Sinulla Töissä – Sari


28.2.2019

Sari Astikainen aloitti työt Siilinjärven S-marketista tarvittaessa töihin kutsuttavana kiireapulaisena. Kahdeksassa vuodessa hän on edennyt kokoaikaiseksi peeässäläiseksi, marketpäällikön kakkoseksi ja hevi-valmentajaksi. Tähtäimessä kolmekymppisellä Sarilla on marketpäällikkyys.

Vajaa kymmenkunta vuotta sitten Sari Astikainen työskenteli kauneushoitolayrittäjänä Tahkolla. Kosmetologille tuli alan vaihdos eteen, kun hän muutti Iisalmesta Siilinjärvelle, jossa oman alan töitä ei tuolloin ollut tarjolla.

– PeeÄssällä oli hyvä työnantajaimago ja arvot kohdallaan, joten menin kysymään töitä paikallisesta S-marketista. Ensimmäinen työsopimus tehtiin pienellä tuntimäärällä, tarvittaessa töihin kutsuttavana. Aika pian tunnit lähtivät kuitenkin kasvuun ja vastuu lisääntyi, Sari kertaa.

Visuaaliset taidot, tehokas työskentelytapa ja positiivinen asenne johtivat siihen, että Sarista leivottiin PeeÄssän suurimpiin kuuluvan S-marketin hedelmä- ja vihannesvastaava.

– Pari kertaa pääsimme jopa mukaan Suomen paras hevi -kilpailun finaaliin ja kaksi vuotta sitten saimme kunniamaininnan luomuhevin eteen tehdystä työstä, Sari kehaisee.

 

Laadukkaampaa heviä

Kilpailumenestys oli varmasti yksi peruste, miksi Sari valittiin viime vuonna toiseksi PeeÄssän marketkaupan hevi-valmentajaksi.

– Viime vuoden aikana kiersin pitkin maakuntaa kouluttamassa S-marketin väkeä vaalimaan parempaa ja laadukkaampaa hevi-osastoa kiinnittämällä entistä enemmän huomiota esillepanoihin, laadun valvontaan sekä tilausten tekemiseen.

Tänä vuonna urakka jatkuu Prismojen hevi-valmennuksilla.

– Tykkään ihan valtavasti palvelun kehittämisestä ja kouluttamisesta, joten valmennustyö sopii minulle todella hyvin. Samalla olen itse oppinut vuorovaikutustaitoja ja oivaltanut entistä paremmin positiivisen ja kannustavan työilmapiirin merkityksen.

 

Kohti esimiestehtäviä

Viime kesänä juhannuksen alla Sarille tuli eteen toimipaikan vaihtaminen.

– Halusin eteenpäin urallani, joten hain ja pääsin päällikön kakkoseksi Vuorelan S-marketiin, jossa opin paljon uusia asioita myymälän kokonaisvaltaisesta hoitamisesta. Minulle on tärkeää, että työ on monipuolista ja siinä näkee käsiensä jäljen.

Vuorelassa vierähti nopeasti puoli vuotta, kunnes Sarille ehdotettiin  siirtymistä vastaavaan tehtävään astetta isompaan marketiin Lapinlahdelle.

– Vastuullisena työnantajana PeeÄssä tarjoaa halukkaille työntekijöilleen mahdollisuuden kouluttaa itseään, tarttua uusiin haasteisiin ja mennä urallaan eteenpäin. Itse olen esimerkiksi opiskellut muutama vuosi sitten työn lomassa oppisopimuksella merkonomiksi ja päässyt sen jälkeen näyttämään taitojani ja osaamistani monella tavalla.

Sarilla on tähtäimessä esimiestehtävät.

– Haluan pysyä PeeÄssällä töissä ja edetä niin pitkälle kuin siivet kantavat. Olen hakenut PeeÄssän esimiesvalmennukseen ja edennyt ainakin haastatteluihin asti. Jännittää ihan valtavasti, mutta hyvällä tavalla, Sari kommentoi valintaprosessin ollessa vielä kesken.

Muutama päivä tapaamisemme jälkeen PeeÄssä kertoi valinneensa neljä henkilöä vuoden kestävään esimiesten perusvalmennukseen, Sari heidän joukossaan. Hänen uransa osuuskaupassa jatkuu nousujohteisena.