Palvelut paranevat S-market Ykkösrastilla


15.12.2016

Omistajien palvelua parannetaan S-market Ykkösrastilla ensi kevään aikana, kun Männistön apteekki muuttaa Ykkösrastin tiloihin helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Meillä on kokemusta yhteistyöstä apteekin kanssa jo pitkältä ajalta muutamissa yksiköissämme ja se täydentää hyvin meidän palveluitamme omistajille. Apteekki yhteistyökumppanina on asiakkaidemme toivoma palvelu, kertoo PeeÄssän toimialajohtaja Juha Riikola.

– Mietin apteekin muuttoa pitkään, koska apteekilla on pitkät perinteet Männistössä enkä olisi halunnut rikkoa sitä. Aloitin noin 25 vuotta sitten proviisoriurani juuri Männistön apteekissa, jonka nimi oli tuolloin Lahdentaan apteekki. Nyt on kuitenkin ajateltava apteekin tulevaisuutta. Kun minulle tarjottiin liikepaikkaa Ykkösrastilla, päätin siirtää apteekin Haapaniemelle, sanoo apteekkari Jukka Koistinen.

– Männistön apteekki on ns. ”reseptiapteekki”, eli apteekin myynti koostuu lähes kokonaan reseptilääkkeistä. Viime vuosina valtion toteuttamat lääkemenojen säästötoimenpiteet, kuten viitehintajärjestelmä, hintaleikkaukset sekä lääketaksa- ja apteekkimaksumuutokset, ovat kohdistuneet juuri reseptilääkkeiden hintoihin, jonka seurauksena Männistön apteekin kaltaisten apteekkien liikevaihto on pienentynyt. Niin ikään pari vuotta sitten Kuopion kaupungin toteuttama lääkkeiden annosjakelukilpailutus vei Männistön apteekilta siinä määrin lähialueen asiakkaita keskustan apteekkiin, että apteekin muutto on välttämätön, toteaa Jukka Koistinen.

– Muuttoa puolsi myös se, että Haapaniemen alueelle on kaivattu apteekkia jo pidemmän aikaa. Haapaniemen lisäksi Ykkösrastin liikepaikka on varmasti erinomainen mm. Niiralan, Särkiniemen sekä Saaristokaupungin asukkaille, sillä monen työ- ja kotimatka kulkee Ykkösrastin kautta. Uskon myös, että uudessa paikassa pystyn kehittämään apteekkipalveluja paremmin kuin nykyisessä, sanoo Koistinen.