Tahkon jättiuudistus etenee aikataulussa – katso kuvista miten Break Sokos Hotel Tahko uudistuu


9.4.2024

Teksti: Kristiina Tammitie | Kuvat: Pentti Vänskä

PeeÄssän 20 miljoonan euron suurinvestointi Break Sokos Hotel Tahkolla on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Parhaillaan rakenteilla olevasta uudisosasta on pystyssä vasta betonisia pylväitä ja seinäelementtejä, mutta päärakennuksen ravintoloiden ja uusittujen huoneiden ilme maisemaikkunoineen antaa osviittaa siitä, miltä kokonaisuus tulee valmistuttuaan näyttämään.

Hotellin kantaosan ravintolat Hillside, Pizza Breikki ja Hesburger saivat uuden raikkaan ilmeen viime syksynä valmistuneessa uudistuksessa. Hotellin aamiaistilana, lounasravintolana ja à la carte -ravintolana toimivassa Hillsidessa on paljon erilaisia sisustuselementtejä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Lasinen suuri viinikaappi ravintolasalin keskellä on upea katseenvangitsija.

Hotellin ravintolakokonaisuuteen kuuluu myös kolme vuotta sitten avattu tislaamoravintola Hophaus, jossa päästiin maaliskuussa maistelemaan talon omaa ja Suomen ensimmäistä luomuviskiä. Hophausissa tehdään tämän vuoden aikana muutoksia, joiden myötä asiakaspaikat lisääntyvät ja ravintolaan voidaan hankkia esiintyjiä nykyistä monipuolisemmin.

Hotellinjohtaja Anna Hämäläinen sanoo, että kokonaisvaltainen uudistus nostaa Break Sokos Hotel Tahkon aivan uudelle tasolle. Hotellin sijainti ei Tahkolla voisi parempi olla.

– Olemme Tahkon upeiden maisemien ytimessä, vuoren juurella ja jatkuvasti monipuolistuvien aktiviteettien äärellä ympäri vuoden. Tarjoamme ainutlaatuisia ja innostavia elämyskokemuksia ja ruokimme voimaannuttavaa irtiottoa arjesta, kruununa tämän vuoden lopulla valmistuvaan uudisosaan tulea nautiskelukylpylä.

Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen

Pääsääntöisesti aamiaistarjoilua hoitava Hanne Räsänen kuvailee vuosien ajan säännöllisesti käyneiden asiakkaiden olleen haltioituneita nähdessään ravintolasalin uuden ilmeen. Useimmat kiinnittävät huomionsa tunnelmalliseen ja lämminhenkiseen kokonaisuuteen.

Syksyllä uudistetuissa huoneissa on luonnonläheisen ja väreiltään lämminsävyinen ilme. Materiaalit ja kalusteet ovat pitkäikäisiksi tarkoitettuja. Tarjolla on standard- ja superior-luokan huoneita sekä kuuden hengen parvellisia huoneita. Kylpyhuoneet ovat poikkeuksellisen tilavia.

– Luonnonläheisyys, vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat merkittävä osa Tahkon tarinaa. Break Sokos Hotel Tahkon sisustuksessa halusimme korostaa juuri tämän alueen ainutlaatuisuutta ja sen puhdasta, raikasta luontoa. Hotelli tarjoaa uudistuksen myötä laatua, huolettomuutta ja uudenlaista arjen luksusta vierailleen, talon kaikissa tiloissa, sisustussuunnittelusta vastaavan Visionary Design Partners Helsingin suunnittelija Jaana Ekman kuvaili ensimmäisten huoneiden valmistuttua.

Hotellin majoitustiloissa on maksimoitu Tahkon upeat maisemat. Lähes kaikista jo uudistetuista päärakennuksen kolmannen kerroksen huoneista sekä uudisosan huoneista avautuu hulppeat näkymät rinteiden suuntaan. Useissa huoneissa on myös oma parveke.

Hotellin täysin uudistetut kokous-, juhla- ja tapahtumatilat on keskitetty päärakennuksen toiseen kerrokseen. Muunneltavissa tiloissa voidaan järjestää hyvin vaihtelevasti erilaisia kokoontumisia, perhejuhlista yritysten ja yhdistysten tapahtumiin, viihdettä unohtamatta.

Vastaanotossa viime vuoden lopulla aloittaneella Kaisa Kuosmasella oli aluksi käsitys, että ketjupaikat voivat olla kasvottomia. Kauden edetessä hän on huomannut, että Break Sokos Hotel Tahkolla on hyvin ihmisläheinen ja lämminhenkinen tunnelma.

Puretun matalan hotellisiiven tilalle on alkanut nousta uusi, viisikerroksinen hotelliosa, johon tulee 66 huonetta, standard-huoneista sviitteihin. Ylimpään kerrokseen avataan SPA- ja saunaosasto, jonka altaat ja saunat niin sisällä kuin ulkona terassilla ovat ympäri vuoden käytössä.

Saunomaan pääsee myös kuntosalin yhteydessä pohjakerroksessa, johon sijoittuu myös pop-up-liiketiloja. Hotellin vastaanotto aulatiloineen tulee siirtymään päärakennuksen ja uudisosan yhtymäkohtaan.

Uudisosa valmistuu vuoden lopulla.