Sinulla töissä – Einari


Työkokemus osuuskaupassa on tehnyt Einari Toivaselle selväksi, että hän haluaa opiskella kaupan alaa ja tehdä töitä PeeÄssässä.

15.7.2024

Keväällä ylioppilaaksi kirjoittaneen Einarin työsuhde PeeÄssään alkoi Break Sokos Hotel Tahkolta tarjoilijan hommista pari vuotta sitten lukio-opintojen ohessa.

– Minuun teki suuren vaikutuksen se, miten nuori vasta-alkaja otettiin mukaan työryhmään. Koin olevani heti alusta alkaen arvostettu ja tasavertainen työyhteisön jäsen, hän kuvailee.

Kun hotellin Hillside-ravintola laitettiin remontin vuoksi kiinni, Einari siirtyi töihin Nilsiän S-marketiin, johon hän oli laittanut työhakemuksen vetämään jo ennen Tahkolle lähtöä.

­– Kaupan ala on jollain lailla aina kiehtonut minua. Kiinnostus on vain kasvanut sitä mukaan, kun olen päässyt kasvamaan ja kehittymään työssäni ja oppimaan enemmän siitä, mistä osuuskauppatoiminnassa on oikeasti kyse. On hienoa olla töissä sellaisessa yrityksessä, jossa tärkeintä on asiakkaiden palvelu ja heidän hyvinvointinsa. Olen vaikuttunut myös siitä yhteisöllisyydestä, joka peeässäläisten ja laajemminkin kaikkien s-ryhmäläisten keskuudessa vallitsee, Einari kuvailee.

”Mahtavan ihana”

Asiakaspalvelutyö sopii avoimelle ja puheliaalle Einarille mitä parhaiten. Hän on ihmisten parissa kuin kala vedessä. Loistavat sosiaaliset taidot ja hurmaavan sympaattisuuden Einari on saanut ilmeisesti synnyinlahjanaan.

– Onhan asiakaspalvelu hirmu kivaa ja palkitsevaa. Siinä tuntee itsensä tärkeäksi, kun pääsee täyttämään asiakkaiden tarpeita ja samalla tuottamaan iloa ja hyvää mieltä ihmisille. Kaupassa asiakaskohtaamiset ovat yleensä lyhyitä, mutta se ei millään tavalla vähennä aidon ja lämpimän kohtaamisen merkitystä, Einari toteaa.

Nilsiän S-marketin asiakkaat eivät varmastikaan unohda Einaria tulevina kuukausina, vaikka häntä ei vähään aikaan hyllyjen välissä tai kassalla nähdä. Näin voi päätellä niistä lukuisista some-kommenteista, joissa kaupan asiakkaat kiittelivät häntä iloisuudesta, positiivisuudesta ja ystävällisyydestä armeijaan lähdön kynnyksellä. ”Oot mahtavan ihana”, tiivisti eräs asiakas ajatuksensa.

­– Aika hämmentävää, mutta todella sydäntä lämmittävää, nuori mies kommentoi viestitulvaa.

Nilsiän S-marketin 19-vuotias Einari Toivanen joutui laittamaan asiakaspalvelutyön muutamaksi kuukaudeksi tauolle varusmiespalveluksen vuoksi. Hän lupaa kuitenkin tulla takaisin, kun päivät armeijan harmaissa ovat ohitse.

Urapolulla askel kerrallaan

Armeijan jälkeen Einarin tarkoituksena on aloittaa reilun vuoden päästä syksyllä tradenomiopinnot Kuopiossa.

­– Haluan pysyä Pohjois-Savossa, opiskella ja tehdä töitä osuuskaupassa. Minua kiehtoo se, miten paljon mahdollisuuksia PeeÄssä tarjoaa niille, jotka ovat halukkaita kehittämään itseään ja menemään eteenpäin urapolullaan.

Einari ei sulje pois työskentelyä osuuskaupan hotelli- ja ravintolamaailmassa, mutta nykyisellään hänen katseensa on suuntautunut tiiviimmin marketkaupan puolelle.

­­– Kauppa, ja nimenomaan osuuskauppa, on minun omin juttuni. Toivon, että tulevaisuudessa etenen opiskelun ja valmennusten kautta PeeÄssässä marketpäälliköksi ja kenties siitä vielä eteenkin päin, askel kerrallaan, Einari suunnittelee.