Sinulla töissä – Jari


26.6.2018

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

ABC-liikennemyymälöissä eletään parhaillaan vuoden vilkkainta sesonkia. Niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin matkalaiset turvautuvat sankoin joukoin Apsin palvelutarjontaan myös Iisalmessa.

– Tänä kesänä asiakkaita on ollut liikkeellä viime vuosia enemmän, ABC Marjahakassa kokkina työskentelevä Jari Keihtä arvioi.

 

Jari Keihtä kertoo viihtyvänsä työssään Apsin keittiössä.

– Työkaverit ovat loistavia, asiakkaat mukavia ja tykkään kovasti ruoanlaitosta. Helppohan täällä on viihtyä, Marjahakan Apsin keittiön kakkonen perustelee.

 

Aamiaispöytää ja yövuoroja

Kokeneelta kokilta syntyvät sujuvasti niin noutopöydän lounaat kuin à la carte -listan annoksetkin, joista suosituimpia Marjahakassa ovat härän lehtipihvi, bonuspannu, vuohenjuustobroileri sekä grillipossu. Niihin Jari ei annoskorttia tarvitse, vaan ateria syntyy vaikka suljetuin silmin.

–  Näin kesäaikaan meillä on päivittäin tarjolla myös noutopöytäaamiainen, mikä osaltaan monipuolistaa työn sisältöä, Jari kertoo.

Kesäkuun alusta pitkälle elokuulle asti ABC Marjahaka on avoinna ympäri vuorokauden.

– Toivottavasti pääsen tekemään kesän aikana vaihtelun vuoksi muutaman yövuoron. Yöt ovat keittiössä ihan omanlaisiaan, koska silloin tehdään vain burgeria ja pizzaa.

 

Ennakointi tärkeää

Kesäaika lukuisine yleisötapahtumineen ja turistibusseineen tuo Apsin keittiön tavarantilauksista vastaavan Jarin työhön lisähaastetta.

– Asiakasmäärät pitää osata tilauksia tehdessä ennakoida mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi Kuopion Viinijuhlat ja Iisalmen Oluset vilkastuttavat meidänkin elämää, eikä ruoka saa loppua kesken.

ABC-uransa alkuvaiheessa Jarille tuli yllätyksenä liikennemyymäläelämän hektisyys. Hiljainen päivä saattaa hetkessä muuttua, kun paikan päälle pelmahtaa vaikkapa kolme bussilastillista asiakkaita.

– En ennakkoon tiennyt ollenkaan, miten nopeissa sykleissä täällä työskennellään. Tällainen vaihteleva työtahti sopii minulle kuitenkin hyvin.

 

Lomareissu toi Iisalmeen

Ennen Marjahakaa kemijärveläissyntyinen Jari teki ravintolahommia Saariselällä, Levillä ja Rovaniemellä. Iisalmeen hän päätyi seitsemän vuotta sitten.

– Tulin lomalla käymään täällä asuvan kaverini luona, ja olen edelleen sillä reissulla. Tuolloin Marjahakaan etsittiin kokkia, innostuin hakemaan paikkaa ja tulin valituksi. Työpaikalla tapasin nykyisen avovaimoni, ostimme parinkymmenen kilometrin päästä metsätilan ja viime maaliskuussa syntyi poika. Näyttää siltä, että täällä pysytään, Jari toteaa.