Sinulla Töissä -Hannu


14.3.2017

Sinulla töissä –juttusarjassa esittelemme PeeÄssässä erilaisissa tehtävissä ja eri toimipaikoissa työskenteleviä henkilöitä.

Keittiömestari Hannu Pöyhösen vuosi jakautuu kahteen osaan. Talvet hän työskentelee Break Sokos Hotel Tahkolla ja kesät ravintola Wanhassa Satamassa Kuopiossa.

 

– Tällainen elämänrytmi sopii minulle mainiosti. Tykkään siitä, että työ on vaihtelevaa ja nopeatempoista. Kun elää jatkuvasti sesonkien ja tapahtumien mukana, ei hiljaista ja tavallista arkea ole ollenkaan, Hannu Pöyhönen kuvailee.

Talvikuukaudet hän asuu Tahkolla parin työkaverin kanssa kimppakämpässä.

– Break Sokos Hotel Tahkon Hillside-ravintolassa aloitin marraskuussa 2008 kokkina. Alusta lähtien työ rytmittyi niin, että talvet tehtiin töitä Tahkolla ja kesät Wanhassa Satamassa. Kokki-vuosina kolusin tosin läpi likimain kaikki muutkin PeeÄssän ravintolat ja ABC-keittiökin tuli tutuksi.

 

Luovaa itsensä toteuttamista

Tahko ja Wanha Satama ovat molemmat hienoja työpaikkoja, joissa on loistava työporukka ja hyvä tekemisen meininki. Jos on kuitenkin pakko valita mieleisempi, Hannu taipuu Suomen hiihtokeskusten kärkikastiin kuuluvan Tahkon suuntaan. Häntä viehättää paikan hektisyys ja se, että asiakkaat vaihtuvat jatkuvasti.

– Toisaalta en luopuisi Wanhasta Satamastakaan millään. On hienoa saada tehdä työtä, jossa voi todella toteuttaa itseään ja luovuuttaan. Kun asiakas on tyytyväinen lopputulokseen ja antaa positiivisen palautteen, koen onnistuneeni työssäni.

 

Ensi talvi työn alla

Näin lopputalvesta Tahkolla eletään suunnittelun ja kehitystyön näkökulmasta jo seuraavaa sesonkia.

– Parhaillaan työn alla ovat pikkujoulumenut sekä à la carte-listan päivitys ensi talvelle. Viime vuonna toteutetun keittiöremontin lomassa ruokalistaa ja reseptiikkaa uudistettiin merkittävästi, joten ensi talvelle on tarvetta lähinnä hienosäädölle.

Pääsiäisen jälkeen Hannu muuttaa takaisin kotiin Kuopioon, kun vappu ja kesäravintolan keittiön avaus lähestyy.

– Wanhan Sataman rekrytoinnit ovat parhaillaan menossa. Ruokalistat on jo netissä julkaistu, mutta reseptiikkaa hiotaan vielä jonkin verran, keittiömestari aikatauluttaa.

 

Syksyllä lomaillaan

Hannun yksi kesän kohokohta on viinijuhlat.

– Olen mukana Kuopio Wine Festivalin työryhmässä, joka vastaa tapahtuman järjestelyistä ja kehittämisestä. Meillä on kaiken kaikkiaan PeeÄssässä hyvin vahva kehittämisen henki päällä.

Hannu arvelee, että hän on osuuskaupan leivissä vielä 2020-luvullakin.

– Ruokaravintolat ja hotellielämä ovat sydäntäni lähellä, joten varmasti työtehtävät liittyvät niihin tulevaisuudessakin, hän ennakoi.

Entä milloin kahden keittiön mestari ehtii viettää lomaa?

– Kun Wanha Satama laitetaan syksyllä kiinni, menen pariksi viikoksi Tahkolle. Sen jälkeen jään pitkälle kesälomalle ja lähden reissuun jonnekin kauas, Hannu Pöyhönen vastaa.