Sinulla Töissä – Petri


10.7.2019

Petri Väyrynen tekee vuoroja useissa PeeÄssän kaupoissa Koillis-Savossa. Monitoimipaikkatyöskentely vahvistaa hänen osaamistaan ja tuo mukanaan paremman palkan.

PeeÄssä haluaa tarjota henkilöstölleen mahdollisimman kattavia työsuhteita. Poissaolojen paikkaajina ja lisätuntien tekijöinä ei käytetä keikkatyöläisiä, vaan kaikki mahdolliset tunnit annetaan omille työntekijöille. Yhä useammat peeässäläiset tekevätkin suunnitelmallisesti ja säännöllisesti töitä useammassa kuin yhdessä toimipaikassa.

 

Seitsemän toimipaikkaa

Petri Väyrynen on yksi PeeÄssän monipuolisimmista usean toimipaikan osaajista. Hänellä on räätälöity työsopimus, jossa on nimetty peräti seitsemän osuuskaupan myymälää seitsemällä paikkakunnalla.

– Työskentelin aiemmin usean vuoden ajan PeeÄssän ABC-toimialalla Pitkälahdessa, Niiralassa ja Siilinjärvellä. Muutettuani Juankoskelle päädyin marketkaupan puolelle töihin. Paikallisessa S-marketissa oli kuitenkin tarjolla vain 20 tunnin sopimus, joten sovittiin, että rupean tekemään vuoroja myös Nilsiän S-marketissa, Petri kuvailee.

Kun PeeÄssässä ryhdyttiin systemaattisesti vahvistamaan henkilöstön monitoimipaikkatyöskentelyä, Petri oli heti valmis laajentamaan reviiriään.

– Olen sitoutunut tekemään vuoroja useissa myymälöissä. Juankosken ja Nilsiän ohella listallani ovat Kaavin, Tuusniemen ja Vuorelan S-marketit sekä Riistaveden Sale. Sopimuksessani on mukana myös Varpaisjärven S-market, mutta siellä en ole vielä päässyt käymään.

Kaikki yksiköt sijaitsevat reilun 50 kilometrin säteellä Juankoskelta.

– Ajaminen ei haittaa ollenkaan, ei edes talvikeleillä. Joskus toki mietityttää, miten pääsen töihin, jos auto hajoaa. Onneksi vain kerran on käynyt niin, että en pystynyt ottamaan tarjottua vuoroa vastaan, koska auto oli korjaamolla.

– Monitoimipaikkatyöskentely lisää työmotivaatiota, vahvistaa osaamista ja tuo mukanaan valtavasti lisää työkavereita.

 

Kotipesä Juankoskella

Petrin kotipesä on Juankosken S-market, johon hän suuntaa työpäivinään aina silloin, jos muualla ei ole akuuttia tarvetta hänen työpanokselleen.

– Chatissa keskustellaan esimiesten kanssa työvuoroista ja lisäavun tarpeesta, joka useimmiten tulee sairastumisen takia lyhyellä varoitusajalla. Esimerkiksi tänään minun piti olla Juankoskella, mutta eilen illalla kävikin kutsu Tuusniemelle aamuvuoroon. Minua ei haittaa lainkaan, vaikka en tiedä, missä olen töissä tiettyinä päivinä. Pääasia, että saan kokoaikaisuutta vastaavat tunnit tällä tavoin, Petri kertoo.

 

Joka toinen viikonloppu vapaana

Asiakkaat ovat panneet merkille, että Petriin voi törmätä Koillis-Savon suunnalla aina, kun S-kaupan ovista astelee sisälle.

– Aina välillä joku ihmettelee, että mitenkäs sinä täällä olet. Kun kerron monipuolisesta työstäni, moni kiittelee PeeÄssää siitä, että työntekijöistä pidetään huolta.

Hänen työvuoronsa on suunniteltu niin, että joka toinen viikonloppu on aina vapaana.

– Silloin saan keskittyä viettämään aikaa lapseni kanssa. Muina aikoina asun itsekseni, ja siksi tällainen vaihteleva ja liikkuva työ on helposti järjestettävissä. Otan ihan mielelläni tarjotun työvuoron myös arkipäivän vapaalleni, jos en ole ehtinyt sopia mitään muuta.

 

Loppuiäksi töitä tarjolla

Petri kertoo saavansa työstään paljon muutakin kuin keskimääräistä paremman palkan.

– Saan tehdä monipuolisesti kaikkia kaupan alan töitä erilaisissa toimipaikoissa, jolloin oma osaamiseni vahvistuu koko ajan. Pystyn myös toimintatapoja ja -käytäntöjä jakamalla vaikuttamaan myymälöiden kehittämiseen.

Plussaa on sekin, että ahkera liikkuminen on antanut hänelle työkavereita ja tuttuja todella paljon ympäri PeeÄssää.

– Vahvasta verkostosta on varmasti hyötyä, jos haluan esimerkiksi jossain vaiheessa palata ABC-toimialalle tai siirtyä koulutustani vastaavaan kokin työhön ravintolapuolelle. PeeÄssä tarjoaa varmasti minulle loppuiäkseni työmahdollisuuksia, Petri ennakoi.