Sinulla töissä – Riina


27.3.2018

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

22-vuotias Riina Koivistoinen aloitti päällikön kakkosena Kiuruveden S-marketissa maaliskuun alussa.

 

– Kun lusikalla vaadin, kauhalla annettiin. Sanoin esimiehelleni, että kaipaisin jotain haastetta työhöni. Sain sitä sitten oikein kunnolla, Riina nauraa.

Hänellä on nuoresta iästä huolimatta usean vuoden kokemus kaupan työstä Iisalmen Prismassa.

– Tulin Prismaan alun perin lokakuussa 2013 työharjoitteluun, joka liittyi ylioppilas- ja merkonomitutkinnon samanaikaiseen suorittamiseen. Harjoittelujakso kesti joulukuulle, ja ensimmäisen työsopimuksen tein maaliskuussa, kun täytin 18, Riina selvittää.

 

Oikea ala, oikea paikka

Ensimmäisen Prisma-vuoden jälkeen Riina totesi olevansa oikealla alalla ja oikeassa paikassa.

– Päivittäistavarakauppa on ehdottomasti minun työympäristöni. Tykkään hulinasta ja kestän hyvin paineita. Tämä on meikäläisen juttu.

Riina korostaa, että hänen juttunsa on nimenomaan s-ryhmäläinen ruokakauppa.

– Haluan pysyä PeeÄssässä tai ainakin S-ryhmässä töissä, kunhan ei tarvitse lähteä pääkaupunkiseudulle. Ryhmässä on valtavan paljon mahdollisuuksia edetä uralla ja kouluttautua, jos vain itseltä löytyy siihen halua ja motivaatiota. Lisäksi arvostan sitä, että osuuskauppa on todella luotettava ja aidosti vastuullinen työnantaja, Riina korostaa.

 

Itkua ja innostusta

Prismassa Riina teki töitä päivittäistavarapuolella, jossa viimeiset pari vuotta pääosin hedelmä- ja vihannesosastolla. Viime vuoden lopulla hän joutui tunnustamaan itselleen, ettei työ tarjonnut enää riittävästi haasteita.

–  Haluan jatkuvasti kehittää ja kehittyä. Päivästä ja vuodesta toiseen saman työn tekeminen ei ole minua varten.

Riinan kerrottua kehittymistoiveensa esimiehilleen, Prisma-johtaja Petri Haimakaiselle ja myyntipäällikkö Anssi Pakariselle, asiat lähtivät etenemään nopeasti. S-marketien kenttäpäällikkö Kirsi Jeskasen haastattelussa Riina kävi perjantaina ja Kiuruveden S-marketin päällikön Sirpa Pennasen juttusilla lauantaina.

– Sunnuntaina soi puhelin ja Kirsi ilmoitti, että minut on valittu tehtävään. Puhelun jälkeen tuli hämmennyksen ja innostuksen sekainen itku,

Riina sai sitä, mitä kaipasi ja vielä paljon enemmänkin.

– Tuntuu todella hienolta, että nuoresta iästäni huolimatta minuun uskotaan ja luotetaan.

 

Tulevaisuudensuunnitelmat selvillä

Työt Kiuruvedellä Riina aloitti maaliskuun alussa. Jo hieman aiemmin starttasi marketpäällikön kakkosen valmennuksen, johon sisältyvien lähiopetuspäivien aikana pureudutaan muun muassa erilaisiin tilaus- ja henkilöstöjärjestelmiin. Lisäksi Riina tekee S-marketissa omiin kehityskohteisiinsa liittyviä välitehtäviä.

– Minun pitää opiskella esimerkiksi kassatyötä ja Veikkauksen palveluja, joita en aiemmin ole juurikaan tehnyt.

Ensimmäiset päivät ja viikot ovat sujuneet sutjakkaasti. S-marketin työryhmään Riina on otettu mukaan ”ihan älyttömän hyvin”.

– Ensituntuma on mahtava. Nyt on riittävästi uuden oppimista ja erilaista tekemistä. Kokonaiskuva alkaa pikkuhiljaa hahmottua.

Entä missä Riina näkee itsensä viiden vuoden päästä?

– Jonkun PeeÄssän S-marketin päällikkönä, hän vastaa empimättä.