Sinulla töissä – Kaisa


1.4.2021

Kaisa Ripatti kävi lapsena vanhempiensa kanssa kaupassa Leppävirran S-marketissa. Nyt hän toimii päällikkönä samassa paikassa.

Kaisa Ripatti sanoo olevansa osuuskauppaneulalla rokotettu. Hän muistaa lapsuudestaan, miten vanhemmille kaupassa käyminen tarkoitti aina automaattisesti Leppävirran S-marketia. Vaihtoehtoja ei ollut, vaikka Kaisa haikaili välillä muihinkin kauppoihin.

Rokotus oli joka tapauksessa ilmeisen tehokas. 18-vuotiaana Kaisa aloitti PeeÄssä-uransa Pitkälahden ABC:n keittiössä tiskaajana. Sittemmin hän siirtyi myyjäksi siihen samaiseen S-marketiin, jossa oli lapsena käynyt ja nuorempana vakuuttanut, että minne tahansa töihin, mutta ei ainakaan kauppaan.

Ala vei mukanaan, ja Kaisa innostui hakemaan PeeÄssän esimiesvalmennukseen. Hän pääsi mukaan, ja valmennuksen jälkeen avautui tie päällikköhommiin.

– Ensimmäinen esimiespaikkaani oli Varkauden Päiviönsaaren Sale, josta siirryin päällikön sijaiseksi Heinäveden S-marketiin, Kaisa kuvailee.

Ympyrä sulkeutui

Sijaisuuden päätyttyä Kaisa poikkesi osuuskauppapolulta sivuun kokeilemaan kahvilayrittäjyyttä. Vuoden jälkeen hän kuitenkin totesi kaupan alan enemmän omakseen ja pystyvänsä parhaimpaansa PeeÄssän leivissä. Ratkaisua siivitti mahdollisuus päästä takaisin Heinäveden S-marketin vetäjäksi, tällä kertaa ilman määräaikaa. Seuraavan stepin myötä yksi ympyrä sulkeutui, kun edessä oli siirtyminen päälliköksi oman kotipaikkakunnan S-marketiin – siihen samaan, jossa Kaisa pikkutyttönä oli saanut ensituntumansa kaupan maailmaan.

Suurella sydämellä

Kaisa sanoo tekevänsä töitä suurella sydämellä.

– Tykkään ihan valtavan paljon työstäni, enkä näe itseäni missään muulla. Koen olevani etuoikeutettu, kun saan luotsata oman kotikyläni S-marketia ja palvella työryhmäni kanssa ihmisiä, jotka oikeasti tiedän ja tunnen. Ilman muuta tällaisessa tilanteessa työssä on tavanomaista vahvemmin tunteet mukana, Kaisa tunnustaa.

Kaisa asuu perheineen Leppävirran Soinilansalmella ja tapaa siksi PeeÄssän paikallisia asiakasomistajia säännöllisesti erilaisissa tilanteissa, muun muassa lasten harrastusten parissa.

– Minulle saa jutella osuuskaupan asioista vapaa-ajallakin, en pane sitä ollenkaan pahakseni, hän vakuuttaa.

– Olen onnellisessa asemassa, koska saan tehdä rakastamaani työtä, Kaisa Ripatti tunnustaa. Kuva: Pentti Vänskä