Sinulla töissä – Joni


27.3.2018

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

Amarillon vuoropäällikkö Joni Lappalainen aloitti ravintolauransa Wanhan Sataman tiskinurkasta, jossa hän haaveili pääsystä salin puolelle.

 

Joni Lappalainen on onnellinen mies. Kuopion Amarillon vuoropäällikkönä hän saa tehdä juuri sitä työtä, johon hänellä on kutsumus.

– Tunnen joka kerta iloa ja intoa, kun menen työvuoroon. Minulla on työkokemusta useista PeeÄssän ravintoloista, mutta Amarillo tuntuu ehdottomasti omimmalta. Se on minulle hyvin luonteva, kotoisa ja omannäköinen ravintola, jossa on aivan upea työporukka ja vähintään yhtä upeita asiakkaita. Saan olla sosiaalinen, iloinen ja rempseän kupliva oma itseni ja laittaa persoonan peliin, Joni perustelee.

Helposti lähestyttävästä, pilkettä silmäkulmassaan kantavasta vuoropäälliköstä Amarillo saa poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta asiakkailta.

– Se tuntuu imartelevalta ja häkellyttävältä, ja on samalla hyvin motivoivaa. Asiakaspalvelussa ei tarvita mitään ihmeellisiä temppuja, vaan avointa ja ystävällistä ihmisten kohtaamista ja hyvän fiiliksen luomista.

 

Ruudun takaa…

Jonin ura PeeÄssässä alkoi kahdeksan vuotta sitten Wanhan Sataman tiskinurkasta.

– Pääsin Wanhaan Satamaan kesätöihin tiskariksi. Katselin töitä tehdessäni haikeana pienestä ikkunasta salin puolelle ja kaipasin päästä sinne ihmisten pariin. Joskus karkasinkin juttelemaan asiakkaiden kanssa, kunnes joku tuli hätistämään minut takaisin työpisteeseeni.

Kahden tiskauskesän jälkeen Jonille avautuivat ovet etulinjaan. Coffee Housen, Rosson ja Prisman ravintolamaailman kautta urapolku johti Amarilloon.

– Tähtäin oli koko ajan Amarillossa, jossa on ihan omanlaisensa tunnelma. Tein ensin viikonloppuja ja kun sitten rohkeasti otin yhteyttä Amarillon silloiseen esimieheen, pääsin kuin pääsinkin unelmapaikkaani.

 

Suosikkien joukossa

Amarillolla menee tällä hetkellä hyvin. Viime vuosi oli sanalla sanoen menestyksekäs, vaikka alan kilpailutilanne onkin Kuopiossa kiristynyt entisestään.

– Reilu vuosi sitten toteutetun uudistuksen jälkeen uusi Amarillo lähti lentoon kuin tykin suusta. Olemme saaneet ilahduttavan paljon uusia asiakkaita ja vahvistaneet asemaamme kaupungin suosituimpien ravintoloiden joukossa.

Amarillon yksi valttikortti on Jonin mukaan saman katon alla toimiva Veikkauksen viihdekeskus Feel Vegas. Yhteistyö sujuvuudesta kertoo se, että Veikkaus palkitsi maaliskuussa PeeÄssän Vuoden 2017 parhaimpana Feel Vegas-kumppanina.

– Asiakkaat tulevat meille hyvän ruoan, juoman ja palvelun lisäksi siksi, että tarjoamme heille monipuolisesti erilaista viihdykettä ja ohjelmaa, Joni arvioi.

 

Haaveena ravintolapäällikön pesti

Amarillon vuoropäällikkönä Joni on työskennellyt pari vuotta.

– Olen vilpittömän onnellinen siitä, että olen saanut PeeÄssässä mahdollisuuden päästä eteenpäin ja oppia jatkuvasti uutta.

Jonain päivänä Joni toivoo saavansa ravintolapäällikön pestin PeeÄssästä, jossa hän haluaa olla tulevaisuudessakin töissä.

– Minulla on onnekseni aivan upea esimies, joka valmistelee ja koulii minua vastuuta antaen. PeeÄssä on turvallinen ja monipuolinen työnantaja, jossa riittää monenlaista tekemistä. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että ilta- ja yötyöhön painottuva ravintola on minulle paras paikka, mutta 20 vuoden päästä saattavat ajatukset olla toisenlaisia. Silloin on mahdollista siirtyä töihin vaikkapa kaupan puolelle, Joni pohdiskelee.