Tutustu uuteen hotellinjohtajaamme Katiin!


3.1.2024

Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellinjohtajana tammikuussa aloittanut Kati Vihma muutti Kuopioon Savonlinnasta. ”Upeiden järvimaisemien ääreltä upeiden järvimaisemien äärelle”, toteaa Kati innoissaan. Pitkän linjan hotelliammattilaista viehättää Puijonsarvessa erityisesti sen upea historia ja uudistetut tilat. Kuopio taas houkutti dynaamisen profiilinsa vuoksi.

Teksti: Tanja Holmberg | Kuvat: Lassi Saijets

 

Vihmalla on takanaan monipuolinen, yli 20-vuotinen ura hotelli- ja matkailualalla. Ensin eri tehtävissä Sokos Hotels -ketjussa ja Tampereen ikonisessa Original Sokos Hotel Ilveksessä, sitten Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan hotellinjohtajana vuodesta 2020.

”Savonlinnan Seurahuoneella vedin tiimini kanssa läpi mittavat tilauudistukset. Sain myös olla vahvasti mukana kehittämässä Savonlinnan alueen ympärivuotista matkailua, mikä oli hyvin antoisaa”, Kati kertoo.

 

Legendaarinen hotelli innosti

Työmahdollisuus Kuopiossa tuli Vihmalle vastaan sopivassa kohtaan, sillä isot projektit Savonlinnan Seurahuoneella oli saatettu loppuun – Seurahuoneen viimeisin huoneuudistus valmistui kesällä 2023.

”Original Sokos Hotel Puijonsarvesta innostuin heti! Tämä talohan on ihan legendaarinen, oikea savolainen klassikko. Puijonsarven 150-vuotinen historia pitää sisällään huiman määrän upeita tarinoita, joista ammentaa myös tulevaan. Tietysti minua innosti myös se, että hotellissa on tehty isoja uudistuksia viime vuosina”, Kati sanoo.

”Ja olihan Kuopion positiivinen imago osaltaan motivaattori hakea tätä paikkaa. Vireä, eteenpäin katsova ja muuttovoittoinen yliopistokaupunki, jossa on vilkas kulttuuri- ja elinkeinoelämä”, Kati toteaa.

 

Idearikas yhdessä tekijä

Hotellinjohtajana Kati Vihma vastaa Original Sokos Hotel Puijonsarven majoitustoiminnasta palveluineen. ”Tärkein tehtäväni on hotellin strateginen johtaminen; kokonaisuuden eteenpäin vieminen ja kehittäminen”, hän avaa työtään.

”Rooliini kuuluu varmistaa, että ydintuotteemme eli hotellihuoneet ja ravintolapalvelut ovat kunnossa. Puijonsarvessa tuote on kyllä loistava, huoneet on kaikki lähivuosina uusittu ja kiinnostavia ravintoloita on useita. Ja sitten on tietysti Puikkari Conference, jolle on juuri myönnetty laadukkaasta gastronomiasta ja palvelusta kertova Chaîne des Rôtisseurs -kilpi”, Kati kertoo.

”Johtamistapaani kuvaa kannustava yhdessä tekeminen. Olen myös idearikas uuden kehittäjä, ja pyrin innostamaan koko työyhteisöä samaan. Virheitä ei pidä pelätä – jos mitään ei tehdä, ei eteenpäinkään mennä.  Työyhteisöltä odotankin vahvaa tekemisen meininkiä ja eteenpäin katsomista.”

 

Sukujuuret Kuopiossa

”Vaikka Kuopio oli minulle entuudestaan tuttu vain kesäturistin näkökulmasta eli Kallaveden ja Puijon maisemista käsin, on minulla vahvat sukujuuret kaupunkiin. Isoisoisäni toimi aikanaan pastorina Kuopiossa, ja isoisän veli, kenraalimajuri ja Mannerheim-ristin ritari Einar Vihman on kuopiolainen ja haudattu Kuopion Sankaripuistoon”, Kati kertoo.

”Kiva olla nyt omilla sukujuurilla ja uuden äärellä. Uskon, että perheemme karkeakarvaiset saksanseisojatkin tulevat nauttimaan Kuopion ja lähialueiden luonnosta”, Kati toteaa iloisena.

Vapaa-aikanaan tuore hotellinjohtaja rentoutuu metsästysharrastuksen parissa, ryhmäliikuntatunneilla ja joogasalissa. Uudessa kotikaupungissa hän odottaa erityisesti sen monipuoliseen kulttuuritarjontaan tutustumista.