Sinulla töissä – Katri


16.12.2022

Kuopion keskustan S-marketin Ruokatorista vastaava Katri Lindqvist nauttii työstään ja peeässäläisyydestään.  

– Työ Ruokatorilla on ihan parasta. Palvelutiski on päivittäistavarakaupassa se paikka, jossa myyjän ja asiakkaan välillä on eniten vuorovaikutusta. Nautin joka hetkestä voidessani auttaa ja ilahduttaa asiakkaitamme. Se voi tarkoittaa hyviä reseptejä ja ruokavinkkejä, mutta yhtä lailla myös lämmintä kohtaamista mukavan haasteluhetken merkeissä, Katri kuvailee.

Erityisesti hän nauttii joulun ajasta, jolloin Ruokatorilla on tavanomaistakin enemmän vilskettä.

– Toki joulu tuo aina mukanaan stressiä, koska pitäisi osata ennakoida menekit mahdollisimman tarkasti, eivätkä vuodet ole veljeksiä keskenään. Silti etenkin kaksi viimeistä päivää ennen aattoa ovat ihan superkivoja. Mitä enemmän asiakkaita, sen paremman tehokkuuden löydän itsestäni.

Jouluruoasta ei tingitä

Vaikka kulunutta vuotta leimannut ruoan hinnan nousu vaikuttaa monien arkisyömiseen, Katri uskoo, että jouluun ruokajuhlana satsataan edelleen entiseen tapaan.

– Savolaisten suosimat jouluruoat ovat hyvin perinteisiä. Ruokatorilta ostetaan erityisesti joulukalaa monissa eri muodoissa sekä karjalanpaistia, jota menee paljon sekä raaka-aineina että lämmitystä vaille valmiina. Monet ostavat meiltä irtomyynnistä myös joululaatikoita, jotta niitä saa oikean määrän.

Paikallisia tuotteita S-marketin Ruokatiskiltä löytyy useilta tavarantoimittajilta.

– Kalaa meille tulee eri muodoissa Kala-Lapilta ja Kalavapriikilta. Lisäksi meillä on kumppanina paikallinen kalastaja, jolta otan aina muikkuja, jos niitä vain on hänen verkkoonsa tarttunut. Lihapuolella merkittävin paikallinen yhteistyökumppanimme on puolestaan Savo-Karjalan liha, jonka premium-karjalanpaistilla on monessa kuopiolaisperheessä itseoikeutettu paikka joulupöydässä.

Osuuskauppa ja puolustusvoimat vuorotellen

Aikoinaan Iisalmessa kokiksi ja Kuopiossa restonomiksi opiskelleen Katrin urapolku keskustan S-marketiin on kulkenut monen mutkan kautta.

– Minulla on kieltämättä aika kirjava työhistoria. Olen ollut vuorotellen töissä S-ryhmässä eri osuuskaupoissa ja puolustusvoimien ruokahuollossa eri kaupungeissa.

Hänen ensimmäinen kosketuksensa S-ryhmään oli kesätyö Tykkimäen huvipuiston ravintolassa. Saatuaan jalkansa osuuskaupan oven väliin Katri työskenteli Kouvolan seudulla ABC Anjalankoskella useamman vuoden ajan, kunnes siirtyi Vekarajärven varuskuntaan keittiöhommiin.

– Kun muutimme mieheni työn perässä Kuopioon, hain töitä PeeÄssästä ja pääsinkin Prisman Buffaan. Minun ja mieheni vuorotyöt sekä pienet lapset eivät kuitenkaan tahtoneet sopia yhteen, joten siirryin Leijona Cateringin opiskelijaravintola Studiaan, jossa etenin vuoropäälliköksi muutaman vuoden jälkeen. Kun Leijona Catering lopetti opiskelijaravintolan, siirryin sisäisellä siirrolla Rissalan varuskuntaan vuoropäälliköksi.

Oma paikka löytyi S-marketin Ruokatorilta

Lasten kasvettua koululaisiksi Katria alkoi houkuttaa paluu PeeÄssään. Mielessä itänyt ajatus konkretisoitui työpaikan vaihdokseksi nelisen vuotta sitten, kun Katri valittiin Kuopion keskustan S-marketiin Ruokatorin vastaavaksi.

– Nyt tuntuu siltä, että olen todellakin löytänyt oman paikkani. Olen mennyt keittiössä vähän hukkaan, koska tykkään asiakaspalvelusta niin paljon. Ilmeisesti myös asiakkaat tykkäävät minusta, koska saan paljon palautetta iloisuudestani ja positiivisuudestani. Moni asiakas on sanonut palvelutiskin äärellä, että pysy aina tuollaisena, helposti lähestyttävä ja positiivisuutta henkivä Katri kertoo.

Katri uskoo, että hän ei enää hevillä lähde PeeÄssästä pois – varsinkin, kun työvuoroja suunnitellaan ja sumplitaan nykyään niin, että työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu hienosti.

– Työssä arki on sujuvaa ja monipuolista, toiminnan tavoitteet ovat oikeita ja arvot kohdillaan. Henkilöstöstä huolehditaan ihan aidosti, henkilöstöedut ovat älyttömän hyvät ja omalla tekemisellään voi vaikuttaa tulospalkkaan. Meillä on kaiken lisäksi niin mahtava tiimi, että tämä on kuin toinen koti minulle.

Katri arvostaa PeeÄssässä myös eteenpäin katsovaa kehittämiskulttuuria.

– Ollaan ajan hengessä etunojassa mukana, kokeillaan rohkeasti uusia juttuja ja etsitään ratkaisuja, jos joku asia ei toimi. Lisäksi henkilöstölle tarjotaan jatkuvasti mahdollisuuksia vahvistaa omaa osaamistaan erilaisilla koulutuksilla, Ruokamestariksi pari vuotta sitten valmistunut Katri Lindqvist toteaa.

Katri Lindqvist toimii Kuopion keskustan S-marketin Ruokatorin vastaavana. – Työssäni pystyn monella tavalla hyödyntämään pitkää kokemustani ravintola-alalta, hän toteaa.