Sinulla Töissä – Kirsi


10.7.2019

Original Sokos Hotel Puijonsarven tapahtuma- ja markkinointikoordinaattori Kirsi Koponen on yksi hotellin omaleimaisen hengen luovista vahvoista naisista, jotka tekevät työtään suurella sydämellä ja intohimolla.

Kirsi Koponen ottaa vieraansa vastaan Original Sokos Hotel Puijonsarven aulassa tällä kertaa keppihevonen kädessä. Kirsin voisi hyvin kuvitella hypähtelemään kepparin kanssa pitkin hotellin käytäviä iloisesti hihkuen. Selitys on kuitenkin arkisempi.

– Rakennamme yhteistyössä Lelukauppa Partasen kanssa heti viinijuhlien päättymisen jälkeen hotelliimme leikkihuoneen, johon tulee muun muassa pomppulinna, kepparirata ja autorata, Kirsi perustelee kantamustaan.

Heinäkuussa Puijonsarven asiakkaista suuri osa on lomailevia lapsiperheitä, joten leikkihuone tulee varmasti kovaan käyttöön.

– Maskottimme Onni Oravakin poikkeaa leikkihuoneeseen aamupäivisin torstaista sunnuntaihin. Lisäksi tarjoamme lapsille tekemistä aarrejahdilla, jonka rasteilta löytyy kaikenlaisia yllätyksiä, Kirsi kertoo.

 

Onnellista yhteisöllisyyttä

Kirsille hotellielämä on tuttua jo omasta lapsuudesta. Hänen isänsä oli aikanaan töissä Rauhalahdessa, jossa perhe asui ”siinä terassin kulmalla”.

– Respan tiskin takaa hain meidän postin ja leikkikavereina oli hotellivieraiden lapsia.

Hotellimaailma alati vaihtuvine ihmisineen kiehtoo Kirsiä edelleen. Hänen puheessaan kuuluu aito kiintymys Puijonsarveen ja sen savolaisen leppoisaan tunnelmaan, värikkääseen historiaan sekä ihaniin työkavereihin ja asiakkaisiin.

– Olen onnellisessa asemassa, kun saan tehdä rakastamaani työtä talossa, jossa tapahtuu koko ajan. Työpaikassani, niin Puijonsarvessa kuin laajemminkin PeeÄssässä, minua innostavat ihmiset, monipuolisuus, yhteisöllisyys ja uuden luominen.

 

Osana talon tarinaa

Puijonsarven tapahtuma- ja markkinointikoordinaattoriksi Kirsi nimettiin viime syksynä sen jälkeen, kun hotellin yli sata vuotta vanhasta osasta kuoriutui uuden aikakauden Puikkari, modernia tekniikkaa ja historiallisia puitteita yhdistävä tapahtuma- ja juhlatila.

– Työskentelen Puikkarin ohjelmatuottajana, vastaan talon esittelystä vieraillemme, toimin yhteistyökumppaneidemme yhteyshenkilönä sekä vastaan talon viestinnästä, joka pääosin keskittyy nettiin ja someen. On ihanaa saada kertoa talon ja sen ihmisten kiehtovaa tarinaa ja olla mukana jatkamassa sitä eteenpäin.

Tällä hetkellä Kirsiä työllistävät päivittäisten juoksevien asioiden ohella loppuvuoden pikkujoulukauden järjestelyt sekä kesän 2020 tapahtumat, joita suunnitellaan yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä.

– Olen mukana myös Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen tapahtumaryhmässä, jonka ideoima on muun muassa Universumin keskipisteen Kuopion torin Mualiman napa -merkki.

 

Työniloa ja hyvää oloa

PeeÄssä-vuosia Kirsillä on takanaan kohta parikymmentä. Tie on kulkenut Tahkolta viinijuhlien ja Vesileppiksen kautta Puijonsarveen. Viimeisten kymmenen vuoden aikana hän on ollut äitiyslomalla kolmeen otteeseen, kun Väinö, Toivo sekä kaksoset Helmi ja Veikko ovat syntyneet.

– PeeÄssälle olen hyvin kiitollinen. Olen saanut työskennellä monenlaisissa, kuhunkin elämäntilanteeseen sopivissa mielenkiintoisissa tehtävissä. Osuuskauppa on osoittautunut myös joustavaksi ja luotettavaksi, tukea ja turvaa tarjoavaksi kotipesäksi silloin, kun henkilökohtaisessa elämässä on tapahtunut isoja muutoksia, Kirsi kiittelee.

Hänen vahvin luonteenpiirteensä on positiivisuus, joka auttaa näkemään niin asioista kuin ihmisistä aina hyvää.

– Taidan olla jopa ylipositiivinen. Energiaa ammennan lapsista, luonnosta ja elämästä yleensä. Meillä on niin paljon kaunista ja ihanaa ympärillämme.

Kirsistä kumpuaakin vilpitön työnilo ja hyvä olo.

– Minulle on todella tärkeää, että voin jakaa työnantajani arvot. Osuuskaupan toiminta-ajatus on hieno ja kantaa aikaa. Luodaan pitkäjänteisesti yhteistä hyvää ja pidetään huolta omasta alueesta ja sen ihmisistä.