PeeÄssä 120 vuotta – arjesta juhlaa eduin, tarinoin ja tapahtumin


7.2.2023

Vietämme tänä vuonna Osuuskauppa PeeÄssän 120-vuotisjuhlavuotta.

– Teemana juhlavuodelle on tehdä arjesta juhlaa erilaisin eduin, tarinoin ja tapahtumin. Korostamme omistajan hyötyä ja panostamme niin henkilöstön kuin asiakasomistajiemme etuihin ja hyvinvointiin, kuvailee toimitusjohtaja Mikko Junttila.

 

Juhlavuosi polkaistiin käyntiin PeeÄssän synnyinsijoilla Lapinlahdella, ringetten yhdeksänkertaisen Suomen mestarin ja hallitsevan seurajoukkueiden maailmanmestarin, LL 89:n Say Cheesen kotipelillä. PeeÄssän isännöimää ilmaisottelua saapui seuraamaan väkeä jäähallin täydeltä, paitsi itse pelin, myös kahvin ja pullan houkuttamana.

– Tunnelma oli todella positiivinen. Oli ilahduttavaa nähdä, miten paljon ottelu keräsi lapinlahtelaisia paikan päälle kannustamaan oman paikkakunnan joukkuetta, kiittelee PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila.

 

Luvassa paljon tapahtumia

Ässäpelien lisäksi juhlavuosi tulee pitämään sisällään eri paikkakunnilla järjestettäviä Ässätansseja, Ässähässäköitä eli omistajailtoja sekä etuhintaisia kulttuuririentoja. Luvassa on myös kesän viinijuhlille yhtenä päivänä vapaa sisäänpääsy. Vähävaraisten perheiden lapsille juhlavuosi tuo mukanaan harrastustukea, ja yleensäkin lasten ja nuorten liikkuminen saa lisäpanostuksia. Asiakasomistajien toiveiden mukaisesti suunnitteilla on myös luonnossa liikkumiseen kannustavia tekoja, esimerkiksi ulkoreittien kunnostusmahdollisuuksia ja -tapoja selvitetään parhaillaan.

– Yhden massiivisen megakonsertin sijasta järjestämme pitkin vuotta ison määrän pienempiä tapahtumia ja asioita omistajiemme mielen ja talouden virkistykseksi.

 

Ilahduttavia asioita tarvitaan näinä aikoina

Mikko Junttila muistuttaa, että ajassa, jota elämme, on erityisen suuri tarve juhlia PeeÄssän pitkää historiaa tavoilla, jotka edistävät hyvinvointia ja koskettavat mahdollisimman laajasti asiakasomistajia eri puolilla maakuntaa.

– Maailmassa on paljon pahuutta, joka aiheuttaa huolta, murhetta ja epävarmuutta myös meidän elämäämme. Siksi kaikki keinot, joilla pystymme ilahduttamaan, tuottamaan hyvää mieltä ja luomaan positiivista virettä, ovat tervetulleita. Me peeässäläiset olemme asettaneet tavoitteeksemme olla Parhaan Elämän Edelläkävijä Savossa, ja nyt juhlavuosi antaa meille hyvin lisää luistoa tälle matkalle, Mikko kuvailee.

 

Omistajien eli asiakkaiden puolella

Juhlavuoden aikana tuodaan esiin osuuskaupan erityispiirteitä. Kattoteemana on korostaa, että osuuskaupassa asiat ovat omissa käsissämme.

– Juhlistetaan PeeÄssän 120-vuotista historiaa kertomalla, mitä pitkästi yli vuosisata sitten syntynyt innovaatio mahdollistaa tänä päivänä ja tulevaisuudessa. Henkilöstön, asiakasomistajiemme ja tärkeiden yhteistyökumppaneidemme tarinoilla tuomme esiin osuustoiminnan merkitystä ihmisille ja alueellemme, ei vain taloudellisesti, vaan myös tunnetasolla. Me olemme aina omistajiemme puolella, mikä osuuskaupassa tarkoittaa sitä, että olemme asiakkaidemme puolella. Se jos mikä erottaa meidät kilpailijoistamme, näkyen ja tuntuen ihmisten arjessa.

Sidosryhmistä juhlavuoden kalenterissa tärkeällä sijalla ovat muun muassa lähituottajat.

– Tulemme järjestämään lähituottajille keskustelutilaisuuksia ja marketeissamme lähituottajapäiviä. Nostamme myös paikalliset tuotteet paremmin esille valikoimissamme, toimitusjohtaja lupaa.

 

Kohtuuttomuutta vastaan

Hyvinvoinnin vaalimisen lisäksi PeeÄssässä pidetään yhä tiukemmin kiinni edullisimmasta ostoskorista ja muista osuuskaupan tuottamista taloudellisista hyödyistä.

– Elämme kovia aikoja. Monilla on taloudellisesti tiukkaa, joten meille on nyt erityisen tärkeää, että voimme edelleen vahvistaa omistajillemme tuottamaa taloudellista hyötyä. Laajemmin ajatellen, meidän tehtävä on toimia kohtuuttomuutta vastaan ja jarruttaa omalla toiminnallamme hintojen nousua.

 

120 mobiilietua

Konkreettista hyötyä asiakasomistajat saavat muun muassa S-mobiiliin 120:sta tuote- ja palveluedusta, joilla vuoden mittaan säästyy iso kasa euroja. Ja omistajan tilipäivä (joka kuukauden 10. päivä, jolloin maksetaan Bonukset edellisen kuukauden ostojen perusteella) on aina ainakin pienen, ylijäämänpalautuksen maksupäivä isommankin juhlan paikka.

– 120-vuotias PeeÄssä haluaa tarjota omistajilleen halvimmat hinnat, parhaimmat edut, ylivertaisen palvelukokemuksen ja aidot vaikutusmahdollisuudet.

 

Yhdessä kohti Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä

Juhlavuoden aikana halutaankin edelleen lisätä PeeÄssän ja sen omistajien välistä avointa ja jatkuvaa vuorovaikutusta. Viimekesäisessä keskustelun aloituksessa saatiin useilta tuhansilta alueen ihmisiltä mietteitä, toiveita ja odotuksia koskien sekä PeeÄssän palveluja että laajemminkin elämänmenoa Savossa.

– Haluamme tehdä PeeÄssästä pohjoissavolaisille yhä merkityksellisemmän ja läheisemmän kumppanin, jonka toimintaan pääsevät osallisiksi kaikki, jotka haluavat matkalle kohti Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä.

 

Juhlavia henkilökuntaetuja

PeeÄssän työntekijöille juhlavuosi tuo mukanaan juhlavia henkilökuntaetuja. Lähtölaukaus otettiin jo viime vuoden puolella, jolloin henkilökunnan saama ostoetu PeeÄssän kauppojen päivittäistavaroista tuplattiin kuuteen prosenttiin joulukuun alusta tämän vuoden loppuun saakka. Käyttötavaroista henkilökunta saa normaalin 15 prosentin alennuksen päälle 10 prosenttia lisäalennusta.

– Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme henkilöstöllemme lisätukea myös hyvinvointiin. Jokaiselle peeässäläiselle on lisätty hyvinvointietuihin 120 euroa normaalin 180 euron lisäksi. Etua voi hyödyntää oman mielen mukaisesti liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluihin, Mikko Junttila kuvailee.