Urapolulla – apulaisravintolapäällikkö Kimmo Heikura


30.1.2024

  • Ikä: 34
  • Koulutus:restonomi, erilaisia PeeÄssän omia koulutuksia, viimeksi johtamisvalmennus
  • Nykyinen työpaikka: Original Sokos Hotel Puijonsarvi

”Urani PeeÄssällä lähti käyntiin reilut kymmenen vuotta sitten hyvin tyypilliseen tapaan. Olin muuttanut Kuhmosta Kuopioon ammattikorkeakouluun opiskelemaan hotelli- ja ravintolapuolen restonomiksi, ja pääsin kolmantena vuonna opintoihin liittyvään harjoitteluun Apteekkariin. Sen jälkeen tein opintojen ohessa keikkatyötä siellä ja täällä, kunnes pääsin valmistuttuani vuonna 2014 kesätöihin Wanhaan Satamaan. Ehkäpä kesätyöpaikan saamiseen vaikutti se, että olin tehnyt opinnäytetyöni asiakkaan viinivalintoihin vaikuttavista seikoista, joista keskeiseksi nousi henkilökunnan suosittelu. Olin siis oivaltanut suosittelun merkityksen jo hyvissä ajoin ennen kuin siitä alettiin ravintola-alalla isommin edes puhua.

Kesän jälkeen siirryin satamasta muutama sata metriä keskustaa kohti Original Sokos Hotel Puijonsarven Ehta-ravintolaan. Siellä aloin nopeasti ymmärtää, miten paljon erilaisia työmahdollisuuksia hotelli ravintoloineen tarjoaa, jos vain itsellä riittää kiinnostusta sekä halua oppia ja kehittyä. Aloin saada lisää vastuuta, ja kävin Ehtan rinnalla palvelemassa asiakkaitamme aamiaisella, aulabaarissa ja kokouspalvelussa.

Kokous- ja juhlapalvelusta minulle tarjottiin vuoropäällikön tehtävää vuonna 2018 sen jälkeen, kun talon kokous- ja juhlatilat oli uudistettu nykyiseen muotoonsa. Myöhemmin nimikylttiini lisättiin hovimestari, joka korosti rooliani illan isäntänä. Viime vuoden lopulla minut nimettiin kokous- ja juhlapalvelumme, virallisemmin Puikkari Conferencen, sekä Frans & Sophie -ravintolan apulaisravintolapäälliköksi.

Työpaikkani on pysynyt kymmenen vuotta saman katon alla, mutta työtehtävät ovat vaihtuneet sopivassa syklissä. Vaihtelevuus pitää työn mielekkäänä, samoin se, että työ ruokkii luovuuttani ja haastaa oppimaan uutta ja tekemään aina vain paremmin asioita.

Arvostan sitä, että PeeÄssä on työnantajana vakaa ja luotettava. Viime aikoina meillä on nostettu entistä enemmän esille koko osuuskaupassa inhimillisyyttä ja välittämistä. Henkilökuntaa arvostetaan ja viestinnässä korostetaan sitä, että jokaisen työllä on merkitystä.

Omassa työssäni koen onnistuneeni silloin, kun asiakkaamme kertovat saaneensa enemmän kuin osasivat edes odottaa. Meillä on hyvä maine kokous- ja juhlapaikkana, joten odotusten ylittäminen vaatii koko porukaltamme palavaa intohimoa ja sydäntä, joka sykkii Puikkarin tahtiin. Parasta työssä onkin se, että asioita tehdään aina yhdessä, toinen toistamme tukien.

Uudessa esihenkilöroolissani koen tärkeimmäksi tavoitteekseni mahdollistaa tiimiläisilleni parhaat eväät omaan työhönsä, saada joukkue pelaamaan saumattomasti yhteen ja antaa jokaiselle aitoja innostumisen ja onnistumisen tunteita. Minulla on itselläni hyvin vahva tunneside Puijonsarveen, josta olen saanut elämänmittaisia ystäviä. Myönnän, rakastan tätä taloa. ”