Sinulla töissä – Kaija


16.1.2018

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

Kaija Hartikainen ajaa joka kuukausi Pohjois-Savoa ristiin rastiin pari tuhatta kilometriä. Kiertävä palveluneuvoja vie S-Pankin palvelut omistajien luokse S-marketeihin, Saleihin ja ABC-liikennemyymälöihin.

 

Sale Satama, S-market Pielavesi, S-market Kiuruvesi, Sale Vehmersalmi, S-market Kommila, S-market Ykkösrasti, S-market Iisalmi, ABC Kiuruvesi, S-market Tuusniemi, S-market Keilankanta…

PeeÄssän kiertävien palveluneuvojien työlista yhdeltä tammikuiselta viikolta pitää sisällään kymmenen osuuskaupan toimipaikkaa eri puolilla Pohjois-Savoa. Kaija Hartikainen jakaa paikat yhdessä kollegansa Marika Sarkasuon kanssa. Kun Kaija suunnistaa esimerkiksi tiistaina 23.1. Kiuruvedelle, on Marika samaan aikaan Vehmersalmella.

– Viemme S-Pankkiin ja asiakasomistajuuteen liittyvät palvelut omistajiemme luokse. Kanssamme voi hoitaa kaikkia pankki- ja omistaja-asioita kätevästi ostosreissun yhteydessä omassa, tutussa kaupassa. Kaukana Prismojen ja Sokoksen asiakaspalvelupisteistä sijaitsevissa maakunnan toimipaikoissa käymme kuukausittain, Kaija kertoo.

 

Syntymästä kuolemaan

S-marketissa, Salessa tai ABC:llä käymässä olevan palveluneuvojan pakeille kannattaa suunnistaa, jos on tarvetta vaikkapa uudelle S-Etukortille ja verkkopankkitunnuksille, S-mobiilin käyttöönotto herättää kysymyksiä, Tankkausbonuksen kertyminen on epäselvää tai S-Tilin saldo hämärän peitossa.

Palveluneuvojan kanssa hoituu kätevästi myös S-Lainan hakeminen, tilien avaaminen, PeeÄssän asiakasomistajaksi ryhtyminen tai jäsenyyden siirto osuuskaupasta toiseen. Myös kuolemantapauksiin liittyvissä tili- ja jäsenyysasioissa palveluneuvojat auttavat.

– Olemme toimipaikoissa omistajiemme varten, joten kannattaa rohkeasti tulla vetäisemään hihasta. Hoidamme asioita syntymästä kuolemaan, Kaija kertoo.

 

Kaikki kelit on koettu

S-Pankki- ja omistaja-asioissa Kaija on kiertänyt Pohjois-Savoa toistakymmentä vuotta. Kilometrejä on tänä aikana kertynyt auton matkamittariin sen verran, että määrällä olisi ajanut maapallon ympäri muutamaan kertaan.

– Keskimäärin ajamista tulee pari tuhatta kilometriä kuukaudessa. Kaikki kelit on koettu, mutta vain yhden kerran en ole päässyt perille saakka, kun auto sammui keskelle moottoritietä.

 

Navigaattori on päässä

Ennen kiertolaiseksi ryhtymistään Kaija ehti olla Siilinjärven S-marketissa töissä myyjänä 26 vuotta, eikä omien sanojensa mukaan poistunut Siilinjärveltä kuin ehkä kerta vuoteen. Koti on edelleen Siilinjärvellä, josta auton nokka kääntyy päivittäin etelään tai pohjoiseen. Kauimmaiset paikkakunnat ovat Pyhäsalmi ja Heinävesi.

– Tässä työssä olen oppinut tuntemaan Pohjois-Savon maakunnan aika hyvin. En tarvitse navigaattoria mennessäni Kaaville, Kangaslammelle tai Karttulaan.

Kiertävän palveluneuvojan työ on juuri sitä, mitä Kaija haluaa tehdä.

– Tykkään ajamisesta, tykkään kiertämisestä ja tykkään asiakkaiden parissa työskentelystä. Tässä hommassa voi todella sanoa, että yksikään päivä ei ole samanlainen, kun toimipaikka vaihtuu, työkaverit vaihtuvat ja asiakkaat vaihtuvat koko ajan.

Vapaa-ajallaan Kaija pysyttelee ymmärrettävästi mielellään kotioloissa.

– Jonkun verran olen tosin viime aikoina reissannut vapaallakin, kun Turussa pitää käydä katsomassa ensimmäistä lapsenlasta, joka on nyt 7 kuukauden ikäinen, Kaija kertoo.