttori

 

”Tämän vuoden lopussa tulee kuusi vuotta siitä, kun minusta tuli peeässäläinen. Olin aiemmin tehnyt parikymmentä vuotta töitä K-ryhmässä, ensin opiskelujen ohessa ja myöhemmin täysipäiväisesti, viimeksi Kolmisopen Citymarketissa pukeutumisen osastolla.

Kaipasin työrintamalle jotain uutta, mutta en halunnut lähteä Kuopiosta mihinkään, mikä rajoitti mahdollisuuksiani silloisella työantajalla. Niinpä tartuin tilaisuuteen, kun näin PeeÄssän S-päällikkö-valmennuksesta kertovan ilmoituksen Savon Sanomissa. Hihkuin ääneen, kun ja sain kuulla tulleeni valituksi marketkaupan puolelle koulutukseen. Ei ollut kuulemma ennen kuultu yhtä innostunutta vastaanottoa valmennukseen valitulta.

Valmennuksessa PeeÄssä tuli nopeasti tutuksi, koska siinä pääsi tutustumaan monipuolisesti eri työtehtäviin ja työskentelemään useissa eri toimipaikoissa. Työssäoppimisen lisäksi tietoja ja taitoja syvensivät lähiopetuspäivät.

Toimin Kuopion sataman Salen päällikkönä, kun PeeÄssässä vapautui johdon assistentin tehtävä loppuvuodesa 2020. Tarjolla oli todellinen näköalapaikka ja jälleen uusi mahdollisuus oppia ja kehittyä. Pääsin testeihin, jotka menivät omasta mielestäni täysin pieleen. Toimitusjohtaja pyysi minut kuitenkin juttusilleen, kehuen testissä käyttämääni luovuutta ja sitä, että olin tehnyt enemmän kuin oli pyydetty.

Johdon assistenttina tehtäväni on luoda muille edellytyksiä onnistua. Päivät ovat todella vaihtelevia, sisältäen muun muassa erilaisten esitysten kokoamista, tausta-aineistojen keräämistä ja tiedon hankintaa, sidosryhmäyhteistyötä, sisäistä ja ulkoista viestintää sekä kokous- ja matkajärjestelyjä. Excelit, PowerPointit ovat arkipäivääni, samoin järjestelyt 1–1 500 henkilön tapahtumille.

Saan työskennellä hyvin itsenäisesti, tärkeimpinä työkaluinani läppäri ja kännykkä, johon tulee puheluja laidasta laitaan, kaikkea mahdollista PeeÄssään liittyvää. Usein soittaja aloittaa toteamalla, että ei tiennyt keneen ottaisi yhteyttä, joten päätti soittaa minulle. Pyrin aina hoitamaan kaikki asiat ja etsimään vastaukset yhden luukun periaatteella, alusta loppuun omin käsin.

Työssäni on paljon apua siitä, että tunnen etenkin kaupan puolen arjen todella hyvin. Jotta tuntuma säilyy, teen toimipaikkapäivän pari kertaa vuodessa. Viimeksi olin kerrossiivoojana Puijonsarvessa, ja seuraavaksi menen samaan taloon kokouspalveluun. Pääsen vaihtamaan päivän ajaksi roolini kokouksen tilaajasta toteuttajaksi, mikä onkin todella mielenkiintoista.

Rakastan ihanaa ja antoisaa työtäni johdon assistenttina! Olen siinä oikeasti hyvä, sillä olen helposti lähestyttävä kävelevä muistitikku, joka pitää jalat maassa eikä vähästä hätkähdä. Tämä on parasta, mitä olen koskaan ja ikinä työkseni tehnyt – enkä voi kiistää, etteikö entisestä vuorotyöntekijästä olisi kivaa, kun joulut ja juhannukset ovat aina vapaapäiviä.

PeeÄssä on ihan paras työantajana, mahdollistaen monenlaisia urapolkuja, jatkuvan oppimisen ja työssä kehittymisen, ottaen yhä paremmin myös inhimilliset näkökulmat ja yleensäkin ihmisen huomioon.”