Sinulla töissä – Juha


5.9.2017

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

Juha Tuovista voisi hyvin nimittää Mr. Apteekkariksi, sen verran tuttu kasvo hän on kyseisen ravintolan baaritiskin takana.

Juha on pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen. Uransa hän aloitti Iisalmesta, josta matka on kulkenut Varkauden kautta Kuopioon. Hänen puheessaan vilahtelee liuta tuttuja ravintoloiden nimiä, joista monet ovat edelleen voimissaan, toiset taas painuneet jo historiaan: Villikissa, Olutmestari, Sandels-pub, Nelly, Rosso, Wanha Satama, Fransmanni, Amarillo….

– Suoritettuani alan esimiestutkinnon, olen tehnyt parinkymmenen vuoden aikana pidempiä jaksoja tai silloin tällöin työvuoroja useimmissa PeeÄssän ravintoloissa. Jonkin verran kokemusta on myös ABC-liikennemyymälöistä, Juha kertoo.

Välillä hän oli muutaman vuoden isänsä omistamassa perheyrityksessä hakemassa myyntitaitoja autokaupasta, mutta veri veti takaisin PeeÄssään, kun firma päädyttiin myymään.

– Soitin tutulle ravintolapäällikölle kysyäkseni, olisiko töitä tarjolla ja heti tärppäsi.

 

Asiakkaan huomiointi tärkeintä

Viimeiset kahdeksan vuotta Juhan kantapaikka on ollut ravintola Apteekkari, jossa hän työskentelee nykyisin vuoropäällikkönä.

– Onhan tämä paikka tainnut jollain tavalla henkilöityä minuun, kun olen niin pitkään ollut. Työn rikkaus on juuri siinä, että koko ajan tapaa sekä vanhoja tuttuja että uusia ihmisiä. Pidän myös siitä, että päivät ovat hyvin vaihtelevia ja töitä saa tehdä itsenäisesti.

Hyvä asiakaspalvelu on Juhan mielestä simppeli asia.

– Jokainen asiakas on huomioitava heti, kun hän astuu ovesta sisään. Lisäksi pitää kuunnella asiakasta ja pyrkiä täyttämään hänen tarpeensa mahdollisimman hyvin.

Työ pitää sisällään myös tehtäviä, jotka eivät suoraan ole asiakkaan silmin nähtävissä, muun muassa tavaratilausten hoitamista.

– Onhan sekin tärkeä osa asiakaspalvelua, että meillä on myytävää riittävästi ja hommat yleensäkin sujuvat, kun taustatyöt on tehty kunnolla. Ylläpidän useammankin PeeÄssän ravintolan tuote- ja valikoimajärjestelmää, jolla hallitaan valikoimia, raaka-aineita, hinnoittelua, kampanjoita ja reseptiikkaa.

 

Pilke silmäkulmassa

Näin syksyllä Apteekkarissa elämä vilkastuu, kun opiskelijat palaavat takaisin katukuvaan.

– Meidän asiakaskunta on uuden Apteekkarin myötä kasvanut ja nuorentunut. Samalla roolimme on muuttunut pubista enemmän yökerhon suuntaan.

Juhan työvuorot ajoittuvatkin lähes poikkeuksetta iltoihin ja yöhön. Viikonloppuisin hän voi tulla töihin vasta iltayhdeltätoista.

– Meillä pitää tietenkin olla vahvin miehitys silloin, kun on eniten asiakkaita. Minua ei yötyö todellakaan haittaa. Kun on poikamainen luonne ja pilke silmäkulmassa, tämän tyyppinen ravintola on ihan paras työpaikka, Juha vakuuttaa.