PeeÄssän toimipaikkoihin sähköautojen latausmahdollisuus


17.6.2020

PeeÄssän toimipaikkoihin rakennetaan sähköautojen latausinfraa niiden yleistymisen seurauksena. Latauspisteet ovat entistä tärkeämpiä sekä ympäristö- että palvelunäkökulmasta.

– Investoimme tässä vaiheessa kaikkiaan 33 lataustolppaa, josta kaikista voi ladata kahta autoa kerrallaan. Asiakastoiveissamme on selkeästi yleistyneet kyselyt latausmahdollisuuksiin liittyen. Latauspisteet toteutetaan yhteistyössä Fortumin Charge & Drive -verkoston kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on luoda asiakasomistajiemme käyttöön uskottava latauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Sähköauton ”tankkaaminen” käy näppärästi ja sen sijaan, että viettäisit minuutteja tankkauspisteellä, käytät hetkisen johdon kiinnittämiseen, avaat latauksen sovelluksesta ja annat sähköauton latautua pistäytyessäsi kahvilla tai ostoksilla, kertoo PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Fortum vastaa pikalatauspisteiden järjestelmistä ja ylläpidosta. Latausasemat asennetaan paikallisten sähköurakoitsijoiden kautta. PeeÄssä omistaa kaiken latausinfran alle 22kW (AC) lataus-pisteiden osalta. Yli 50kW (DC) pisteet omistaa Fortum Recharge. Järjestelmän huippuna on torstaina 11.6.2020 avattu 150kW latauspiste Pitkälahden ABC:llä. Tämä korvaa aiemmin Pitkälahdessa olleen latauspisteen. Latausenergian hinta on 0,15€ / kWh AC -pisteissä, 150kw (DC) latauksen hinta on 0,50€/min.

– Palvelussamme asiakas käyttää tekstiviestiä, RFID -avaimenperää tai älypuhelinsovellusta latauksen aktivointiin ja maksamiseen. Lisäksi myös tekstiviestillä on mahdollista maksaa ad hoc -tyylisesti, rekisteröitymättä mihinkään palveluun. Olemme sopineet kaikkien kohteiden osalta 24/7 asiakaspalvelusta, palvelukielet Suomi, Ruotsi Englanti. Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiin ja voivat ohjata latauspisteitä etänä, jos esimerkiksi jotain on mennyt vikaan, kertoo Sami Saarilahti Fortum Rechargelta.

AC -latauspisteitä tulee seuraavien liikepaikkojen yhteyteen: Prisma Kuopio, uusi Prisma Varkaus, Prisma Iisalmi, S-Market Ykkösrasti, S-Market Siilinjärvi, ABC Pitkälahti, ABC Varkaus, ABC Siilinjärvi, ABC Marjahaka, ABC Pyhäjärvi, ABC Kiuruvesi, Sokos Hotel Puijonsarvi, Break Sokos Hotel Tahko, Sokos Hotel Koljonvirta, Sale Vehmersalmi ja S-Market Pielavesi, S-Market Maaninka, S-Market Kiuruvesi, S-Market Keitele, Sale Jynkkä, S-Market Juankoski ja S-Market Kaavi.

DC- latauspisteitä tulee Pitkälahden, Pyhäjärven ja Varkauden ABC:n pikalatauspisteisiin. Kaikissa näissä on myös AC-latausmahdollisuus yhtä aikaa DC-latauksen kanssa.