Sinulla töissä – Heikki


PeeÄssän liikenteen energioiden ja palvelujen päällikkönä työskentelevän Heikki Miettisen vastuulla on ABC-lipun alla toimivat polttonesteautomaatit, sähkölatauspisteet, autopesupalvelut sekä öljypalvelu.

8.7.2024

– Työssäni parasta on se, että vastuualueeni palvelut ovat tärkeitä hyvin suurelle joukolle asiakkaitamme. Tuhannet ihmiset tankkaavat, lataavat ja pesevät autojaan meidän toimipisteissämme päivittäin. Siksi meidän pitää kehittää palveluja koko ajan toimivammiksi ja paremmiksi, Heikki Miettinen kuvailee oman työnsä merkityksellisyyttä.

PeeÄssällä on tällä hetkellä yhteensä 25 ABC-mittarikenttää, 26 ABC-latausasemaa ja viisi ABC Carwash -autopesua eri puolilla Pohjois-Savoa.

– Viime vuonna avattiin esimerkiksi venetankkaus Tervoon, ja naapurikuntaan Vesannolle rakennetaan tämän kesän aikana uusi ABC-mittarikenttä uuden S-marketin piha-alueelle.

Suunnittelun allakin on uusia kohteita.

­– Polttonestejakelun osalta selvitellään muutamia mahdollisia ABC-automaatin sijoituspaikkoja. Muun muassa Lapinlahdella jakelupisteen ympäristölupa päättyy nykyisellä paikalla 2026. Nyt mietitään, missä olisi sopiva automaatin paikka pohjavesialueen ulkopuolella.

Break Sokos Hotel Tahkon uudistuksen yhteydessä on työn alla sähköautojen suurteholatausasema.

– Pyrimme saamaan sen käyttövalmiiksi tämän vuoden aikana. Varaudumme autokannan sähköistymiseen miettimällä asiakkaille tarpeellisia latauspaikkoja ja -tehoja sekä rakentamisen etenemisaikatauluja.

– Vaikka kehitämme sähköautojen latauspalveluja, pidämme edelleen huolta myös polttomoottoriautoja käyttävien asiakkaidemme palveluista kattavasti koko toimialueellamme, Heikki Miettinen linjaa.

Vastuualue kasvanut vaiheittain

PeeÄssässä Heikki on ollut töissä 17 vuotta. ABC-maailmasta hänellä on työkokemusta vieläkin pidemmältä ajalta.

­­– Tulin PeeÄssään ABC Pitkälahteen, mutta olin jo sitä ennen ollut töissä ABC-liikennemyymälässä opiskelukaupungissani Kokkolassa. Olen tehnyt ABC-toimialalla kaikkea mahdollista, tiskinurkasta aloittaen ja keittiön puolellekin tarvittaessa poiketen. Lista on huomattavasti lyhyempi, jos luettelen hommat, joita en ole tehnyt, Heikki hymyilee.

Jossain vaiheessa hän sai Pitkälahden mittarikentän vastuulleen – ja siitä työsarka laajeni nelisen vuotta sitten kattamaan kaikki PeeÄssän ABC-kylmäasemat sekä öljypalvelun.

­– Kuluvan vuoden alussa mukaan tulivat myös autopesu- ja latauspalvelut. Ne ovatkin viime kuukausina työllistäneet minua eniten, jo pelkästään siksi, että molemmat ovat minulle uusia kokonaisuuksia.

ABC Carwasheissa Heikkiä ovat työllistäneet toimintojen haltuun ottamisen rinnalla eri syistä johtuneet laiterikot ja mobiilimaksamisen ajoittaiset yhteysongelmat.

­­– Palvelu on asiakkaillemme ilmiselvästi tärkeä, sillä lyhytkin kiinniolo pesuhallissa tuo mukanaan tukun kriittisiä asiakaspalautteita, hän tietää.

Sähköautojen latauksessa paljon opiskeltavaa

ABC-lataus on PeeÄssälle suhteellisen uusi aluevaltaus. Latausasemaverkoston perusrunko rakennettiin viime vuoden aikana. Palvelut ovat olleet odotettuja ja toivottuja. Sähköautoilijat kokevat olevansa uuden teknologian pioneereja, jotka ymmärtävät, että latausverkosto vaatii edelleen kehittämistä. He antavat palautetta, toiveita ja kehittämisehdotuksia ABC-latauksesta pääsääntöisesti varsin hyvässä hengessä. Aktiivinen vuoropuhelu latausasiakkaiden kanssa kertoo yhteisestä tahtotilasta palvelun kehittämisessä.

Heikki on ajanut itseään alkuvuoden aikana sisään sähkölatauksen maailmaan. Perus- ja teholataus, kilowatit ja kilowattitunnit sekä type 2- ja CCS-latauspistokkeet ovat tulleet tutuiksi.

– Paljon on ollut kieltämättä opiskeltavaa, mutta onhan tämä mielenkiintoista ja monipuolista hommaa. Työ on tietyllä tavalla yksinäistä, kun ympärillä ei nykyisessä roolissani ole tiivistä työryhmää, mutta onneksi pääsen kentällä kiertäessäni tapaamaan paljon ihmisiä, sekä peeässäläisiä työkavereita että asiakkaitamme, Heikki kuvailee.

Heikki muistuttaa, että auton puhdistaminen pesuhallissa on huomattavasti ekologisempaa kuin peseminen käsin koti- tai mökkipihassa.