PeeÄssällä hyvä alkuvuosi: Liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia


12.8.2021

Osuuskauppa PeeÄssän tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi maltillisesti. Koronarajoitukset kurittivat edelleen ravintola- ja majoituskauppaa. Tulos pysyi edellisen vuoden tasolla.

 

Liikevaihto oli alkuvuoden aikana 302,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaa oli 5,7 prosenttia (+16,4milj.€). Liikevaihdon kokonaiskasvua jarrutti Kuopion Prisman kaupankäyntiä haittaava mittava remontti.

  • Prisman ympärillä Savilahdessa tehtävät katutyöt sekä Prisman remontointi ovat vaikeuttaneet asiointia paljon. Kiitos niille uskollisille asiakkaille, jotka ovat jaksaneet käydä remontista huolimatta, kiittelee toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää.

Päivittäistavarakaupan liikevaihto oli 207,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 3,3 prosenttia (+6,7milj.€). S-market -ketju pärjäsi hyvin alkuvuoden aikana ja sen liikevaihto kasvoi 5 prosenttia (+6,6 milj.€). Myös uusi Varkauden Prisma on lähtenyt hyvin käyntiin.

Käyttötavarakaupan liikevaihto oli 25,2 miljoonaa euroa ja se pieneni edellisvuodesta 1,2 prosenttia (-0,3milj.€). Kodin Terran edellisen vuoden kova myynti sekä Kuopion Prisman myynnin jäämä pienensivät kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna.

Majoitus- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 19,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi edelliseen vuoteen 4,7 prosenttia (+0,7milj.€). Kuitenkin se oli selkeästi alle vuoden 2019 tason. Ravintoloissa kaupankäyntiä kuritti edelleen koronarajoitukset. Majoituskaupassa kesä on ollut hyvää aikaa kotimaan matkailun kasvun ansiosta.

Polttonesteiden liikevaihto oli 51,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 23 prosenttia (+9,6milj.€). Kasvuun vaikuttivat yleiset veronkorotukset ja öljyn maailman markkinahinnan korotus. Polttoaineiden litrakehitys oli 6 prosenttia.

Alkuvuoden tulos, yli 7 miljoonaa euroa, oli viime vuoden tasolla ja se on suunniteltua parempi.

  • Olosuhteisiin nähden alkuvuoteen voidaan olla tyytyväisiä. Uskomme loppuvuoden kehityksen olevan jonkin verran alkuvuotta paremman, kunhan Kuopion Prisman remontti saadaan valmiiksi. Toki edelleen koronatilanteen muutokset vaikeuttavat ennustamista. Isot investoinnit ja remontit luonnollisesti vaikuttavat tulokseen, mutta uskomme kuitenkin pääsevämme tänä vuonna yli 20 miljoonaan euroon operatiivisen tuloksen osalta, kertoo Kankaanpää

 

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, tapio.kankaanpaa@sok.fi, p. 044 719 7200